A MediaWiki IRC-n

This page is a translated version of the page MediaWiki on IRC and the translation is 55% complete.
Outdated translations are marked like this.
IRC redirects here. For IRC-related extensions to MediaWiki, see Category:IRC extensions .

The MediaWiki project uses IRC channels (hosted on Libera.Chat) for real-time communication. Here you can ask technical questions, or chat with the developers. IRC is one of our communication channels.

Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik csatornát használd, vagy hol kérdezz, kérdezz a #mediawiki csatornán. Ha nem jó helyen vagy, valaki majd elirányít a kérdésedhez legjobban passzoló helyre. Mielőtt a #mediawiki csatornán kérnél segítséget:

  1. Olvasd el a GYIK-et és nézz rá a Projekt:Segítség lapra.
  2. Keress megoldást a problémádra a MediaWiki.org-on, a Meta-Wikin és egy internetes keresőmotorral.

Csatornák

#mediawiki

A #mediawiki IRC- (Internet Relay Chat-) csatorna (a libera.chat-en) a legjobb módja a valós idejű kommunikációnak a MediaWiki szoftverről szóló megbeszélésnek vagy kérdéseknek. Gyakran találhatsz itt fejlesztőket vagy más hozzáértő felhasználókat, akik szívesen válaszolnak az esetleges technikai kérdéseidre.


#mediawiki connect logs old logs (pre-2021)#mediawiki-it connect - olasz

#mediawiki-es connect - spanyol

#wikimedia-tech

Ez a csatorna elsősorban a Wikimédia-projektek műszaki segítségkéréseire szolgál, például a sablonokkal vagy segédeszközökkel kapcsolatos kérdésekre. A résztvevők az általánosságban a MediaWikiről szóló kérdéseket is megválaszolhatják.


#wikimedia-tech connect logs old logs (pre-2021)

#wikimedia-dev

This channel contains activity feeds about bugs and code commits. Sofware developers sometimes talk in this channel, although they often use #wikimedia-tech or #mediawiki instead.


#wikimedia-dev connect logs old logs (pre-2021)

#wikimedia-office

Ezt a csatornát sokszor használják nyilvános megbeszélésekre. Ebbe beletartoznak mind a technikai, mind a nem technikai megbeszélések. A technikaiak jellemzően előre be vannak jelentve a wikitech-l levelezőlistán.


#wikimedia-office connect logs old logs (pre-2021)

Más csatornák

Lásd az IRC/Channels oldalt a Meta-Wikin a közösség és a fejlesztők által használt más csatornákért.

Kapcsolódás az IRC-hez

Egy IRC-csatornához való kapcsolódáshoz szükséged van egy telepített vagy egy webes IRC-kliensre. Ha már telepítve van egy IRC-kliens, és jól van beállítva a böngésződ, a korábban említett közvetlen hivatkozásoknak automatikusan egyenesen a megfelelő csatornára kell vinniük.

Ha segítségre van szükséged az IRC-kliens megtalálásához, telepítéséhez vagy beállításához, itt van néhány hivatkozás, ami segíthet:

Etiquette

  • Check that this is the best method of communication for your particular problem.
  • It's okay to idle. You can stay connected or read along without talking. Sometimes you won't get an answer immediately.
  • Don't ask to ask. If you have a question - just ask it!
  • Provide all the info when asking a question. Feel free to include details right away. Use a pastebin for long error messages and share the link.

Külső hivatkozások

  • Libera.Chat - a #mediawiki csatornát is tároló hálózat