A MediaWiki IRC-n

This page is a translated version of the page MediaWiki on IRC and the translation is 79% complete.
IRC redirects here. For IRC extensions, see Category:IRC extensions . For IRC based recent changes bots, see Manual:IRC RC Bot .

Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik csatornát használd, vagy hol kérdezz, kérdezz a #mediawiki csatornán. Ha nem jó helyen vagy, valaki majd elirányít a kérdésedhez legjobban passzoló helyre.

It's okay to "lurk" (hang around and listen without talking), and sometimes you won't get an answer immediately. This explanation tells you a little more about how to use IRC channels to talk about open source.

Mielőtt a #mediawiki csatornán kérnél segítséget:

  1. Olvasd el a GYIK-et és nézz rá a Projekt:Segítség lapra.
  2. Nézd meg, hogy ez-e a legjobb kommunikációs forma a konkrét problémádhoz.
  3. Keress megoldást a problémádra a MediaWiki.org-on, a Meta-Wikin és egy internetes keresőmotorral.
  4. Ismerkedj meg az IRC-etikettel (angolul).
  5. Ne kérdezd meg, hogy kérdezhetsz-e – csak kérdezz!

Fő csatornák

#mediawiki

A #mediawiki IRC- (Internet Relay Chat-) csatorna (a libera.chat-en) a legjobb módja a valós idejű kommunikációnak a MediaWiki szoftverről szóló megbeszélésnek vagy kérdéseknek. Gyakran találhatsz itt fejlesztőket vagy más hozzáértő felhasználókat, akik szívesen válaszolnak az esetleges technikai kérdéseidre.


#mediawiki connect
#mediawiki-it connect - olasz

#mediawiki-es connect - spanyol

#wikimedia-dev

This channel contains updates about bugs and code commits. Sometimes developers discuss feature development in this channel, although often they use other channels such as #mediawiki due to the amount of bot activity in this channel.

Updates from many of the repositories are posted (and sometimes discussed) here, thanks to the "wikibugs" bot.

#wikimedia-dev connect

#wikimedia-office

Ezt a csatornát sokszor használják nyilvános megbeszélésekre. Ebbe beletartoznak mind a technikai megbeszélések (mint például a Wikimedia Technical Committee megbeszélései csendes-óceáni idő szerint szerdánként 14:00-kor, magyar idő szerint 23:00/22:00), mind a nem technikaiak. A technikai megbeszélések jellemzően előre be vannak jelentve a wikitech-l levelezőlistán.


#wikimedia-office connect

#wikimedia-tech

Ez a csatorna elsősorban a Wikimédia-projektek műszaki segítségkéréseire szolgál, például a sablonokkal vagy segédeszközökkel kapcsolatos kérdésekre. A résztvevők az általánosságban a MediaWikiről szóló kérdéseket is megválaszolhatják.


#wikimedia-tech connect

Más csatornák

Lásd az IRC/Channels oldalt a Meta-Wikin a közösség és a fejlesztők által használt más csatornákért.

Ne aggódj túl sokat a megfelelő csatorna megtalálásán. Ha nem vagy biztos, nyugodtan használd a #mediawikit.

Kapcsolódás az IRC-hez

Egy IRC-csatornához való kapcsolódáshoz szükséged van egy telepített vagy egy webes IRC-kliensre. Ha már telepítve van egy IRC-kliens, és jól van beállítva a böngésződ, a korábban említett közvetlen hivatkozásoknak automatikusan egyenesen a megfelelő csatornára kell vinniük. Ha segítségre van szükséged az IRC-kliens megtalálásához, telepítéséhez vagy beállításához, itt van néhány hivatkozás, ami segíthet:

Külső hivatkozások

  • libera.chat - a #mediawiki csatornát is tároló hálózat