Manual:Interface/Sitenotice/nl

This page is a translated version of the page Manual:Interface/Sitenotice and the translation is 100% complete.

De melding MediaWiki:Sitenotice wordt boven de paginatitel getoond aan alle gebruikers tenzij het wordt overschreven door een andere melding.

De melding wordt getoond als de melding gedefinieerd is, dat betekent dat de SiteNotice-pagina niet leeg is en dat de inhoud ervan afwijkt van het enkele teken "-".

Welke melding er aan een gebruiker wordt getoond, wordt bepaald in deze volgorde:

  1. Als de extensie CentralNotice ingeschakeld is, wordt het getoond (ook als het ongedefinieerd is); zie hieronder.
  2. Als de gebruiker anoniem is, MediaWiki:Anonnotice wordt getoond (indien gedefinieerd).
  3. Anders wordt MediaWiki:Sitenotice getoond (indien gedefinieerd).
  4. Anders wordt de globale melding in $wgSiteNotice getoond (indien gedefinieerd).
  5. Anders wordt er geen melding getoond.

Melding sluiten

Indien de extensie Extension:DismissableSiteNotice geïnstalleerd is, kan een geregistreerde gebruiker elke melding van de website sluiten door op de [dismiss] in de melding te klikken. Als een gebruiker deze gesloten melding toch weer wil zien, dan moeten ze het cookie dismissSiteNotice voor www.mediawiki.org in de webbrowser verwijderen.

Om de website melding weer te tonen, ook voor de gebruikers die de melding gesloten hebben, dient een beheerder het nummer van de MediaWiki:Sitenotice id met een te verhogen. (Dit betekent dat iedereen de melding weer krijgt, ook al is de melding niet veranderd).

CentralNotice

De extensie CentralNotice wordt altijd getoond, ongeacht andere meldingen. De berichten worden bewerkt op een "host" wiki met bijvoorbeeld CentralNotice.

Mobiel

De skin MinervaNeue (gebruikt door de extensie MobileFrontend ) toont alleen meldingen als $wgMinervaEnableSiteNotice de waarde $wgMinervaEnableSiteNotice heeft (dat is sinds MediaWiki 1.36 de standaardwaarde). Een melding kan per melding worden verborgen met gebruik van de class nomobile.

Hooks

Deze melding kan aangepast worden door extensions/skins via de hooks ̰SiteNoticeBefore en SiteNoticeAfter .

Zie ook