Handboek:$IP

This page is a translated version of the page Manual:$IP and the translation is 100% complete.
Server URL's en bestandspaden: $IP
Het volledige pad naar de installatiemap.
Geïntroduceerd in versie:vóór 1.1.0
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:(De string die een absoluut pad bevat.)
Standaardwaarde:De omgevingsvariabele MW_INSTALL_PATH of, indien deze niet is ingesteld, de huidige werkdirectory

Het handmatig instellen van deze variabele naar het absolute pad van MediaWiki vanuit LocalSettings.php was noodzakelijk in oudere versies van MediaWiki. Echter, sinds tenminste MediaWiki 1.18 is het handmatig definiëren van $IP in LocalSettings.php niet langer nodig en werkt het niet meer zoals u mag verwachten. Het zal standaard naar de huidige werkmap gaan en het kan gebruikt worden zonder de noodzaak om het handmatig te definiëren.

Als u de standaardwaarde moet overschrijven, moet u de omgevingsvariabele MW_INSTALL_PATH declareren. Zie de documentatie van uw webserver voor hoe dit te doen.

Merk op dat je niet zomaar $IP kan overschrijven van je LocalSettings.php als je niet ook alle variabelen die erop gebaseerd zijn, zoals $wgExtensionDirectory etc., wil fixen.

Details

IP staat voor Install Path. De variabele bevat het lokale bestandspad naar de basisinstallatie van uw wiki. Als u om welke reden dan ook de standaardinstelling ervan wilt overschrijven - zorg er dan voor dat u verwijst naar het volledig gekwalificeerde bestandspad. Voeg geen schuine streep toe aan het einde van het pad.

In MediaWiki 1.16 en daarvoor, waar het bestand DefaultSettings.php nog moest worden geladen vanuit LocalSettings.php, werd de directory waaruit het moest worden geladen bepaald door de IP-variabele.

In tegenstelling tot andere variabelen is de standaard ingesteld in WebStart.php.

Het instellen van de MW_INSTALL_PATH omgevingsvariabele kan soms nuttig zijn bij het uitvoeren van onderhoudsscripts die in niet-standaard directories staan. (Onderhoudsscripts gebruiken standaard de bovenliggende map van de huidige werkmap als $IP).