Kézikönyv:$IP

This page is a translated version of the page Manual:$IP and the translation is 87% complete.
Server URLs and file paths: $IP
A telepítési könyvtár teljes útvonala.
Bevezetve:pre 1.1.0
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(Konkrét útvonalat tartalmazó sztring.)
Alapértelmezett érték:Az MW_INSTALL_PATH környezeti változó, vagy ha nincs beállítva, az aktuális könyvtár

A telepítési útvonal LocalSettings.php -ban való kézi beállítása a régebbi MediaWiki-verzióknál még szükséges volt, azonban legalább az 1.18-as kiadástól kezdve az $IP kézi beállítása nem várt eredményhez vezethet. A változó alapértelmezésben az aktuális könyvtárra mutat további definiálás nélkül. However, at least since MediaWiki 1.18, manually defining $IP in LocalSettings.php is no longer needed and no longer works as you may expect. It will default to the current working directory and it can be used without the need to define it manually.

Ha mégis felül kell írnod az alapértelmezett értéket, a MW_INSTALL_PATH környezeti változót is definiálnod kell. További információkért lásd a webszervered dokumentációját.

Ha nem akarsz az $IP-n alapuló más változókkal (például $wgExtensionDirectory ) törődni, akkor nem tudod azt csak a LocalSettings.php -ban felülírni.

Részletek

Az IP jelentése Install Path (telepítési útvonal). A változó értéke a wiki telepítési helyére mutat. Ha bármilyen okból felülírod, győződj meg róla, hogy a teljes útvonalat adod meg, valamint annak végén ne használj perjelet.

A MediaWiki 1.16 és korábbi verzióiban, ahol a DefaultSettings.php még a LocalSettings.php-ből töltődött be, a fájl helyét az $IP értéke adta meg.

Más változóktól eltérően az alapértelmezett értéket nem a DefaultSettings.php, hanem a WebStart.php tartalmazza.

Az MW_INSTALL_PATH definiálása hasznos lehet olyan karbantartószkriptek futtatásakor, amelyek nem szokványos mappákban találhatóak (a szkriptek alapértelmezésben saját útvonaluk gyökérkönyvtárát határozzák meg $IP-ként).