Kézikönyv:$IP

This page is a translated version of the page Manual:$IP and the translation is 93% complete.
Outdated translations are marked like this.
Server URLs and file paths: $IP
A telepítési könyvtár teljes útvonala.
Bevezetve:az 1.1.0 előtt
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(Konkrét útvonalat tartalmazó sztring.)
Alapértelmezett érték:Az MW_INSTALL_PATH környezeti változó, vagy ha nincs beállítva, az aktuális könyvtár

A telepítési útvonal LocalSettings.php -ban való kézi beállítása a régebbi MediaWiki-verzióknál még szükséges volt, azonban legalább az 1.18-as kiadástól kezdve az $IP kézi beállítása nem várt eredményhez vezethet. A változó alapértelmezésben az aktuális könyvtárra mutat további definiálás nélkül. Azonban, legalábbis a MediaWiki 1.18 óta az $IP definiálása a LocalSettings.php-ben többé nem szükséges, és nem működik a várt módon. Alapértelmezés szerint a jelenlegi könyvtárra áll be, és kézi definiálás nélkül használható.

Ha mégis felül kell írnod az alapértelmezett értéket, a MW_INSTALL_PATH környezeti változót is definiálnod kell. További információkért lásd a webszervered dokumentációját.

Ha nem akarsz az $IP-n alapuló más változókkal (például $wgExtensionDirectory ) törődni, akkor nem tudod azt csak a LocalSettings.php -ban felülírni.

Részletek

Az IP jelentése Install Path (telepítési útvonal). A változó értéke a wiki telepítési helyére mutat. Ha bármilyen okból felülírod, győződj meg róla, hogy a teljes útvonalat adod meg, valamint annak végén ne használj perjelet.

A MediaWiki 1.16 és korábbi verzióiban, ahol a DefaultSettings.php még a LocalSettings.php-ből töltődött be, a fájl helyét az $IP értéke adta meg.

Más változóktól eltérően az alapértelmezett értéket nem a DefaultSettings.php, hanem a WebStart.php tartalmazza.

Az MW_INSTALL_PATH definiálása hasznos lehet olyan karbantartószkriptek futtatásakor, amelyek nem szokványos mappákban találhatóak (a szkriptek alapértelmezésben saját útvonaluk gyökérkönyvtárát határozzák meg $IP-ként).