Help:Extensie:GlobalUserPage

This page is a translated version of the page Help:Extension:GlobalUserPage and the translation is 100% complete.

De GlobalUserPage extensie laat gebruikers toe dezelfde gebruikerspagina te gebruiken op een wikifarm.

Globale gebruikerspagina activeren

In de meeste gevallen is er geen configuratie vereist. Indien een lokale gebruikerspagina niet de gewenste inhoud toont, kan het nodig zijn dat een of meerdere van de onderstaande stappen wordt gevolgd.

 • Creëer een gebruikerspagina op de centrale wiki. Op de Wikimedia projecten is de Meta gebruikerspagina de globale gebruikerspagina
 • Als de functie standaard uitgeschakeld is en GlobalPreferences is geïnstalleerd, ga naar Special:GlobalPreferences en vink de velden “Use global user page” en “Use this preference on all wikis” aan.
 • Indien er al een lokale gebruikerspagina met inhoud op een wiki bevind, moet deze verwijderd worden. Zie Help:Verwijderen en terugzetten pagina voor details, of bericht een administrator van de wiki. Merk op dat het verwijderen van lokale gebruikerspagina's betekend dat de gebruikerspagina niet langer verschijnt in zoekresultaten.

Waar de inhoud vandaan komt

De globale gebruikerspagina is gegenereerd op de centrale wiki en het resultaat wordt getoond op lokale wiki's. De inhoud getoond op de centrale wiki is wat getoond wordt op andere wiki's. Dit betekent:

 • ingesloten sjablonen gebruiken de sjablonen van de centrale wiki (uw globale gebruikerspagina gebruikt geen lokale sjablonen);
 • ingesloten speciale pagina's zoals {{Special:PrefixIndex/User:''My name''/}} tonen data van de centrale wiki;
 • De {{int:}} parserfunctie toont systeemberichten van de centrale wiki;
 • Magische woorden zoals {{SERVERNAME}} tonen de waarde van de centrale wiki.

Wikilinks zijn relatief, en verwijzen naar de lokale wiki.

Gebruik op Wikimedia projecten interwiki links.

Uw globale gebruikerspagina deactiveren

Om de globale gebruikerspagina uit te schakelen, kunt u het magische woord __NOGLOBAL__ gebruiken, als dat aanwezig is op de centrale gebruikerspagina voorkomt dat dat het getoond wordt op andere wiki's. Dit bepaald ook of een link op een gebruikerspagina rood of blauw is.

Bepalen welke inhoud wordt getoond

Net als bij het interne gebruik van een sjabloon, kunt u de tags ‎<noinclude> en ‎<includeonly> gebruiken om te bepalen welke inhoud alleen op de centrale website wordt getoond waar de pagina bestaat of globaal op alle websites.

U kunt de globale gebruikerspagina's overslaan (opt-out) door ze in de centrale gebruikerspagina tussen ‎<noinclude> tags te zetten. Als de pagina leeg is of alleen niet zichtbare inhoud bevat zoals __NOINDEX__, wordt het niet getoond op andere wiki's.

Waarschuwingen

 • De gebruikerspagina kan er mogelijk anders uitzien op andere wiki's vanwege verschillen in de site CSS. Controleer uw pagina op een RTL wiki, bijvoorbeeld :ar: of :he:.
 • Transclusies van speciale pagina's of parser functies als {{#time}} zullen niet zo vaak gewijzigd worden als dat lokaal gedaan wordt.
 • Help:Page status indicators op de centrale wiki gebruikerspagina, zoals an ICBM geohack in <indicator name="ICBM"><samp id="coordinates" class="coordinates&nbsp;plainlinks"></samp></indicator>, werkt niet op lokale wiki's. Probeer <noinclude><indicator name="ICBM"></noinclude><samp id="coordinates" class="coordinates&nbsp;plainlinks" style="float:right"></samp><noinclude></indicator></noinclude> om een paginastatus te krijgen die alleen de gebruikerspagina beïnvloed op de centrale wiki, dus Meta-Wiki voor de meeste Wikimedia projecten.
 • Niet-inhoud wikitext wordt genegeerd op lokale wiki's. Dit omvat categorieën, doorverwijzingen en sommige magische woorden zoals __NOINDEX__ en {{DISPLAYTITLE:}}.
 • Probeert interlanguage links aan te maken <includeonly>[[en:User:Example]]</includeonly> worden uiteindelijk gewone User:Example links.

Zie ook