Ajuda:Extensió:Pàgina d'usuari global

This page is a translated version of the page Help:Extension:GlobalUserPage and the translation is 100% complete.

L'extensió GlobalUserPage (pàgina d'usuari global) permet reutilitzar la mateixa pàgina d'usuari en els múltiples wikis de la mateixa granja.

Activació de la pàgina d'usuari global

En la majoria de casos no cal fer res. Si una pàgina local d'usuari no es mostra com un desitja, caldrà seguir algun dels següents passos.

  • Creeu la vostra pàgina d'usuari en el wiki central. Als projectes de Wikimedia, la pàgina d'usuari de Meta és la vostra pàgina d'usuari global.
  • Si la funcionalitat està desactivada per defecte i estan instal·lades les GlobalPreferences , aneu a Special:GlobalPreferences i marqueu les opcions "Utilitza pàgina d'usuari global" i "Utilitza aquesta configuració en tots els wikis".
  • Si ja teniu una pàgina d'usuari local en algun wiki amb contingut que ja no voleu mostrar més, caldrà que demaneu la seva eliminació. Vegeu Ajuda:Supressió i recuperació per a més informació o contacteu un administrador d'aquell wiki. Penseu que suprimir la pàgina d'usuari local significa que la pàgina d'usuari ja no apareixerà als resultats de cerca.

D'on ve el contingut

La pàgina d'usuari global és generada en el wiki central i el resultat es mostra en els wikis locals. El contingut que veieu en el wiki central és el que veureu en altres wikis. Això té aquestes conseqüències:

  • L'analitzador de plantilles utilitzarà les plantilles del wiki central (la pàgina d'usuari global no utilitzarà plantilles locals).
  • L'analitzador de pàgines especials, com {{Special:PrefixIndex/Usuari:''El meu nom''/}}, farà la substitució amb les dades del wiki central.
  • La funció d'analitzador {{int:}} mostrarà els missatges del sistema del wiki central.
  • Les paraules màgiques com {{SERVERNAME}} mostraran el valor del wiki central.

Els enllaços wiki són relatius, per tant apuntaran al wiki local.

En projectes de Wikimedia utilitzeu enllaços interwiki.

Inhabilitar la pàgina d'usuari global

Per inhabilitar la pàgina d'usuari global, podeu emprar la paraula màgica __NOGLOBAL__, que si és present a la pàgina d'usuari central evitarà que es mostri als wikis remots. També determinarà si un enllaç cap a una pàgina d'usuari d'un wiki remot ha de ser vermell o blau.

Control del contingut mostrat

De la mateixa forma que en les plantilles, podeu utilitzar les etiquetes ‎<noinclude> i ‎<includeonly> per controlar quin contingut es mostra només al lloc central, on la pàgina existeix, o globalment a tots els llocs.

Podeu "desestimar" l'ús de pàgines d'usuari globals simplement englobant tota la pàgina en etiquetes ‎<noinclude>. Si la pàgina és buida o només té contingut no visible com __NOINDEX__, no es mostrarà en altres wikis.

Advertències

  • La pàgina d'usuari pot no mostrar-se igual en altres wikis degut a diferències en les CSS del lloc. Comproveu la vostra pàgina en un wiki RTL, com ara :ar: o :he:.
  • Les substitucions de pàgines especials o funcions d'analitzador com {{#time}} no s'actualitzaran amb tanta freqüència com localment.
  • El Help:Page status indicators a la pàgina d'usuari del wiki central, p. ex., un ICBM geohack (en anglès) al <indicator name="ICBM"><samp id="coordinates" class="coordinates&nbsp;plainlinks"></samp></indicator>, no funcionarà als wikis locals. Proveu afegint <noinclude><indicator name="ICBM"></noinclude><samp id="coordinates" class="coordinates&nbsp;plainlinks" style="float:right"></samp><noinclude></indicator></noinclude> per obtenir un indicador de l'estat de la pàgina que afecti només a la pàgina d'usuari de la wiki central, p. ex., Meta-Wiki en la majoria dels projecte de Wikimedia.

Un wikitext sense contingut s'ignorarà als wikis locals. Això inclou categories, redireccions i altres paraules màgiques com ara __NOINDEX__ o {{DISPLAYTITLE:}}.

Vegeu també