Hjelp:Utvidelse:Global brukerside

This page is a translated version of the page Help:Extension:GlobalUserPage and the translation is 100% complete.

Utvidelsen GlobalUserPage lar deg bruke sammme brukerside på mange wikier i en wikifarm.

Slå på din globale brukerside

I de fleste tilfeller trenger du ikke å gjøre noe spesielt. Om en lokal brukerside ikke vises slik du ønsker det, kan du bli nødt til å ta ett eller flere av følgende steg.

 • Opprett din brukerside på den sentrale wikien. På Wikimedia-prosjektene er brukersiden på Meta din globale brukerside.
 • Om globale brukersider er slått av som standard og GlobalPreferences er installert, gå til Special:GlobalPreferences og slå på sjekkboksene for «Bruk global brukerside» og «Bruk denne innstillingen på alle wikier». It is enabled by default in Wikimedia projects, and can be disabled by adding the magic word __NOGLOBAL__ to the page rather than in your personal settings.
 • Hvis du allerede har en lokal brukerside på en eller annen wiki med innhold som du ikke lenger ønsker å vise frem du be om sletting av siden. Se Help:Slette og gjenopprette for detaljer, eller kontakt en lokal administrator på den wikien. Merk at slettes den lokale brukersiden så medfører det at brukersiden ikke lengre vil komme med i søkeresultat.

Hvor innhold kommer fra

Din globale brukerside genereres på den sentrale wikien, og «resultatet» vises på lokale wikier. Innholdet du ser den sentrale wikien er det du vil se på andre wikier. Dette betyr:

 • transkluderte maler vil bruke den sentrale wikiens maler (din globale brukerside vil ikke bruke lokale maler);
 • transkluderte spesialsider slik som {{Special:PrefixIndex/User:''My name''/}} vil transkludere data fra den sentrale wikien;
 • parser funksjonen {{int:}} vil vise systemmeldinger fra den sentrale wikien;
 • magiske ord slik som {{SERVERNAME}} vil vise verdien fra den sentrale wikien.

Wikilenker er relative, så de vil vise til den lokale wikien.

På Wikipedia-prosjektene, bruk interwiki lenker.

Slå av din globale brukerside

For å slå av den globale brukersiden, så kan du bruke det magiske ordet __NOGLOBAL__, som vil blokkere siden fra å vises på eksterne wikier om det finnes på den sentrale brukersiden. Dette vil også bli brukt til å bestemme om en lenke til den eksterne wikien skal være rød eller blå.

Kontrollere hvilket innhold som vises

Akkurat som ved transkludering av maler kan du bruke kodene ‎<noinclude> og ‎<includeonly> for å kontrollere innhold som kun vises på den sentrale wikien der siden er lagret, eller vises globalt på alle nettsteder.

Du kan «melde deg ut» av globale brukersider ved å pakke inn din sentrale brukerside med ‎<noinclude>-tagger. Hvis siden er tom eller kun inneholder usynlig innhold slik som __NOINDEX__, så vil den ikke bli vist på andre wikier.

Forbehold

 • Det er ikke sikkert brukersiden din vil se likedan ut på andre wikier på grunn av forskjell i nettstedets stilsett (CSS). Sjekk din brukerside på en RTL wiki, e.g., :ar: eller :he:.
 • Transkludering av spesialsider eller parserfunksjoner slik som {{#time}} vil ikke bli oppdatert så ofte som de blir lokalt.
 • Help:Page status indicators på den sentrale wikiens brukerside, e.g., slik som ICBM geohack i <indicator name="ICBM"><samp id="coordinates" class="coordinates&nbsp;plainlinks"></samp></indicator>, vil ikke virke på en lokal wiki. Bruk <noinclude><indicator name="ICBM"></noinclude><samp id="coordinates" class="coordinates&nbsp;plainlinks" style="float:right"></samp><noinclude></indicator></noinclude> for å lage en indikator for sidestatus som kun virker på brukersiden på senralwikien, i.e., Meta-Wiki for de fleste Wikimedia-prosjektene.
 • Wikitekst uten innhold vil bli ignorert på lokale wikier. Dette inkluderer kategorier, omdirigeringer, og noen magiske ord slik som __NOINDEX__ og {{DISPLAYTITLE:}}.
 • Forsøk på å skape iw-lenker som <includeonly>[[en:User:Example]]</includeonly> vil bli ordinære User:Example lenker.

Se også