Növekedés/Hírlevelek/21

This page is a translated version of the page Growth/Newsletters/21 and the translation is 100% complete.

Növekedési csapat hírlevél #21

 

Üdvözlünk a Növekedési csapat huszonegyedik hírlevelében!

Új projekt: Pozitív visszacsatolás

 
A hatás modul modellje, áttervezve, hogy pozitív visszacsatolást tartalmazzon.
 • A Növekedési csapat új projektbe kezdett: Pozitív visszacsatolás. Szeretnénk, ha a kezdők megértenék, hogy a Wikipédia rendszeres szerkesztése érdekes, és szeretnénk javítani az új szerkesztők megtartását.
 • Megkérdeztük az arab, banglai, cseh és francia Wikipédia szerkesztőit a véleményükről. Néhányan részt vettek a mediawiki.org-on is.
 • összefoglaltuk a közösségi megbeszéléseken összegyűjtött kezdeti visszajelzéseket, valamint azt, hogy hogyan tervezzük a visszajelzések alapján az iterációt.
 • Az első pozitív visszacsatolási ötlet a hatásmodul újratervezése: statisztikák, grafikonok és egyéb hozzájárulási információk beépítése. Ez az ötlet kapta a legszélesebb körű támogatást, és azt tervezzük, hogy az oldalán bemutatott terv alapján kezdjük meg a munkát.
 • Kérjük, mondd el, mit gondolsz erről a projektről, bármilyen nyelven.

Mentorok számára

Méretezés

 • A "hivatkozás hozzáadása" több wikinél is elérhető. ― A hivatkozás hozzáadása funkciót több wikire is ki lett terjesztve: katalán Wikipédia, héber Wikipédia, hindi Wikipédia, koreai Wikipédia, norvég (bokmål) Wikipédia, portugál Wikipédia, egyszerűsített angol Wikipédia, svéd Wikipédia, ukrán Wikipédia, abház Wikipédia, achinéz Wikipédia, Adyghe Wikipedia, afrikaans Wikipédia, Akan Wikipedia, alemann Wikipédia, amhara Wikipédia, aragóniai Wikipédia, óangol Wikipédia, arámi Wikipédia, egyiptomi arab Wikipédia, asztúriai Wikipédia, Atikamekw Wikipedia, avar Wikipédia, ajmara Wikipédia, azerbajdzsáni Wikipédia, South Azerbaijani Wikipedia. Ez része az eszköz fokozatos bevezetésének több Wikipédia számára. A közösségek helyileg beállíthatják, hogyan működjön ez a funkció.
 • A "kép hozzáadása" több wikinél is elérhető. ― A Kép hozzáadása funkciót több wikire is ki kell terjesztve: görög Wikipédia, indonéz Wikipédia, lengyel Wikipédia, Chinese Wikipedia. Ezek a közösségek képesek lesznek helyileg beállítani, hogyan működjön ez a funkció. [1]

Javasolt szerkesztések

 • Témakörök kiválasztása ― Létrehoztunk egy "ÉS" szűrőt a Speciális:Kezdőlap témák listájához. Így a kezdők eldönthetik, hogy nagyon specifikus témákat ("Közlekedés" ÉS "Ázsia") vagy szélesebb választékot ("Közlekedés" VAGY "Ázsia") választanak. Jelenleg ezt a funkciót a kísérleti wikik tesztelik.
 • Hivatkozás hozzáadása módosításaiElkészítettünk számos fejlesztést, melyek a közösségi vitából és az adatelemzésből származnak. Hamarosan elérhetőek lesznek a wikikben.
  • Algoritmus-fejlesztések ― Az algoritmus mostantól elkerüli a hivatkozások ajánlását olyan részekben, ahol általában nincsenek hivatkozások, valamint a keresztnevek esetében. Emellett mostantól minden szócikket alapértelmezés szerint csak három hivatkozás javaslatra korlátoz (a cikkben rendelkezésre álló összes elérhető javaslat közül a legnagyobb pontosságúakra korlátozva).
  • A felhasználói élmény javítása ― Hozzáadtunk egy megerősítő párbeszédpanelt, amikor a szerkesztő a módosítások elvégzése előtt kilép a javaslat módból. Javítottunk a szerkesztés utáni párbeszédpanel élményén is, és lehetővé tettük, hogy a kezdők a szerkesztés utáni párbeszédpanelből böngészhessenek a feladatjavaslatok között.
  • Közösségi konfiguráció ― Lehetőséget adunk a közösségeknek, hogy Special:EditGrowthConfig segítségével beállítsák a cikkenkénti hivatkozások maximális számát.
  • A hivatkozás hozzáadása funkció jövőbeli módosítása ― Az alulhivatkozott szócikkeket prioritásként fogjuk javasolni. [2]
 • Járőrözés javasolt szerkesztésekkel ― Az arab Wikipédia, a spanyol Wikipédia és az orosz Wikipédia néhány szerkesztője jelezte, hogy a "hivatkozás hozzáadása" és a "Kép hozzáadása" szerkesztésekkel kapcsolatban nehézséget jelenthet az ellenőrzés. Jelenleg ötletbörzén dolgozunk olyan fejlesztéseken, melyek segítenek megoldani ezt a kihívást. Már van néhány ötletünk, és megkezdtük a munkát ennek a kihívásnak a megoldására. Ha bármilyen gondolatod van a feladatok áttekintésével kapcsolatos kihívásokról, vagy arról, hogyan kellene továbbfejlesztenünk ezeket a feladatokat, kérlek, jelezd felénk, bármilyen nyelven.

Közösségi konfiguráció

A közösségek konfigurálhatják a funkciók működését az Special:EditGrowthConfig segítségével.

 • A közösségek beállíthatják a "kép hozzáadása" javasolt feladatok maximális számát, melyet egy új felhasználó naponta elvégezhet. [3]
 • Jövőbeni változtatás: lehetővé kell tenni a közösségek számára, hogy a "hivatkozás hozzáadása" minőségi küszöbértékét egyszerűen, Special:EditGrowthConfig segítségével testre lehessen szabni. [4]

A Növekedési csapat hírlevelét a Növekedési csapat készíti, és egy bot kézbesíti • Visszajelzés küldéseFeliratkozás vagy leiratkozás.