Extensie:MultimediaViewer

This page is a translated version of the page Extension:MultimediaViewer and the translation is 100% complete.
Deze extensie is meegeleverd met MediaWiki 1.31 en nieuwer. Het is dus niet nodig om deze opnieuw te downloaden. De andere instructies hier beneden moeten nog wel gevolgd worden.
MediaWiki Handleiding extensies
OOjs UI icon advanced-invert.svg
MultimediaViewer
Release status: stabiel
Screenshot of MultimediaViewer extension 2014-04-21.png
Implementatie Gebruikersinterface, Ajax
Beschrijving Gebruikers krijgen een betere beleving wanneer ze op de thumbnails klikken op een pagina.
Auteur(s)
Compatibiliteit beleid Snapshots releases samen met MediaWiki. Master is niet achterwaarts compatibel.
MediaWiki 1.25+
PHP 5.4+
Licentie GNU General Public Licentie 2.0 of hoger
Download
Voorbeeld MediaWiki.org
 • $wgMediaViewerUseThumbnailGuessing
 • $wgMediaViewerRecordVirtualViewBeaconURI
 • $wgMediaViewerImageQueryParameter
 • $wgMediaViewerEnableByDefault
 • $wgMediaViewerEnableByDefaultForAnonymous
 • $wgMediaViewerExtensions
Vertaal de MultimediaViewer extensie indien beschikbaar op translatewiki.net
Problemen Open taken · Rapporteer een bug

De extensie MultimediaViewer geeft de gebruiker van de wiki een andere interface voor het bekijken van media in een (bijna) volledig scherm zonder het extra laden van een pagina.

Installatie

Optie A: gebruik Vagrant. Zie de MediaWiki-Vagrant pagina voor instructies om een mediawiki installatie te krijgen met een Vagrant virtuele machine.

Doe dan vagrant enable-role multimediaviewer en daarna vagrant provision.

Optie B: Handmatig installeren.

Overweeg eerst het installeren van Extension:BetaFeatures/nl . Het kan handig zijn om de media viewer functie al een voorkeursoptie te verbergen. Als u het niet installeert dan kan het overal ingeschakeld worden. MultimediaViewer gebruikt hook GetBetaFeaturePreferences , die is aangemaakt en uitgevoerd wordt via BetaFuncties, om deze voorkeur te registreren.

U wilt waarschijnlijk ook Extension:CommonsMetadata downloaden, het is geen vereiste, maar zonder het krijgt u uit de lightboxes toch veel minder informatie.


 • Download en plaats de bestanden in de map MultimediaViewer in de map extensions/.
 • Voeg de volgende code onderaan aan "LocalSettings.php " toe:
  wfLoadExtension( 'MultimediaViewer' );
  
 •   Klaar – Navigeer naar Special:Version op de wiki om te controleren dat de extensie geïnstalleerd is.


Configuratie

 • $wgMediaViewerIsInBeta zal een voorkeur registreren in BetaFuncties indien op "true" gezet
 • $wgMediaViewerEnableByDefault en $wgMediaViewerEnableByDefaultForAnonymous zullen bepalen of MMV standaard is ingeschakeld voor resp iedereen en anonieme gebruikers. De standaardwaarde is voor beide true. $wgDefaultUserOptions[ 'multimediaviewer-enable' ] = 1; kan worden gebruikt als vervanging voor $wgMediaViewerEnableByDefault.
 • $wgMediaViewerUseThumbnailGuessing zal de performance verbeteren als het is ingeschakeld. Maar het kan afhankelijk hoe de wiki is geconfigureerd alles fragieler maken (het zal wel goed werken als er een 404 handler wordt gebruikt).
Geforceerde download

Om zeker te zijn dat bestanden aangeboden om te downloaden en niet voor het bekijken in de browser na het klikken op de knop Downloaden …, moet de server worden geconfigureerd, behalve bij het gebruik van vagrant:

Als de gevraagde URL naar de map met afbeeldingen een download query parameter bevat, moet de Content-Disposition-header gezet worden op attachment. Dit kan in Apache en compatibel servers worden bereikt met gebruik van mod_rewrite en mod_headers in een bestand .htaccess. Varnish configuratie kan er zo uitzien.

De extensie gebruiken

Voor het testen, moet je eerst zeker weten dat je bent ingelogd en dat je de voorkeur geactiveerd hebt staan: login en ga naar Speciaal:Voorkeuren, en dan naar de tab "Betafuncties" en vink de goede box aan.

Ga naar een pagina die een thumbnail op de pagina heeft staan. probeer op de afbeelding te klikken of op het "uitklappen" icoon die er naast staat. De lightbox zou moeten openen en je de afbeelding in het groot laten zien.

Als je eerst wilt testen, er is een geëxporteerde test omgeving die je kunt gebruiken via Special:Import zodat je snel een goede testomgeving kan opzetten.

Sjablonen

Multimedia Viewer en Upload Wizard hebben meerdere sjablonen nodig om gegevens van afbeeldingen (of foto's) te tonen. Sla deze code op in een xml-bestand en importeer dat bestand in je wiki.

Zie ook