Wikimedia Applicaties

This page is a translated version of the page Wikimedia Apps and the translation is 100% complete.
Dit is een pagina van een technisch team van de Wikimedia Foundation dat alleen aan Wikipedia-apps werkt.
Voor een algemeen overzicht van Wikimedia-gerelateerde mobiele applicaties, zie deze pagina.

Voor algemene vragen over de Wikipedia-apps van het team, zie:

Waarom applicaties maken?

  • Bekijk onze eerste blog post om meer van onze redenering voor het releasen van apps te lezen.

Wat is het verschil tussen de apps en de mobiele webversie van Wikipedia?

De Wikipedia-apps bieden een geoptimaliseerde en gestroomlijnde ervaring voor het zoeken en lezen van Wikipedia-inhoud. Omdat het eigen apps zijn, kunnen artikelen sneller en met minder gegevensgebruik worden geladen. Ze bieden ook een meer responsieve interface die consistenter is met andere apps. Ze voegen functies toe die niet beschikbaar (of niet mogelijk) zijn in de webversie van Wikipedia, zoals het opslaan van pagina's op het apparaat om later te lezen en het delen van inhoud en afbeeldingen van artikelen naar uw favoriete sociale-media-apps.


Apps downloaden

Updates en team-informatie

Informatie over het iOS-team en hun updates.

Informatie over het Android-team en hun updates.

Betatesten

iOS

  • iOS-beta's worden gedistribueerd via het Apple TestFlight-systeem. Lid worden van Wikipedia Beta!
  • Eenmaal ingeschreven ontvangt u een uitnodiging wanneer de volgende beta beschikbaar is. Tik op die uitnodiging op uw iOS-apparaat en volg de instructies om te installeren.

Android

  • Installeer de Wikipedia Beta-app vanuit de Google Play Store om te experimenteren en feedback te geven over functies die nog in ontwikkeling zijn.

Alfatesten

Android

  • Als u vooraan wilt lopen bij de ontwikkelingen, installeer dan de Wikipedia Alpha app om te zien met welke functies we experimenteren! Er is bijna elke dag een nieuwe versie (Behalve in het weekend, feestdagen en vakanties). Meestal 20:00 – 23:00 CEST.

Doe mee

Werkoverzichten

Nieuwsbrief

Het Wikipedia-appsteam is altijd enthousiast om met gebruikers in contact te komen; De nieuwsbrief is een van de belangrijkste hulpmiddelen om onze gebruikers op de hoogte te houden van ons werk.

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief, en wordt ̪̩vrijwilliger om die te vertalen, zodat deze meer gebruikers kan bereiken.

Kantooruren

Het team Wikipedia-apps is in maart 2023 begonnen met het organiseren tijdens kantooruren met een tweerichtingscommunicatie met de gebruikers; Bekijk onze kantooruren waar u ook gedetailleerde informatie, aankondigingen en samenvattingen ziet.

Samenwerken als gemeenschap en bijeenkomsten

Dit deel belicht de actieve betrokkenheid van het Wikimedia Apps Team bij verschillende Wikimedia-initiatieven en gebruikersgroepen. Door middel van regelmatige bijeenkomsten geven we prioriteit aan feedback en ideeën van de gemeenschap, waardoor de functies en gebruikerservaring van de apps worden verrijkt. Deze samenwerking zorgt ervoor dat onze apps afgestemd zijn op de behoeften en voorkeuren van de gemeenschap, waardoor een sterker en inclusiever platform voor alle gebruikers wordt gevormd.

  • Op 8 maart 2023 had het Wikimedia Apps Team een succesvol overleg met de Dagbani Wikimedianen gebruikersgroep Deze gebruikersgroep is gewijd aan het promoten van Wikimedia-projecten in de Gur/Mabia-talen, die in heel West-Afrika worden gesproken. Tijdens het overleg hebben we een handleiding gegeven over het gebruik van de Wikipedia-app en het bewerken ervan. De deelnemers hebben een grote interesse uitgesproken in offline bewerkingshulpmiddelen, wat voor ons een aangename verrassing was. We waarderen hun feedback en blijven ons inzetten om samen te werken met gebruikersgroepen om de toegankelijkheid en functionaliteit van de Wikipedia-app te verbeteren. Samen bevorderen we het delen van kennis en ondersteunen we taaldiversiteit via Wikimedia-projecten.
  • Op 30 juli 2023 had het Wikimedia Apps Team een vruchtbaar overleg met het Wiki Mentor Africa Initiatief. Meer dan 100 deelnemers op Zoom, terwijl anderen de YouTube live stream volgden. De presentatie ging over de geschiedenis van de Apps, het routeplan, open vragen, beoordelingen van functies en de Veelgestelde vragen. Er werd waardevolle feedback gedeeld, waardoor de ontwikkeling van de apps en de gebruikerservaring verbeterd kunnen worden. Deze samenwerkingsplannen zijn van belang voor het opbouwen van een meer inclusief Wikimedia-platform.
  • Onze Product manager presenteerde het werk en prototype van ons team (iOS voorgestelde bewerkingen) aan het publiek van de GLAM-conferentie in november 2023; Alle details zijn te vinden in het deck van de presentatie; Er werden 395 reacties ontvangen.
  • Op 1 december 2023 organiseerde het Android-team van Wikipedia een productieve bijeenkomst met Indonesische gebruikers om de nieuwe functie voor patrouilletaken in de Android-app te introduceren en te bespreken. During the session, the team provided a detailed presentation on the feature, encouraging open dialogue and collecting valuable feedback from the Indonesian community to enhance the user experience. For those interested, a recording of the meeting is available through this link.
  • We joined the Wiki Editoras Lx editathon on December 16th to gather feedback about an alt-text Suggested Edit task on iOS. Attendees were generally positive about the prospect of the feature. Experienced editors thought it could be a good task for onboarding new editors, but also a more casual way of contributing for new editors.

De wenslijst

De Community Wishlist Survey is een jaarlijkse enquête voor bijdragers aan de Wikimedia projecten om voorstellen te doen en te stemmen over hulpmiddelen en verbeteringen aan het platform.

Enquête wenslijst 2022

Subpagina's