Segítség:API-homokozó

This page is a translated version of the page Help:ApiSandbox and the translation is 100% complete.
PD Megjegyzés: Amikor szerkeszted ezt a lapot, beleegyezel a szerkesztésed CC0 alatti közzétételébe. Lásd a Public Domain Help Pages lapot további információkért.
Bizonyos régebbi lapváltozatok CC BY-SA licenc alatt lettek importálva. Csak az új közreműködések közkincsek.
PD

Az API-homokozóval a fejlesztők a böngészőben kísérletezhetnek a MediaWiki API-jával . Ötletét Salil P. A. Google Summer of Code -javaslata adta.

Használata

Amelyik wikin engedélyezve van, a Special:ApiSandbox lapon nyitható meg. Állítsd be a műveletet, a kimenet formátumát és az egyéb paramétereket. A homokozó minden paraméterhez interaktív súgót jelenít meg. Ezután kattints a „Kérés végrehajtása” gombra. Az ApiSandbox parancsodra elküldi a kérést az api.php-nak, az eredményt pedig a kívánt kimeneti formában jeleníti meg. A kérés URL-jét (és szükség esetén a POST-adatokat) újrafelhasználásra kimásolhatod.

Az URL-hez az api.php-nak küldött lekérdezést megadva a kimeneti formátum mezőt előre betöltheted a kívánt adatokkal: például a /w/api.php?action=languagesearch&search=Maratih&typos=1 lekérdezésből a Special:ApiSandbox#action=languagesearch&format=json&search=Maratih&typos=1 hivatkozás lesz.

Figyelem: ugyan homokozónak nevezzük, az ApiSandboxszal végrehajtott módosítások a wikire is kihatással vannak!