This page is a translated version of the page Gerrit and the translation is 100% complete.

Gerrit is de website waar alle Wikimedia-repositories worden opgeslagen en voorgestelde codewijzigingen in die repositories worden beoordeeld. Alle codewijzigingen die bij Gerrit worden ingediend, worden op de Gerrit-website beoordeeld voordat ze worden ingediend om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan acceptabele codestyling-, implementatie- en beveiligingsnormen. Iedereen mag een account aanmaken en beoordelingsreacties achterlaten over wijzigingen. De bijzondere rechten om wijzigingen samen te voegen of af te wijzen is voorbehouden aan onderhouders.

Een weergave van open wijzigingssets op gerrit.wikimedia.org

Voorwaarden

Als u een beginnende ontwikkelaar bent, lees dan Nieuwe ontwikkelaars. Als u weet dat u aan kern en de extensies van MediaWiki zult werken, lees dan Meewerken aan de MediaWiki en Extensies .

Als u een ervaren ontwikkelaar bent die bekend is met MediaWiki, maar nieuw is in de softwareontwikkeling, bezoek dan Ontwikkelaars hub .

Uw eerste patch indienen

Volg de Gerrit/Tutorial voor het instellen van Git, het aanmaken van een ontwikkelaarsaccount en het openen van wijzigingsverzoeken in Gerrit.

Code downloaden zonder Gerrit account

Om de broncode te downloaden zonder een plan om wijzigingen voor te stellen:

Verbeter toekomstige patches

Voor coderevisoren

  • Gerrit/Code review - Meer informatie over het uitvoeren van codecontrole. Uw hulp bij het beoordelen van wijzigingen is welkom!
  • Gerrit/Privilege policy - Ontwikkelbeleid voor reviewers met samenvoegrechten in Gerrit

Voor projecteigenaren / beheerders

Zie ook

Wikimedia is van plan om de code review te migreren van Gerrit naar GitLab .