XTools/Edit Counter/nl

This page is a translated version of the page XTools/Edit Counter and the translation is 100% complete.

Het hulpmiddel Edit Counter geeft gedetailleerde statistieken over een bepaalde gebruiker op een bepaald project. Omdat de verwerking afhangt van het aantal bewerkingen dat die persoon heeft gedaan kan dit hulpmiddel traag werken. Het werkt sneller als u van te voren aangeeft door vinkjes te zetten op https://xtools.wmcloud.org/ec welke gegevens u wilt hebben. In aanvulling zal elke kop in het aangemaakte overzicht (bijv. "Maandoverzicht") een link bevatten die u naar de sectie brengt met die betreffende gegevens.

Algemene statistieken

De algemene statistieken bevatten veel gegevens over de gebruiker en het werk op het project en wat gegevens over werk op andere projecten waar ze actief zijn. Als de gebruiker een beheerder is of is geweest, dan worden er ook tellingen getoond over uitgevoerde administratieve handelingen. Vanwege de performance worden enkele statistieken (hier aangegeven met een ster *) beperkt tot de laatste 5000 uitgevoerde bewerkingen van die gebruiker.

Tellingen van bewerkingen

XTools telt het aantal revisies dat door de gebruiker is gedaan met queries die direct op de database worden uitgevoerd. Hierdoor kan het aantal tellingen in uw systeem bij Voorkeuren getoond, afwijken. Het aantal tellingen van het systeem is een telling van het aantal bewerkingen, dat kan afwijken omdat een bewerking later kan worden verwijderd of onderdrukt. Ook is in de loop van de tijd de definitie aangepast van wat een bewerking op uw systeem is. Het verplaatsen van een pagina wordt bijvoorbeeld pas sinds juni 2017 geteld als een bewerking. Het aantal getelde bewerkingen van het systeem kan dus als een goede schatting worden gezien, het aantal in XTools geeft beter aan hoeveel bewerkingen van die gebruiker heeft gedaan. NB: het "Global edit counts" aan de rechterzijde van de telling van de systeembewerkingen wordt opgehaald uit Special:CentralAuth. Dit zijn dus vanwege de eerder gemaakte opmerkingen, schattingen van het aantal bewerkingen. U kunt op de wikilink (bijv. "nl.wikipedia.org") klikken op de XTools Edit Counter voor een bepaalde gebruiker op die wiki uit te voeren, u krijgt dan een betere telling.

Verwijderde bewerkingen

Het aantal verwijderde bewerkingen zorgt soms voor verwarring. Dit is het aantal door de gebruiker gedane bewerkingen op pagina's die later zijn verwijderd. Een hoog aantal verwijderde bewerking geeft dus zeker niet aan dat die gebruiker ook maar iets verkeerd heeft gedaan. Een beheerder die toezicht houdt op pagina's (patroller) zal vaak een hoog aantal verwijderde bewerkingen hebben omdat die dan een probleempagina markeert voor verwijdering.

Een bewerking die ongedaan is gemaakt is niet hetzelfde als een verwijderde bewerking! Teruggedraaide bewerkingen zijn zichtbaar bij Gebruikersbijdragen, in tegenstelling tot Verwijderde bijdragen.

Pagina's aangemaakt

Dit geeft de aantallen pagina's weer die een gebruiker heeft aangemaakt op het project, in een namespace, dat is inclusief degene die zijn aangemaakt als een doorverwijzing vanwege het verplaatsen van een pagina. Er is ook een hulpmiddel Pages Created dat meer gedetailleerde informatie geeft over de pagina's die een gebruiker heeft aangemaakt.

Totaal aantal bewerkingen naar naamruimte

Dit toont het aantal bewerkingen per namespace (niet tijdsgebonden), samen met een taartdiagram dat het relatieve aantal bewerkingen aangeeft.

Als u over de rijen in de tabel heengaat met de muis dan ziet u een symbool X verschijnen. Door daarop te klikken kunt u die namespace in de statistieken verbergen, niet alleen in de sectie over het aantal per namespace maar ook bij het Jaaroverzicht en het Maandoverzicht.

Jaaroverzicht

Dit is een gestapeld staafdiagram dat het aantal bewerkingen per jaar aangeeft dat is gedaan, elke staaf is opgedeeld in namespace secties zodat het mogelijk is om de activiteit van de gebruiker in de weergegeven jaren is gewijzigd. U kunt specifieke namespaces verbergen/tonen door over de tabel te gaan bij de sectie 'Totals' en op het symbool ✕ aan de linkerkant te klikken.

Maandoverzicht

Deze statistieken worden alleen getoond als de gebruiker heeft aangegeven dat deze statistieken getoond mogen worden.

Deze sectie is hetzelfde als bij de tellingen per jaar, maar het gaat nu op tellingen per maand. U kunt specifieke namespaces verbergen/tonen door over de tabel te gaan bij de sectie 'Totals' en op het symbool $1 aan de linkerkant te klikken.

Tijdoverzicht

Deze statistieken worden alleen getoond als de gebruiker heeft aangegeven dat deze statistieken getoond mogen worden.

Dit is een diagram waarop de tijden (horizontale as) en dagen (verticale as) worden getoond waarop de gebruiker de bewerkingen doet. De tijden zijn in de tijdstandaard UTC.

Meest bewerkte pagina's

Deze statistieken worden alleen getoond als de gebruiker heeft aangegeven dat deze statistieken getoond mogen worden.

Hier worden per namespace de pagina's getoond die de gebruiker het vaakst heeft bewerkt. In de sectie "Top edited pages" kunt u meer dan de maximaal 10 getoonde vaak bewerkte pagina's opvragen of per getoonde pagina Top Edits de bewerkingen zelf bekijken.

Wijzigingen in rechten

In deze sectie worden de wijzigingen in de lokale en globale rechten van de gekozen gebruiker getoond. Bij toegekende tijdelijke rechten wordt er een grijze regel getoond, met een datum waarop de rechten automatisch ingetrokken worden.

Aanmelden voor weergeven bepaalde statistieken

helpen met vertalen

Enkele statistieken zijn privé voor enkele gebruikers,zoals de tijd / datum waarop de de meeste bewerkingen of de pagina's waarop ze veel bewerkingen doen.

De betrokken hulpmiddelen zijn:

Hoewel de gegevens beschikbaar zijn en opvraagbaar met de MediaWiki API, moeten de gebruikers expliciet aangeven om de samengestelde formulieren beschikbaar zijn in XTools.[1] Een heel project kan zich ook aanmelden voor 'opt in' door het invullen van een verzoek op Phabricator. Uw wiki zou een lokale discussie moeten hebben gevoerd en overeenstemming hebben bereikt om deze statistieken toe te staan.

Hoe toe te staan (opt in)

Om te 'opt in' moet een gebruiker de pagina Special:MyPage/EditCounterOptIn.js aanmaken (als in User:<username>/EditCounterOptIn.js) op elke wiki waar ze dit willen doen. De pagina moet met wel enige inhoud bevatten.

Om te 'opt in' voor alle projecten, moeten zij een meta:Special:MyPage/EditCounterGlobalOptIn.js aanmaken (als in User:<username>/EditCounterGlobalOptIn.js) op MetaWiki. Maar de inhoud van deze pagina is niet van belang.

Hoe het toe staan te beëindigen (opt out)

Om te 'opt out' zou de relevante gebruikerspagina (single-wiki of globaal; zie hierboven) leeg moeten zijn of zijn verwijderd.

Notities