This page is a translated version of the page Version and the translation is 100% complete.
"Beta" verwijst hierheen. Voor ander gebruik zie Betafuncties en Beta Cluster .

Er zijn altijd meerdere versies van de MediaWiki beschikbaar om te downloaden. Extensies kunnen ook verschillende release statussen hebben.

Kern

Ontwikkelversie

De ontwikkelversie is te downloaden op Git. Die is in het algemeen vrij stabiel, er zijn enkele wiki's die draaien op deze versie.

Beta-versie

De beta-versie is beoordeeld en wij nemen aan dat die versie ook goed is. Deze versie is meer stabiel dan de ontwikkelversie. Als u een fout vindt in deze versie dan raden wij aan dat u deze fout meldt op Phabricator , zodat deze fout opgelost kan worden in de officiële stabiele versie.

Stabiele versie

De stabiele versie is uiteraard nog meer stabiel dan de beta-versie. Er wordt onderhoud op gepleegd, fouten worden opgelost en problemen met de veiligheid worden aangepakt, dit totdat het een verouderde versie wordt.

Verouderde versie

De verouderde versie is ook stabieler dan de beta-versie. Het is als een stabiele versie maar het krijgt alleen aanpassingen voor de veiligheid gedurende de periode van 1 jaar na de release. Enkele verouderde versies worden langer ondersteund (LTS).

Oudere versies

De oudere versies worden niet langer ondersteund en ontvangen geen enkele update; zie Levensduur versie .

Extensies

Een extensie kan worden gezien als onstabiel, experimenteel, beta, stabiel of onbekend; Meer details. Lees ook MediaWiki extensies.

Zie ook