Skin:Monobook/nl

This page is a translated version of the page Skin:MonoBook and the translation is 100% complete.
Deze vormgeving is meegeleverd met MediaWiki 1.3 en nieuwer. Het is dus niet nodig om deze opnieuw te downloaden. De andere instructies hier beneden moeten nog wel gevolgd worden.
Handleiding MediaWiki skins - categorie
MonoBook
Release status: stabiel
Compatibiliteit beleid Snapshots releases samen met MediaWiki. Master is niet achterwaarts compatibel.
MediaWiki 1.29+
Licentie GNU General Public Licentie 2.0 of hoger
Download
Voorbeeld English Wikipedia, Wikimedia Skins Lab
Downloads kwartaal 101 (Ranked 7th)
Publieke wiki's die het gebruiken 13,681 (Ranked 1st)
Publieke wiki's die het standaard skin gebruiken 1,860
Vertaal de MonoBook skin indien beschikbaar op translatewiki.net
Vagrant rol monobook
Problemen : Open taken · Rapporteer een bug

MonoBook is een skin. Het was de standaard skin voor Wikimedia Foundation websites van MediaWiki 1.3 (2004) tot MediaWiki 1.16 (2010). Het verving de Standaard skin als standaard, en werd op zijn beurt vervangen door de skin Vector.

MonoBook bood later ook ondersteuning voor responsive webdesign voor smalle, mobiele telefoon displays, en voegde ook het gebruik van progressive enhancement toe om de compatibiliteit te maximaliseren. Als JavaScript bijvoorbeeld is gedeactiveerd in de mobiele weergave, bevinden de persoonlijke hulpmiddelen, paginaacties en zijbalk zich onderaan de pagina met verankerde snelkoppelingen van de bovenste knoppen die worden weergegeven als illustratiepictogrammen in plaats van als links. De mobiele weergave toont ook een verankerde snelkoppeling "naar boven" onderaan de pagina.


Installatie

Deze skin is inbegrepen in de MediaWiki download tarball. U hoeft het alleen afzonderlijk te installeren als u MediaWiki op een andere manier hebt geïnstalleerd.

  • Wanneer Vagrant gebruikt wordt, installeer door middel van vagrant roles enable monobook -p

Handmatige installatie

  • Download en plaats de bestanden in de map MonoBook in de map skins/.
  • Voeg de volgende code onderaan aan je bestand LocalSettings.php toe:
    wfLoadSkin( 'MonoBook' );
    
  •   Klaar - Navigeer naar Special:Version op de wiki om te controleren dat de vormgeving succesvol is geïnstalleerd.

Gebruiker instellingen

De responsieve stijlen voor MonoBook kunnen worden uitgeschakeld of ingeschakeld via een gebruikersvoorkeur: monobook-responsive, die standaard true is.

Historische aantekeningen

Het werd de meest populaire en meest ondersteunde skin in het MediaWiki-ecosysteem totdat het werd vervangen door de skin Vector als standaard op 13 mei 2010 (MediaWiki 1.16 , git #2833b07a), als gevolg van de inspanningen van de Wikipedia Usability Initiative om de gebruikerservaringen van Wikipedia te verbeteren en mogelijk meer bijdragers aan te trekken. Het diende als een gemeenschappelijke back-up voor Vector en is nog steeds aanwezig op veel wiki's met oudere versies van MediaWiki-software. Zie Lay-out ontwerpdocument en MediaWiki 1.3 comments and bug reports voor gerelateerde discussies tijdens de ontwikkeling van MonoBook.

MonoBook had oorspronkelijk navigatietabbladen aan de onderkant van het inhoudsgebied naast de bovenkant, net als Nostalgie, de vroegste skin.[1]

Huidige status

Vanaf 2013 wordt MonoBook voornamelijk ondersteund door vrijwillige ontwikkelaars, niet door de Wikimedia Foundation. Vanaf 2019 is het een van de vier door vrijwilligers ondersteunde skins die worden gebruikt op Wikimedia-projecten: MonoBook, Timeless , Cologne Blue en Modern .

References