Felület:MonoBook

This page is a translated version of the page Skin:MonoBook and the translation is 95% complete.
Ezt a felületet a MediaWiki 1.1 és afölötti verziói már tartalmazzák, így nem kell újra letöltened. Az útmutató egyéb utasításait azonban továbbra is követned kell.
MediaWiki-felületek kézikönyve - kategória
OOjs UI icon layout-ltr.svg
MonoBook
Kiadási állapot: stabil
Dantman-Skin-monobook.png
Compatibility policy Snapshots releases along with MediaWiki. Master is not backwards compatible.
MediaWiki 1.29+
Licenc GNU General Public License 2.0 or later
Letöltés
Példa English Wikipedia, Wikimedia Skins Lab
Quarterly downloads 163 (Ranked 5th)
Public wikis using 15,300 (Ranked 2nd)
Public wikis using as default skin 1,949
Fordítsd le a(z) MonoBook felületet, ha elérhető a translatewiki.net oldalon
Vagrant role monobook
Problémák : Nyitott feladatok · Hibajelentés

A MonoBook a Wikimédia Alapítvány weboldalainak alapértelmezett felülete volt a MediaWiki 1.3-tól (2004) a MediaWiki 1.16-ig (2010). Elődje a Standard, utódja pedig a Vector felület.

A mobilkijelzőkhöz később elérhetővé vált a reszponzív felület támogatása, a kompatibilitás biztosítása érdekében pedig a „progressive enhancement” elvét követte. With JavaScript deactivated on the mobile view, for example, the personal tools, page actions, and sidebar are located at the page bottom with anchored shortcuts from the top buttons which appear as clip art icons instead of text links. A mobilnézetben az oldal alján rögzített lap tetejére hivatkozás érhető el.

Telepítés

A felület szerepel a letölthető MediaWiki-csomagban. Csak akkor szükséges külön telepítened, ha a MediaWikit eltérő módszerrel installáltad.

  • If using Vagrant , install with vagrant roles enable monobook -p

Manual installation

  • Download and place the file(s) in a directory called MonoBook in your skins/ folder.
  • Add the following code at the bottom of your LocalSettings.php:
wfLoadSkin( 'MonoBook' );
  •   Kész - Navigate to Special:Version on your wiki to verify that the skin is successfully installed.

Felhasználói beállítások

A MonoBook reszponzív felülete a beállítások között engedélyezhető vagy tiltható (monobook-responsive); alapértelmezésben engedélyezve van.

Megjegyzések

Korábban a MonoBook volt a MediaWiki legnépszerűbb felülete. A Wikipedia Usability Initiative munkájának köszönhetően 2010. május 13-ától (MediaWiki 1.16 , git #2833b07a) az alapértelmezett felület a Felület:Vector lett, melynek célja a használhatóság javítása és új szerkesztők bevonzása. A felület régebbi MediaWiki-verziót használó weboldalakon továbbra is alapértelmezés. A MonoBook fejlesztésével kapcsolatos információkért lásd az elrendezési leírást és a MediaWiki 1.3-mal kapcsolatos visszajelzéseket és hibajelentéseket.

A legkorábbi felülethez (Nostalgia) hasonlóan a navigációs elemek eredetileg nem a tartalom felett, hanem alatta helyezkedtek el.[1]

Jelenlegi állapot

A MonoBookot 2013-tól nem a Wikimédia Alapítvány, hanem önkéntes fejlesztők támogatják. A 2019-es állapot szerint négy, önkéntesek által támogatott felület használható: MonoBook, Felület:Kölni kék , Modern és Modern .

References