Project:Copyrights/nl

This page is a translated version of the page Project:Copyrights and the translation is 100% complete.

Licenties op MediaWiki.org

Alle tekstuele inhoud van MediaWiki.org is vrijgegeven onder een van de twee licenties.

Met beide licenties kan iedereen de inhoud op elke gewenste manier hergebruiken. Dit omvat het in rekening brengen van geld voor toegang tot de inhoud, het distribueren waar en hoe ze maar willen en het aanpassen op elke manier die zij nodig achten. De belangrijkste verschillen tussen de twee licenties zijn:

  • Als u de inhoud wijzigt die onder CC BY-SA valt, dan moeten uw wijzigingen ook vallen onder CC BY-SA.
  • Bij elk gebruik van CC BY-SA inhoud moet er credit gegeven worden aan de auteurs.
Dit is een erg beperkte vergelijking van de twee, door alleen de belangrijkste punten aan te geven. Er zijn hier nog niet genoemde verschillen. Zoek a.u.b. juridisch advies als u twijfelt of wat u wel en wat u niet mag doen met materiaal dat onder een licentie valt.

Rechten over afbeeldingen staan op de beschrijvingspagina van de afbeelding.

Waar staat de licentie

De public domain helppagina's staan allemaal in de namespace "help". Dat betekent dat de paginatitel begint met Help: (voorbeeld: Help:Contents/nl ). Ze hebben ook een dikke blauwe rand gekregen om ze opvallend weer te geven (voorbeeld staat na de link hierboven).

Overwegingen voor mensen die aan het Public Domain bijdragen

Als u gaat werken aan de PD helppagina's, zorg er dan voor dat al uw bijdragen uit het publieke domein komen. Dus u heeft het zelf geschreven of u heeft het overgenomen van een bron die vast en zeker vrijgegeven is in het publieke domein.

Het belangrijkste is, draag geen inhoud bij die onder de CC BY-SA, GFDL of een ander open licentie, is vrijgegeven. U kunt denken dat dit acceptabel is omdat er een mate van gelijkheid is tussen die licenties, maar PD is niet compatibel met een andere licentie op de manier dat de inhoud met een andere licentie opnieuw kan worden vrijgegeven onder de PD licentie (behalve als u de schrijver bent van de inhoud). PD inhoud kan echter wel altijd worden vrijgegeven onder een andere licentie.

In het bijzonder:

  • Kopieer of verplaats geen inhoud van meta.wikimedia.org, Wikipedia of een ander Wikimedia project in de Help: namespace omdat ze allemaal worden vrijgegeven onder de CC BY-SA licentie. U mag het wel kopiëren naar andere plaatsen op de MediaWiki.org, maar.
  • Binnen de website, verplaats geen pagina's van andere namespaces naar de Help: namespace.

De uitzondering op de bovengenoemde regels is voor de enige auteur van alle inhoud van de pagina, die persoon mag het eigen materiaal opnieuw vrijgeven door het te plaatsen in de Help: namespace als public domain. Dit is wel iets eenmaligs, als u dat doet dan kunt u het vrijgeven niet meer intrekken!

Zie ook