MediaWiki getuigschriften

This page is a translated version of the page MediaWiki testimonials and the translation is 100% complete.

MediaWiki wordt door veel personen, groepen en organisaties gebruikt. Deze pagina probeert ervaringen van MediaWiki-gebruikers te ,verzamelen om de verschillende toepassingen van de software uit te drukken. Aanvullende getuigenissen zijn welkom. Voor uw getuigenis of gebruik geval, moet u deze pagina niet rechtstreeks bewerken. Neem contact op met een van de volgende beheerders van deze pagina:

  • Chris Koerner - ckoerner@wikimedia.org

Dit doen wij op deze manier omdat dan uw rol in uw organisatie kan worden gecontroleerd.

WikiVote!

WikiVote! :"We gebruiken MediaWiki en Semantische MediaWiki als basis voor ons samenwerkingsplatform, omdat de hoofdactiviteit van ons bedrijf het maken van bewerkingssystemen voor wetten en wetgevingsbesluiten is. We gebruiken MediaWiki ook voor twee andere belangrijke taken: het maken van prognoses, strategische prognoses en professionele standaarden. MediaWiki is gekozen omdat het zijn effectiviteit bewijst in zowel kleine ondernemingsprojecten als hoogbelaste openbare websites. Het is ook het platform voor Semantic MediaWiki, het meest geavanceerde semantische contentmanagementsysteem op de markt. We beschouwen MediaWiki als de basis van ons platform voor Kennisbeheer voor ondernemingen en een nuttig kader waarop we systemen kunnen bouwen voor het bepalen van overeenkomsten van professionele gemeenschappen. We houden van de actieve gebruikers- en ontwikkelaarsgemeenschap van MediaWiki en willen er deel van uitmaken."
— Yury Katkov, Chief Developer, WikiVote!.

Company profile: WikiVote is een in Rusland gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in crowdsourcing.

De projecten omvatten crowdsourcing van de wetgevingshandelingen, het creëren van de strategische prognoses en routekaarten voor bedrijven of professionele gemeenschappen en regionale projecten voor het beheer van ideeën.

Vistaprint

Vistaprint (Wikipedia article):"We lanceerden onze interne MediaWiki-site, Vistawiki, in maart 2007. Vistawiki is een enorm succes, met meer dan 150.000 onderwerpen, duizenden actieve gebruikers wereldwijd en meer dan 50 op maat geschreven extensies. Sinds de oprichting heeft Vistawiki meer dan 35 miljoen paginaweergaven en 1,3 miljoen bewerkingen gehad, en het is momenteel gemiddeld 1500 bewerkingen per dag. Het verhaal van Vistawiki is behandeld in verschillende zakelijke tijdschriften en blogs, waaronder Training Magazine, de blog Portals And KM en de blog Jacob Morgan."
— Daniel J. Barrett, Directeur van Learning and Knowledge Management, en auteur van het boek MediaWiki (O'Reilly Media, 2008).

Company profile: Vistaprint, N.V. (Nasdaq: VPRT) voorziet jaarlijks 15 miljoen micro-ondernemingen en consumenten van betaalbare, professionele print- en digitale oplossingen door voorop te lopen in marketing, innovatieve technologieën, aangepaste producten en uitstekende productie.

We bieden een breed scala aan producten en diensten via 25 gemakkelijk toegankelijke, gelokaliseerde websites wereldwijd en door verzending naar meer dan 130 landen over de hele wereld. Onze klanten profiteren van ons unieke bedrijfsmodel dat wordt ondersteund door eigen technologieën, productiefaciliteiten voor grote volumes en direct marketingexpertise.

CUSTIS

CUSTIS :"Ons bedrijf begon MediaWiki te gebruiken in 2004. Veel organisaties beschouwden in die tijd alleen klassieke documentatiehulpmiddelen en sterk gereguleerde documentatieprocedures - bijvoorbeeld SGML Docbook, LaTeX en verschillende eigen hulpmiddelen. Kennisbanken werden vaak alleen vertegenwoordigd door SGML-projectdocumentatie, hopen Word- en CHM-documenten op gedeelde schijven, lange rollen e-mail en zelfs opmerkingen in bugtrackers. We besloten om MediaWiki te gebruiken en sindsdien, dankzij de uitstekende uitbreidbaarheid en eenvoud van het maken van een nieuwe inhoud, werd MediaWiki een krachtig platform voor bedrijfskennisbank met veel functies. We onderhouden onze eigen stabiele MediaWiki-distributie met de naam Mediawiki4Intranet; We hebben het een gratis en opensourceproject gemaakt, zodat andere mensen en bedrijven onze verbeteringen ook kunnen gebruiken en ondersteunen. Voor dat alles ondersteunt en verbetert gemiddeld slechts één medewerker het op fulltime basis.

Nu, in het begin van het jaar 2013, werken er bijna 200 medewerkers bij CUSTIS en bestaat onze kennisbank uit 12 draaiende Mediawiki4Intranet-instanties met meer dan 50.000 artikelen. We gebruiken MediaWiki niet alleen als het kennisbankplatform in de conventionele betekenis, maar ook om vergaderrecords bij te houden, klantdocumentatie bij te houden en zelfs intranetblogs en forums. En er komt nog meer aan, de vooruitgang gaat door."
— Vitaliy Filippov, Senior Software Developer.

Company profile: CUSTIS, opgericht in 1996, ontwikkelt applicatiesoftware voor complexe en onconventionele problemen.

Ze zijn gespecialiseerd in het op maat ontwikkelen en zorgvuldig integreren van grootschalige analytische en boekhoudkundige informatiesystemen voor bedrijven met originele en dynamisch variërende bedrijfsprocessen. CUSTIS heeft een enorme expertise in het bouwen van basis software- en hardware-infrastructuur. Klanten zijn onder meer Bank of Russia, Gazprombank, Sportmaster, ministerie van Ontwikkeling en gemeenschapsfaciliteiten van de regio Saratov.

Novell

Novell (Wikipedia article):"Novell maakt veel gebruik van MediaWiki. MediaWiki biedt Novell een krachtig hulpmiddel waarmee klanten, partners en Novell kennis kunnen delen en ontwikkelen (wiki.novell.com). MediaWiki is ook het onderliggende platform voor meer dan een dozijn Novell-lead open source projectwebsites, waaronder openSUSE.org. Intern biedt MediaWiki Novell een samenwerkingshulpmiddel als aanvulling op traditionele messaging-hulpmiddelen en als opslagplaats voor organisatorische kennis. Daarnaast gebruikt Novell Users International, een onafhankelijke wereldwijde vereniging van technologieprofessionals van Novell, MediaWiki voor nuinet.com om kennis en strategieën te delen voor het beheer van lokale afdelingen van de Novell-gebruikersgroep over de hele wereld."
— Ted Haeger, Directeur van Novell User Communities.

Company profile: Novell, Inc. (Nasdaq: NOVL) levert software voor de Open Enterprise.

Met meer dan 50.000 klanten in 43 landen helpt Novell klanten bij het beheren, vereenvoudigen, beveiligen en integreren van hun technologische omgevingen door gebruik te maken van de beste, op open standaarden gebaseerde software. Met meer dan 20 jaar ervaring, 5.000 medewerkers, 5.000 partners en supportcenters over de hele wereld helpt Novell klanten controle te krijgen over hun IT-besturingsomgeving en tegelijkertijd de kosten te verlagen. More information about Novell can be found at http://www.novell.com.

Intel Corporation

Intel Corporation (Wikipedia article):"Ik heb een exemplaar van MediaWiki geïmplementeerd voor gebruik door alle 100.000+ medewerkers van het bedrijf. Het heet Intelpedia en is gemaakt in november 2005. In het eerste jaar groeide het snel uit tot meer dan 10.000 pagina's en bijna 3.000 geregistreerde bijdragers. Er zijn gemiddeld ongeveer 8.000 weergaven en 150 bewerkingen per dag. Intelpedia was te zien op Wikimania 2006, als onderdeel van het organisatorische gebruik van MediaWiki, en was ook te zien in een Wall Street Journal-artikel over hetzelfde onderwerp."
Josh Bancroft, Intel-medewerker en Intelpedia-maker.

Company profile: Intel Corporation (NASDAQ: INTC, SEHK: 4335), opgericht in 1968 als Integrated Electronics Corporation en gevestigd in Santa Clara, Californië, VS, is 's werelds grootste halfgeleiderbedrijf. Intel is vooral bekend om zijn pc-microprocessors, waar het ongeveer 80% marktaandeel heeft. Intel maakt ook moederbordchipsets, netwerkkaarten en andere netwerk-IC's, flashgeheugen, ingebouwde processors en andere apparaten die verband houden met communicatie en computergebruik.

Wikia

Wikia (Wikipedia article):"MediaWiki-software is de basis van alles wat Wikia vandaag de dag doet. Het is extreem schaalbaar en flexibel gebleken, aangezien Wikia is gegroeid tot meer dan 230.000 artikelen en miljoenen paginaweergaven. MediaWiki is een zeer rijke en krachtige softwaretool die Wikia in staat stelt een duurzaam bedrijf op te bouwen."
— Craig Palmer, Algemeen Directeur.

Company profile: Sinds de lancering van de site in november 2004 zijn er meer dan 300.000 wiki's gemaakt en bewerkt door meer dan 5 miljoen geregistreerde gebruikers. Wikia is al beschikbaar in meer dan 40 talen.

Wikia herbergt al enkele van 's werelds grootste wiki's buiten Wikipedia. Wikia zet zich in voor openheid en het verbeteren van de wereld, door iedereen uit te nodigen om webinhoud bij te dragen. Auteurs behouden hun eigen auteursrechten en staan anderen toe om hun inhoud vrijelijk te hergebruiken onder de 'GNU Free Documentation License', waardoor wijdverspreide verspreiding van kennis en ideeën mogelijk is.

End Point Corporation

End Point Corporation :"We gebruiken MediaWiki voor ons privé-intranet om veel van onze activiteiten bij te houden. We hebben enkele aanpassingen toegevoegd (HTTP basic auth logins, een 'watch everything' optie) en hebben MediaWiki ook voor verschillende van onze klanten geïnstalleerd. Onze ervaringen zijn goed. Wat ons aantrok in MediaWiki is dat het opmaakformaat nu algemeen bekend is vanwege de populariteit van Wikipedia, en we wilden het voor gebruikers gemakkelijk maken om pagina's te bewerken. De installatie was vrij eenvoudig, hoewel sommige configuraties die niet overeenkomen met de behoeften van Wikipedia (zoals een gesloten inlogsite) niet eenvoudig waren, en patches waarvan de ontwikkelaars denken dat ze nooit door Wikipedia zullen worden gebruikt, zijn niet geaccepteerd. Maar het runnen van MediaWiki was een fluitje van een cent. [Our clients] vond het hebben van een Wiki erg waardevol. Het bevrijdt hen van de puinhoop van het heen en weer e-mailen van tekstverwerkingsdocumenten, met conflicterende versies, geen duidelijke bewerkingsgeschiedenis en geen onderlinge koppeling. Alles op de server houden, toegankelijk via een webbrowser, is erg nuttig geweest."
— Jon Jensen, Vice President, Systemen en Ontwikkeling.

Company profile: End Point ontwikkelt database-backed websites, met name e-commerce, voor onze klanten op vele gebieden. Onze favoriete technologieën zijn vrije software zoals Interchange, Perl, PostgreSQL, Linux en Apache.

Gyanasoft

Gyanasoft :"Toen Gyanasoft werd opgericht, was MediaWiki een van de allereerste IT-systemen die we hebben opgezet, vanwege onze ervaring met het gebruik ervan bij eerdere bedrijven. Het werkt heel goed als een centrale opslagplaats voor al van onze kennis; we gebruiken het om bijvoorbeeld systeembeheerdocumenten, software-installatiehandleidingen, HR-procedures, een intern adresboek, softwaretips en -trucs, wekelijkse statusrapporten en alle klantprojectgerelateerde informatie op te slaan."
— Stephen Warren, Software Architect.

Company profile: Gyanasoft is gericht op het leveren van robuuste embedded software platform architecturen, tools en diensten, gericht op de System-on-a-Chip markt, met bijzondere expertise in consumentenelektronica apparatuur en programmeerbare multi-media processors.

Aperture Technologies, Inc.

Aperture Technologies, Inc. :"Aperture is een van de eerste bedrijven die een bedrijfswiki op zijn intranet implementeert met behulp van MediaWiki software. Geïnstalleerd in december 2003, hebben we een deel van het vroege ontwikkelingswerk op MediaWiki gedaan om het aan te passen voor gebruik door bedrijfssites. Onze site is nu beschikbaar voor alle medewerkers en wordt gebruikt voor allerlei technische documentatie, discussies, planning en als distributiepunt voor bedrijfsinformatie. We overwegen om het open te stellen voor onze klanten."
Nicholas Pisarro, Jr., Medeoprichter van het bedrijf en Sr. Software Developer.

Company profile: Aperture Technologies, Inc. biedt een webgebaseerd product, Aperture VISTA,® een bedrijfssoftwareoplossing die operationele risico's vermindert en de efficiëntie verbetert door het visuele beheer van het datacenter.

Het doet dit door planning, ontwerp, provisioning, probleemoplossing en rapportage te verbeteren.

NASA

NASA :"De "Oude Manier": Meerdere bestandstypen / bronnen leiden tot tegenstrijdige informatie, slechte revisiecontrole. Updates vereisten dat meerdere bestanden moesten worden herzien, het verwijderen of overschrijven van bestanden was niet ongewoon. De "Wiki Way": Een enkele bron voor informatie; Externe databases en bronnen kunnen worden gekoppeld vanaf wikipagina's; Betere revisiecontrole; Niet alleen bestand doorzoekbaar, maar inhoud doorzoekbaar: semantisch.

Wiki = One-stop-shop voor informatie; helpt hiaten in kennisbeheer aan het licht te brengen; Bevordert groepseigendom van kennis. Totdat [de] wiki werd geïmplementeerd, werden notulen van vergaderingen vastgelegd via e-mail - informatie ging verloren in overvolle inboxen - omslachtig om te zoeken. Extension:Semantic MediaWiki werd gebruikt om het formulier Notulen van vergaderingen te maken: het diende als een katalysator om nieuwe gebruikers bij de wiki te betrekken.

[De wiki] ontving NASA JSC Director Innovation Award in 2013."
— Scott Wray, Daren Welsh en James Montalvo, EVA Wiki (NASA Mission Operations).

Company profile: De National Aeronautics and Space Administration (NASA) is de Amerikaanse overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het civiele ruimtevaartprogramma en voor lucht- en ruimtevaartonderzoek.

Honestcollars

Honestcollars :"We kozen MediaWiki als basissoftware omdat het de volledige ruggengraat biedt die nodig is voor elke moderne website, inclusief functies zoals API, toegangsbeheer, gebruikersaanmelding, caching, enz. die we skins en verschillende extensies hebben gekoppeld om aan onze vereisten te voldoen. Onze favorieten onder deze zijn Foreground skin, SemanticMediaWiki, SemanticResultsFormats, FbLogin, LocalS3Repo en meer. MediaWiki bij Honestcollars wordt gebruikt als front-end e-commerce website, voor diverse sales en bill of quantities management processen met in-house ontwikkelde extensies en libraries. Over het algemeen gebruiken we MediaWiki nu al 2 jaar, het heeft ons veel onnodig herwerk bespaard, onze time-to-market veel korter gemaakt en ons tegelijkertijd geholpen om terug te dragen aan open source."
— Nischay Nahata, Mede-oprichter, honestcollars.

Company profile: Honestcollars is een online marktplaats voor interieurs waar huiseigenaren in contact kunnen komen met zorgvuldig geselecteerde interieurontwerpers en hun huisinterieurs kunnen laten doen met kwaliteitsgarantie door Honestcollars.

Dizions Limited

Dizions Limited :"Ik heb MediaWiki ingeschakeld om de steeds groeiende hoeveelheid interne documentatie aan te pakken die over meerdere bronnen werd gedeeld. We hadden het al een aantal jaren met succes gebruikt voor onze openbare gebruikte documentatie. In 2017 hebben we het intern geïmplementeerd als een referentiebron voor het personeel. We gebruiken MediaWiki nu als een volledig doorzoekbare Wiki voor een enkele bron van up-to-date, beste praktijk begeleiding, documentatie en een algemene kennisbank voor interne teams."
— Hywel Watts, Senior Software Engineer.

Company profile: Dizions Limited biedt schaalbare, gebruiksvriendelijke, cloudgebaseerde oplossingen voor organisaties in de publieke en derde sector.

Voor uw getuigenis of use case, gelieve deze pagina niet rechtstreeks te bewerken. Neem contact op met een van de volgende beheerders van deze pagina:

  • Chris Koerner - ckoerner wikimedia.org

Dit doen wij op deze manier omdat dan uw rol in uw organisatie kan worden gecontroleerd.