Kézikönyv:$wgUserEmailUseReplyTo

This page is a translated version of the page Manual:$wgUserEmailUseReplyTo and the translation is 71% complete.
Outdated translations are marked like this.
Email settings: $wgUserEmailUseReplyTo
Engedélyezésével a feladó e.-mail-cím a From-fejlécből a Reply-To-fejlécbe kerül.
Bevezetve:1.12.0 (r30014)
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(boolean)
Alapértelmezett érték:true (1.29+)
false (1.12-1.28)[1]

Részletek

Ha a $wgUserEmailUseReplyTo értéke „true”, a felhasználók által egymásnak küldött e-mailekben a küldő címe a „Reply-To:” fejlécbe kerül a „From:” helyett. Az üzenetek látszólag a $PasswordSender-ben megadott címről érkeznek, de a válaszok a valódi feladónak lesznek továbbítva.

Szebb kinézetet eredményezhet és jobbnak tűnhet a küldő címét a „From:” mezőbe helyezni, de számos oka van, hogy a „false” érték miért nem ajánlott. Ezek a következők:

  • A „From:” mezőbe helyezett címmel első ránézésre nem különülnek el a wikin keresztül és a direkt módon küldött üzenetek.
  • Más indok lehet, hogy néhány levelezőszerver (például az sSMTP) a „From:” mezőben szereplő címet az e-mail generátoraként használja. Ez a viselkedés azt eredményezheti, hogy az üzenetek az SPF (angolul) protokoll megsértéséért jelölve lesznek (mivel a wikiszerver nem küldhet más domainszerverek nevében e-maileket); például az anyuser@userdomain.com nem postázhat a yourwiki.com szerveren.
  • A megosztott szerveren futó MediaWikik a felhasználók közötti üzeneteket a spamvédelem (angolul) miatt nem feltétlenül tudják elküldeni az open mail relay (angolul) letiltásával.
A true beállítás adatvédelmi problémákat is felvethet, mivel a bounce üzenetek (angolul) a szerveren feladóként beállított címre pattanhatnak vissza.

References