Manual:$wgUserEmailUseReplyTo

This page is a translated version of the page Manual:$wgUserEmailUseReplyTo and the translation is 100% complete.
E-mail instellingen: $wgUserEmailUseReplyTo
Stel deze optie in op true om de e-mail van de verzendende gebruiker in een Reply-To header te zetten in plaats van From.
Geïntroduceerd in versie:1.12.0 (r30014)
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:(boolean)
Standaardwaarde:true (1.29+)
false (1.12-1.28)[1]

Details

Als $wgUserEmailUseReplyTo op true is ingesteld, zullen e-mails van gebruikers aan gebruikers alleen het e-mailadres van de verzendende gebruiker bevatten in een Reply-To: header, in plaats van direct in de Van: regel. E-mails zullen lijken te komen van $wgPasswordSender , maar de antwoorden zullen worden verzonden naar het e-mailadres van de gebruiker die de e-mail verstuurt.

Het kan schoon uitziend en handig zijn om het e-mailadres van de verzendende gebruiker in de From: lijn te plaatsen. Maar er zijn verschillende redenen waarom het instellen van 'false' niet gewenst is. Dat zijn:

  • Het plaatsen van het e-mailadres van de verzendende gebruiker in de regel Van: onderscheidt niet zo duidelijk de e-mail van de gebruiker (een e-mail verzonden via de wiki) van de direct verzonden berichten (e-mails verzonden vanaf een e-mailclient).
  • Een andere zorg is dat sommige mailers (zoals sSMTP) het From: adres zullen gebruiken als de SMTP-enveloppeafzender (de generator van het e-mailbericht). Dit gedrag kan ertoe leiden dat e-mailberichten worden bestraft voor schendingen van SPF (aangezien de wiki-server niet bevoegd is om berichten te versturen namens andere domeinen), bijvoorbeeld anyuser@userdomain.com is niet bevoegd om e-mail te versturen op het yourwiki.com domein.
  • MediaWiki-installaties op een gedeelde server kunnen er niet in slagen e-mail van gebruiker tot gebruiker te versturen door spampreventie door uitgeschakelde open mail relaying.
Het instellen op true kan een privacyprobleem veroorzaken, aangezien bounces met het e-mailadres van de ontvanger kan worden teruggestuurd naar het e-mailadres van de verzendende gebruiker van de server.

Referenties