Help:Markeren

This page is a translated version of the page Help:Patrolling and the translation is 100% complete.
PD Let op: Als u deze pagina bewerkt, gaat u akkoord met het vrijgeven van uw bijdragen onder de CC0. Zie Helppagina’s Publiek Domein voor meer informatie.
PD

Markeren is de term die wordt gebruikt om te beschrijven wanneer meerdere gebruikers wijzigingen aan de wiki bekijken om na te gaan of ze voldoen aan de wikiregels. Dit wordt gedaan om ongewenste bewerkingen snel ongedaan te maken zoals spam, autuersrechtenschendingen en vandalisme.

Na het beoordelen van een wijziging kunnen mensen markeren dat ze "gemarkeerd of "goedgekeurd" zijn, waardoor andere mensen die wijziging kunnen overslaan en een andere wijziging kunnen beoordelen. Dit stelt mensen (die het kunnen zien) in staat om hun markeeractiviteit te coördineren, zodat alle bewerkingen minstens één keer worden gecontroleerd, maar met minder verspilde moeite (meerdere mensen die dezelfde bewerking controleren). Dit mechanisme heet patrolled edits' of ook, met een meer algemene term, RC patrolling (recente veranderingen nalopen); sommige wiki's gebruiken alleen nieuwe pagina's patrouilleren.

Zie ook