Помоћ:Дневник

This page is a translated version of the page Help:Log and the translation is 82% complete.
Outdated translations are marked like this.
Снимак екрана дневника брисања
Снимак екрана дневника брисања (кликните на слику да би је увећали).

Овај дневник приказује четири типа акција: брисање страница, враћање страница, брисања ревизија страница и брисања дешавања у дневницима.

Дневник брисања, такође као и неколико осталих дневника, дозвољава вам да видите само специфичне акције (на пример, само враћање страница). Можете то подесити користећи опције за филтрирање (које се појављују изнад сваког дневника).

Дневник је аутоматски генерисан списак акција одређеног типа, који приказује када су извршене, од стране ког корисника, и с обзиром на страницу или другог корисника.

Забележене акције садрже брисања и враћања странице, премештања (преименовања) страница, блокирање и одблокирање корисника, заштићивање страница и скидања њихове заштите, креирање корисничких налога, пријаве филтера против злоупотребе и остало.

Дневници могу излиставати акције урађене од стране корисника (или ИП уредника), акције извршене кориснику (или ИП уреднику), и акције извршене на страници на викију.

Прегледање дневника

Да би видели дневнике, идите на Посебно:Дневник на вашем викију. Одатле можете одлучити које забележене акције желите да видите, и филтрирајте их по одређеним параметрима, попут датума и времена, корисника, и обухваћене странице. Можете такође одмах унети параметар, као на Special:Log/block, који приказује дневник блокирања. Остали параметри могу бити коришћени на сличан начин, укључујући "delete", "rights", "protect", "upload", "patrol", и тако даље. From there you can decide which actions you wish to see logged, and filter by certain other parameters, such as date and time, user and affected page. You can also provide a parameter straight away, as in Special:Log/block, which displays the block log. Other parameters that can be used similarly include "delete", "rights", "protect", "upload", "patrol", etc.

Веза ка дневнику акција "везане" за одређену страницу може бити нађена на вези "Дневници ове странице" на страници за историју странице одмах испод наслова.

Веза ка дневнику акција извршених "од" стране одрђеђеног корисника може бити нађена на левој страници када је страница за разговор корисника или корисничка страница отворена (кликните на везу "Дневници корисника" у кутији са алаткама). Имајте на уму, међутим, да су то акције које је „извршио“ тај корисник; за акције које утичу на одређеног корисника (као што су блокаде), корисничко име (које претходи "Корисник:") мора бити унесено у поље "Циљ" странице дневника, а не у поље "Извршилац". (Овој конфигурацији је могуће приступити директно са везе "Дневници ове странице" у страници за историју корисничке странице.)

Повезивање са дневницима

Веза Формат Пример Детаљи
Тип Special:Log/тип Special:Log/tag Један параметар (ако је то валидни тип дневника).
Извршилац Special:Log/корисник Special:Log/Example Један параметар (ако то није валидни тип дневника).
Тип и извршилац Special:Log/тип/корисник Special:Log/tag/Example user Два параметра, без обзира на валидност типа.

See also