Növekedés/Hírlevelek/13

This page is a translated version of the page Growth/Newsletters/13 and the translation is 100% complete.

Üdvözlünk a Növekedési csapat tizenharmadik hírlevelében!

A Növekedési csapat célja olyan szoftvermódosítások kidolgozása, amelyek segítenek megtartani a közepes méretű Wikimédia-projektek új közreműködőit.

Csatlakozás a beszélgetéshez: strukturált feladatok

 
Egy strukturált munkafolyamat ötletének vázlata a szócikkekhez való linkek hozzáadásához. A cél az, hogy segítse a kezdők nagy volumenű szerkesztését.

Közösségi hozzájárulásokat keresünk egy új projekthez, hogy megkönnyítsük az új szerkesztők számára a valódi szócikkszerkesztést.

Az előző hírlevelünkben beszéltünk az új szerkesztők feladatai funkcióból származó produktív szerkesztésekről. Ezek a jó eredmények folytatódtak: eddig mintegy 900 újonnan érkezett felhasználó több mint 5000 javasolt szerkesztést végzett. Megtudtuk, hogy az új belépők érdeklődnek a javasolt szerkesztések iránt.

Most azon gondolkodunk, hogy hogyan tudnánk nekik olyan könnyű szerkesztési anyagot szolgáltatni, amely segíthet többüknek abban, hogy gyorsan sikeresek legyenek. Van egy új ötletünk, melyet "strukturált feladatoknak" nevezünk. Ennek célja az lenne, hogy a szerkesztéseket olyan lépésekre bontjuk, melyek az új szerkesztők számára is egyszerűek és mobileszközökön is könnyen kezelhetőek.

A múltban bizonyos típusú szerkesztési feladatok strukturáltak voltak. Például a kategóriák hozzáadása a HotCat segítségével. Most azon gondolkodunk, hogyan lehetne strukturálni a szócikkek szerkesztését. A cél az, hogy az újonnan érkezők nagy mennyiségű tartalmat tudjanak hozzáadni, különösen a mobil eszközeikről.

Kérünk, látogasd meg a projektoldalt, és válaszolj a vitalapon felsorolt vitakérdésekre. Szívesen fogadjuk, ha megmutatod ezt a projektet másoknak is a közösségedben. Azzal is segíthetsz, ha lefordítod az anyagokat a saját nyelvedre, hogy minél többen csatlakozhassanak. A beszélgetést június 18-ig folytatjuk.

További wikikre való kiterjesztés

Hat új wikivel bővültünk, és további érdeklődő közösségeket keresünk.

Az elmúlt két hónapban hat új wikire telepítettük a Növekedési funkciókat: Az ukrán, szerb, magyar, örmény és baszk Wikipédiára, valamint a francia Wikikönyvtárra. Az újonnan érkezők ezekről a wikikről már több mint 600 szerkesztést végeztek a Növekedési funkciók segítségével.

Az elkövetkező hónapokban szeretnénk további wikikre is terjeszkedni, és keressük az érdeklődő közösségeket. A francia Wikipédia már beleegyezett, és a következő lesz, amelyik csatlakozik a kísérlethez. Az elkövetkező hetekben több más wikivel is felvesszük a kapcsolatot, hogy felajánljuk nekik a részvételt.

Úgy gondolod, hogy a Növekedési csapat funkciói jó kiegészítői lennének a te wikidnek? Kérjük, tekintsd meg ezt a fordítható összefoglalót a Növekedési funkciókról. Megoszthatod a közösségeiddel és vitát indíthatsz. Ezután kérjük, lépj kapcsolatba velünk, hogy megkezdhessük a folyamatot!

Egyéb újdonságok

 
39 téma érhető el mostantól az új szerkesztők számára

Folytatódik a munka az újoncfeladatok és a kezdőlap javításán.

  • Márciusban frissítést vezettünk be az újoncfeladatokban a témák megfeleltetésére. A jelenlegi verzió 39 különböző témát kínál az új ORES-modellek felhasználásával.
  • Áprilisban befejeztük két kezdőlap-konfiguráció A/B tesztjét. Megtudtuk, hogy több újonnan érkező próbálkozik a javasolt szerkesztésekkel, ha a modult kiemeltebbé tesszük. Ezeket a tanulságokat a következő tesztünkben alkalmazzuk. A teljes eredményt itt lehet megtekinteni.
  • Jelenleg dolgozunk az új szerkesztők feladataira vonatkozó útmutatáson. Ez a súgópanel segítségével vezeti majd az újonnan érkezőket az egyszerű szerkesztések elvégzésében.
  • A következő lépésünk a kezdőlap új konfigurációinak létrehozása. A cél az, hogy több új belépőt ösztönözzünk arra, hogy elkezdje a javasolt szerkesztéseket elvégezni.

Mint mindig, továbbra is várjuk visszajelzéseiket és kérdéseiket a funkcióinkkal kapcsolatban. Kérjük, lépj velünk kapcsolatba a projekt vitalapján!

A Növekedési csapat hírlevelét a Növekedési csapat készíti, és egy bot kézbesíti • Visszajelzés küldéseFeliratkozás vagy leiratkozás.