Fandom

This page is a translated version of the page Fandom and the translation is 100% complete.

Fandom, eerder Wikia en Wikicities genoemd, is een gratis webhostingdienst die een fork van MediaWiki als hosting-engine gebruikt en bekend staat om zijn grote verscheidenheid aan Fandom extensies . Zie Fandoms's website of het Wikipedia-artikel over Fandom om meer te weten te komen over Fandom.

Omschrijving

Fandom is een fansite waar mensen over de hele wereld met elkaar kunnen communiceren en verschillende tv-programma's, films, videogames, enz. kunnen verkennen. Een aspect van Fandom is dat geregistreerde gebruikers een wiki kunnen maken die vergelijkbaar is met Wikipedia. Bewerkers kunnen Fandom wiki's bewerken met behulp van een bron-editor of visuele bewerker, vergelijkbaar met Wikipedia en andere MediaWiki wiki's.

Broncode

Pre-UCP, Fandom's Git repository kan benaderd worden via github.com/wikia/app.

Het is verplaatst naar github.com/Wikia/unified-platform op UCP, dat is een private repository. See this page for additional information.

Merk op dat het een geheel losstaande repository is van Wikimedia's officiële Git repository en dat het niet aangesloten is bij de officiële repository.

Extensies

Sommige van Fandom's extensies zijn te vinden op Wikimedia's officiële Git-repository en hun extensiepagina's zijn te vinden op Fandom extensies.

Andere extensies bevinden zich in Fandom's eigen Git-repository, in de map /extensions/wikia/. Het is waarschijnlijk dat de meeste extensies afhankelijk zijn van Nirvana (te vinden in /includes/wikia/nirvana), de EasyTemplate klasse (te vinden in /includes/wikia/ map op Fandom's Git) en/of ze kunnen aangepaste databasetabellen nodig hebben. Sommige extensies zijn niet compatibel met nieuwere versies.

Het commentaar in de broncode is anders dan gebruikelijk in de officiële MediaWiki.

Zie ook