This page is a translated version of the page Brickimedia and the translation is 100% complete.

Brickimedia är en wikifamilj som fokuserar på Lego-relaterade projekt som bygger flera av sina MediaWiki-tillägg och utseendet Refreshed . As of 2017, Brickimedia projects are hosted by ShoutWiki.[1]

Historia

Brickimedia grundades ursprungligen av flera Lego-relaterade wikier på Wikia som sökte att självständigt driva sin verksamhet efter sina egna behov. Efter flera år av planering och organisering, öppnades Brickimedia i mitten av 2013.

9 februari 2016 öppnade SamanthaNguyen en diskussion på GitHub för att jämföra biljettspårningsverktyg: GitHub och Phabricator. Det ledde till en överenskommelse senare i april och Brickimedia-projektet skapdes av Jack Phoenix 13 april 2016. 18 april hade alla rapporter förts över, vilket var då Brickimedia fullt ut flyttade från en GitHub-plattform till en Wikimedia Phabricator-plattform.

Tillägg och utseenden

Brickimedia använder många tillägg som Wikimedias wikier också använder samt några som andra utvecklat, men också sina egna egenutvecklade tillägg. Brickimedias egenutvecklade tillägg finns antingen på Wikimedias git-databas. Se Kategori:Tillägg av Brickimedia för en komplett lista över tillägg som Brickimedia utvecklat, och Kategori:Utseenden av Brickimedia för alla utseenden.

Se även

References

  1. Brickipedia:Proposal to move Brickipedia to ShoutWiki on Brickipedia, the free LEGO wiki. Accessed 23 April 2024.