Dear Misibacsi, Welcome to MediaWiki.org!

Yes, welcome! This site is dedicated to documenting the MediaWiki software, the software behind many wikis, including that of Wikipedia and the Wikimedia Foundation projects.
Please, take a look at the following pages. They might prove useful to you as a newcomer here:

If you have any questions, please ask me on my talk page. Once again, welcome, and I hope you quickly feel comfortable here, and find this site useful documentation of the MediaWiki software.

Thanks, and regards, --Liuxinyu970226 (talk) 14:17, 9 December 2014 (UTC)Reply

Just wanted to let you know your efforts at Help:VisualEditor/User guide/hu are really appreciated. Best, --Elitre (WMF) (talk) 16:41, 7 March 2016 (UTC)Reply

Segítségkérés/ajánlat edit

Kedves Misi bácsi! Szeretném ajánlani közreműködésemet fordítási projektekben. Egyik okom rá az, hogy Sanghajban élek és sok tartalom le van tiltva. Egyedül az en.wikipedia.org-hoz van hozzáférésem, tehát például olyan feladatot tudnék vállalni, hogy egy, a felhasználói oldalamra átmásolt cikket lefordítsak. Ha Misi bácsinak konkrét projektje van, az még jobb, de úgy is lehet, hogy ön segít nekem az átmásolással. Nyelvek: angol, magyar, román. Elnézést kérek, hogy nem a hu:Szerkesztővita:Misibacsi oldalra írtam, de a hu. tartalmakat nem tudom megnyitni. Szalai.laci (talk) 02:02, 12 November 2019 (UTC)Reply

Szia!

Megtisztelő a felkérésed. Konkrét projektem nincs. A "felhasználói oldalad" alatt melyiket érted, hol található? Nem tudom az "átmásolás" alatt mit értesz, ezt is magyarázd el. Honnan, hova, mit kellene másolni és miért?

Hogyan lehet az, hogy az enwikit eléred, de a magyart nem?? Mi a hibaüzenet? --Misibacsi (talk) 06:38, 12 November 2019 (UTC)Reply


Köszi, hogy ilyen hamar válaszoltál. Az itteni vezetőség sokmindent letiltott, de ami en.wiki-vel kezdődik az egyes helyekről elérhető. Itt élő külföldiek számára ez megszokott (a hibaüzenet "This site can't be reached"). Ha Vpn-t használnék, működne - de pénzbe kerül. Megtaláltam, milyen projektbe kezdjek: Ningbo várost fordítanám le angolról magyarra. Amint látom, nincs magyar cikk sem Ningbo sem Ningpo néven. Angolul havi 11000-en olvassák a szócikket*. Egyelőre annyi a kérdésem, szerinted Ningbo, Ningbó, vagy Ningpo legyen a címe. Több segítséget csak elkészítés után kérek, publikálni. Hogy tegyünk egy próbát, közzé teheted a csonkot. Elmondom melyek a lépések, bár biztosan tudod:

  1. Nyisd meg ezt az oldalt: https://en.wikipedia.org/wiki/User:Szalai.laci/Ningbo_hungarian_translation
  2. Edit
  3. használj Souce Editing-et
  4. Másold ki a teljes szöveget (ami csak egy mondat)
  5. Nyisd meg a magyar wikipédiát
  6. Hozzál létre egy új oldalt Ningbo címmel
  7. Másold bele (beilleszt) a szöveget.

Misibacsi műveként fog szerepelni. Ha ezt nem szeretnéd, van más lehetőség, de így az egyszerűbb.

(*)Ezt innen tudom: https://tools.wmflabs.org/pageviews/?project=en.wikipedia.org&platform=all-access&agent=user&start=2019-01&end=2019-10&pages=Ningbo%7CMatthias_Corvinus Szalai.laci (talk) 12:01, 12 November 2019 (UTC)Reply

Szia!

Nálunk (huwiki) úgy látom: Ningpo alakban hivatkoznak rá. Én magam nem tudok kínaiul, de máskor ha tudod, add meg az eredeti (kínai) írású nevet is, mert abból szokták átírni akik értenek hozzá.

Nem tudom, szerkesztettél-e már Wikipédia szócikket? A legfontosabb, hogy amit beírsz a cikkbe, azokhoz legyenek külső, megbízható források. Önmagában az "angol nyelvű szócikk" nem szokott elég lenni, esetleg csak akkor, ha a szövegközi jegyzeteket is átveszed ("ref", "citlib", "cit web" vagy más hasonlók jelzik).

Az egy sor, egy mondat sajnos még csonknak is kevés. Legyen legalább 5-6 értelmes, kerek mondat. A cikk elejére tegyél "építés alatt" sablont, különben mások belepiszkálnak, vagy letörlik, "teszt" indoklással.

Ha az angolt tudod szerkeszteni (röviden: az "enwiki"-t), akkor ott is létrehozhatod a saját személyes lapjaid között. Ez azért jó, mert akkor formailag jól jelenik meg, és mások is meg tudják nézni, ha megadod, hogy hol található a készülő cikk.

Szerintem jobb lenne, ha a te saját login neved alatt szerepelne, mégiscsak te leszel a szerző, meg ha a tartalommal kapcsolatban kérdeznének valamit, akkor én nem tudok rá válaszolni. --Misibacsi (talk) 12:55, 12 November 2019 (UTC)Reply


Jol van. Ahhoz majd amikor kozolni lehet a cikket, megadok egy jelszot. Ido kozben lassuk hogyan jobb kommunikalni. Folytassuk itt, vagy Skype uzenetek, WhatsApp? Nekem csak ezek mukodnek. Mar szerkesztettem, de meg sokat tanulhatok a szerkesztesrol. Eddig ez a legnagyobb forditasi muvem:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hszücsiahuj

Te milyen iranyban tevekenykedsz a Wikipedian?Szalai.laci (talk) 13:52, 12 November 2019 (UTC)Reply


Szia!

Ezeket a programokat nem használom. Nekem jó itt a kommunikáció, rögtön értesítést kapok róla, ha ide írsz. A kérdés, hogy te hol tudsz szerkeszteni, illetve cikket publikálni?

Mindenféle dolgot szerkesztek, nincs kizárólagos témaköröm. Érdeklődési területeim, ahol leginkább előfordulok: fizika, matematika, csillagászat, technika, elektronika, mérnöki tudományok, számítógépes és videójátékok, írók, színészek, filmek, számítógépek, ókor, őskor, zene, irodalom, földrajz, geológia, fotográfia, légi közlekedés, repülőgépek, repülőterek, hadügy, sci-fi, meteorológia, stb.

A fenti szócikk igényes munka. Úgy látom, a saját neved alatt szerkesztetted 2018-ban. Utána utaztál Kínába?

Végülis csak a publikáláshoz kellene segítség? Egyébként hogyan találtál meg? Az itteni személyes lapom elég szűkszavú.

A VPN-t eddig csak alkalomszerűen próbálgattam, de ingyenes lehetőségek elég korlátozottan vannak. Azt hiszem, az eddig legjobb az havi 500 MB adatforgalmat adott volna ingyen.

Kérdezik, hogy "Az enwikit hogy éri el, TOR kapcsolaton?" --Misibacsi (talk) 16:33, 12 November 2019 (UTC)Reply


Szia! Jól van, itt beszélgessünk. Ha sokat írunk, idővel majd archiválni kell. Mobilon kapsz értesítést? Emailen? Én is szeretném. Szerkeszteni az enwikin tudok, ezen kívül még a wikipédián kívüli projekteken: wikivoyage, mediawiki, commons... Itt találhatóak a képfeltöltéseim, ha érdekel: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:ListFiles/Szalai.laci&ilshowall=1 A facebookot is használtam egykor, http://www.facebook.com/szalai.laci . 2016-ban költöztem Kínába, a cikk elkészítése után tiltották le a wikipédiát, nemrég. Az előtt a google, youtube, facebook stb tartalmak már tiltottak voltak. Hogy az enwikit elérem a MacBook laptopomról, csak műszaki hiba lehet, mert senki másnak nem működik. Nekem is akadozik és bármikor leállhat végleg. Gyakorlatilag nem tudom hogyan lehetséges, hogy elérem, nem tudom mi az a TOR. Még próbálhatok egyéb vpnt ha van infód, de sokszor eleve nem érhetem el magát a vpn programot, hogy letöltsem, így VPN kellene ahhoz hogy megszerezzem a VPN-t... De ezért van sok időm a fordítási munkához, mert nincs youtube amin órákig szórakozhatnék.

Segítséget igyekszem csak annyit kérni, hogy minél kevesebbet vonjalak el a saját wiki munkádtól. Azt hiszem, főleg a publikáláshoz kell.

Itt találtam rád, https://www.mediawiki.org/wiki/Talk:Content_translation De szerintem már láttalak valahol a wikin, könnyű megjegyezni a nevedet.

Szalai.laci (talk) 02:16, 13 November 2019 (UTC) --- Szia!Reply

Emailen kapok értesítést, ha erre a lapra írsz. Ezt egyénlieg, a saját beállításaidnál tudod kiválasztani.

Jók a képeid, szócikkekbe is betetted őket?

VPN-ről keveset tudok, nagyjából csak annyit, hogy létezik. De évek alatt nem találtam ingyeneset, ami használható lett volna. A fizetőseket nem ismerem, de sokan reklámozzák magukat. A lényege az, hogy a kommunikáció kódoltan továbbítódik a hálózaton, így külső fél nem tudja megállapítani, hogy milyen oldalhoz kapcsolódsz, és milyen tartalomcsere zajlik köztetek. Az IP-címet is módosítja, kvázi olyan, mintha másik országból neteznél. A TOR is hasonló funkciókkal rendelkezik, de nekem nagyon bonyolultnak tűnt a beállítása, nem sikerült kipróbálnom.

Az mit jelent, hogy a Google le van tiltva, nincs netes kereső? Én keresők közül a DuckDuckGo-t használom inkább, mert az az állításuk szerint nem követi nyomon, hogy melyik oldalon járok és mit néztem meg. --Misibacsi (talk) 08:40, 13 November 2019 (UTC)Reply


Szocikkekbe csak nagyon keveset tettem ezekbol a kepekbol.

A DuckDuckGo-t sem tudom elerni. A bing.com-mal keresek. Ez a letiltas ugy mukodik, hogy sem mobil, sem szamitogep nem tudja megnyitni a google weboldalt. Google-os app eseten jelzi, hogy "nincs" internet kapcsolat. Szalai.laci (talk) 13:29, 13 November 2019 (UTC)Reply