Manual:$wgLanguageCode

This page is a translated version of the page Manual:$wgLanguageCode and the translation is 100% complete.
Taal, regio en karakter encoding instellingen: $wgLanguageCode
Taalcode van site.
Geïntroduceerd in versie:vóór 1.1.0
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:(string)
Standaardwaarde:'en'

Details

De taalcode van de site wordt meestal automatisch ingesteld met het installatieprogramma. Lijst van taalcodes is te vinden op includes/languages/data/Names.php. De code moet in kleine letters staan en een koppelteken gebruiken als scheidingsteken. Voorbeelden: en, ku-latn, de-formal, mai

Dit geeft aan in welke taal de inhoud van de pagina zich bevindt en biedt ook de standaardtaal voor de interface van uw wiki. Terwijl gebruikers de taal van de interfaceberichten in hun preferences kunnen wijzigen, zullen anonieme bezoekers de interface van de wiki zien in de taal van de inhoud. Extension:LanguageSelector biedt een manier om de taal van anonieme gebruikers automatisch te detecteren en hen hun interfacetaal te laten kiezen zonder in te loggen.

Als je dit verandert na de installatie, kun je in MediaWiki 1.18 en hoger het bericht wissen door echo 'MediaWiki\MediaWikiServices::getInstance()->getMessageCache()->clear()' | php maintenance/eval.php uit te voeren. Wees voorbereid om alle berichten die je hebt aangepast in je wiki te updaten, verplaats je hoofdpagina en andere kapotte dingen voor en nadat alle caches zijn geregenereerd.
In MediaWiki 1.8 of ouder, als je dit verandert na de installatie, moet je het maintenance/rebuildmessages.php script uitvoeren om de gebruikersinterface berichten (MediaWiki namespace) opnieuw op te bouwen. Anders ziet u de interface niet in de nieuwe taal, of een mix van de oude en de nieuwe taal. Merk op dat het uitvoeren van dat script alle aangepaste interfaceberichten die u mogelijk hebt gemaakt zal opheffen.
$wgContLanguageCode geeft dezelfde waarde als $wgLanguageCode, maar is afgeschreven ten gunste van $wgLanguageCode. (verwijderd in 1.35)


Wijziging van de taalinstellingen van bestaande gebruikers

U kunt de taalinstellingen van bestaande gebruikers wijzigen met de userOptions.php maintenance script. Ze zullen nog steeds in staat zijn om hun instellingen terug te wijzigen, tenzij u die optie uitschakelt (zie hieronder).

php userOptions.php language --old en --new cs

Gebruikersselectie van de taal uitschakelen

MediaWiki-versie:
1.16

Als u uw wiki in een bepaalde taal wilt hebben en gebruikers niet wilt toestaan deze instelling te wijzigen, dan is er een nieuwe variabele in 1.16 en hoger, $wgHiddenPrefs :

// taalkeuze uitschakelen
$wgHiddenPrefs[] = 'language';
// als u ook varianten wilt uitschakelen
$wgHiddenPrefs[] = 'variant';
$wgHiddenPrefs[] = 'noconvertlink';
$wgLanguageCode = 'pt-br';

Zie ook