Kézikönyv:$wgLanguageCode

This page is a translated version of the page Manual:$wgLanguageCode and the translation is 100% complete.
Language, regional and character encoding settings: $wgLanguageCode
A honlap nyelvkódja.
Bevezetve:az 1.1.0 előtt
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(sztring)
Alapértelmezett érték:'en'

Részletek

A webhely nyelvi kódját általában automatikusan a telepítővel állítják be. A nyelvkódok listáját a includes/languages/data/Names.php fájl tartalmazza. A kódnak kisbetűsnek kell lennie, elválasztóként pedig kötőjelet kell használni. Példák: en, ku-latn, de-formal, mai

A beállítás megadja a tartalom nyelvét, egyben az interfész alapértelmezett nyelvi beállításaként is szolgál. A bejelentkezett felhasználók beállításaikban módosíthatják a nyelvet, az anonim látogatók azonban a változóban rögzített változatot fogják látni. A Extension:LanguageSelector meghatározza az anonim felhasználók nyelvét és bejelentkezés is nélkül engedi annak megváltoztatását.

Ha a beállítást a telepítés után megváltoztatod, a MediaWiki 1.18 verziótól felfelé a echo 'MediaWiki\MediaWikiServices::getInstance()->getMessageCache()->clear()' | php maintenance/eval.php futtatásával törölheted az üzenetek gyorsítótárát. Készülj arra, hogy szükséges lehet az összes egyedi üzenet visszaállítása, valamint a kezdőlap és más, a cache újragenerálása előtt és után hibás lapok átnevezése.
A MediaWiki 1.8 és régebbi verziókban ha a nyelvet megváltoztatod a telepítés után, akkor a MediaWiki-névtérben lévő üzenetek újragenerálásához a maintenance/rebuildmessages.php szkriptet kell futtatnod. Máskülönben nem változik meg a felület nyelve, vagy a régi- és új szövegek keverve lesznek. Vedd figyelembe, hogy a szkript futtatása az összes módosított üzenetet felülírja.
A $wgContLanguageCode megegyezik a $wgLanguageCode-dal, de utóbbi érdekében többé nem használt. (eltávolítva: 1.35)


Már regisztrált felhasználók nyelvének megváltoztatása

A userOptions.php karbantartószkripttel megváltoztathatod a már regisztrált felhasználók által látott nyelvet. Ők továbbra is megváltoztathatják azt, kivéve, ha ezt a lehetőséget letiltod (lásd alább).

php userOptions.php language --old en --new cs

A nyelvválasztás lehetőségének letiltása

MediaWiki-verzió:
1.16

Ha új wikidet egy konkrét nyelven szeretnéd létrehozni és nem szeretnéd, hogy a felhasználók megváltoztassák az általuk látott nyelvet, az 1.16 verziótól felfelé rendelkezésre áll a $wgHiddenPrefs változó:

// nyelvválasztás letiltása
$wgHiddenPrefs[] = 'language';
// ha a változókat is tiltani szeretnéd
$wgHiddenPrefs[] = 'variant';
$wgHiddenPrefs[] = 'noconvertlink';
$wgLanguageCode = 'pt-br';

Lásd még