Kézikönyv:$wgDBserver

This page is a translated version of the page Manual:$wgDBserver and the translation is 100% complete.
Database settings: $wgDBserver
Az adatbázis-szerver hosztneve vagy IP-címe.
Bevezetve:pre 1.1.0
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(sztring)
Alapértelmezett érték:'localhost'

Részletek

Az adatbázis hosztneve vagy IP-címe; a LocalSettings.php -ban található.

Ha nem a szokásos porton fut a MySQL-szervered, a hosztnév:port formát használhatod, például $wgDBserver = '127.0.0.1:3308';. Vedd figyelembe, hogy a localhost hosztnévként való használatakor a portszámnak nem lesz hatása, mivel a MySQL-kapcsolat egy socketen fog felépülni. Ha a MySQL-szerver egy azonos szerveren található, és nem szabványos helyre kívánsz socketen át kapcsolódni, a localhost:socket formát használhatod, például $wgDBserver = 'localhost:/var/run/mysql/mysql.sock';.

Ahol csak lehetséges, IP-címeket használj, ezzel elkerülhető a minden egyes kapcsolódáskori DNS-feloldás. A $wgDBserver = '000.000.000.000'; a $wgDBserver = "wiki.example.org";-nál gyorsabb lesz.
A $wgDBport csak PostgreSQL-konfiguráció esetén használható.
Néhányan jelezték, hogy Windows alatt MySQL-backend esetén a 127.0.0.1 helyett localhost-ot használva szervernévként nagyon megnövekedik az adatbázishoz való csatlakozás ideje; így Windows alatt javasolt a 127.0.0.1 használata a localhost helyett, ha a MySQL az azonos számítógépen fut. Lásd ezt a fórumtémát.

Lásd még

  • $wgDBservers - többszerveres (elsődleges/replika) konfigurációkhoz, valamint egyedi tanúsítványokat használó SSL-kapcsolatokhoz, ahol a $wgDBssl nem működik