Manual:$wgChangeTagsSchemaMigrationStage

This page is a translated version of the page Manual:$wgChangeTagsSchemaMigrationStage and the translation is 100% complete.
Overige instellingen: $wgChangeTagsSchemaMigrationStage
change_tag tabel migratieschema.
Geïntroduceerd in versie:1.32.0 (Gerrit change 434814; git #Ia61b987)
Verwijderd in versie:1.33.0 (Gerrit change 473629; git #02a930d7)
Toegelaten waardes:Zie onder
Standaardwaarde:MIGRATION_WRITE_BOTH

$wgChangeTagsSchemaMigrationStage geeft de fase van de migratie van de tabel change_tag aan. De meeste wiki's kunnen dit op MIGRATION_NEW zetten en maintenance/populateChangeTagDef.php uitvoeren zodra de nodige uitbreidingen zijn geüpdatet.

Details

$wgChangeTagsSchemaMigrationStage kan worden ingesteld op een van de Schema-wijzigingsvlaggen. Het toegestane waardebereik voor de configuratie is een van de MIGRATION_* constanten. De beschikbare constanten en hun geplande use cases op Wikimedia Foundation wiki's zijn als volgt:

  • MIGRATION_OLD (0, standaardwaarde) - Lees en schrijf alleen het oude schema. Het nieuwe schema hoeft niet eens te bestaan. Dit wordt gebruikt vanaf het moment dat de patch wordt samengevoegd tot het moment dat de schemawijziging daadwerkelijk wordt toegepast op de database.
  • MIGRATION_WRITE_BOTH (1) - Schrijf zowel het oude als het nieuwe schema. Lees het nieuwe schema bij voorkeur, teruggrijpend naar het oude. Dit wordt gebruikt terwijl de verandering wordt getest, zodat het oude schema gemakkelijk kan worden teruggerold.
  • MIGRATION_WRITE_NEW (2) - Schrijf alleen het nieuwe schema. Lees het nieuwe schema bij voorkeur, teruggrijpend naar het oude. Dit wordt gebruikt tijdens het uitvoeren van het onderhoudsscript om bestaande items in het oude schema te migreren naar het nieuwe schema.
  • MIGRATION_NEW (3) - Lees en schrijf alleen het nieuwe schema. Het oude schema (en de feature flag) kan nu worden verwijderd.

Voor niet-Wikimedia Foundation wiki's wordt aanbevolen om dit in te stellen op MIGRATION_NEW en onderhoud/populateChangeTagDef.php om te kunnen profiteren van het nieuwe schema.

Zie ook