Kézikönyv:$wgChangeTagsSchemaMigrationStage

This page is a translated version of the page Manual:$wgChangeTagsSchemaMigrationStage and the translation is 83% complete.
Outdated translations are marked like this.
Egyéb beállítások: $wgChangeTagsSchemaMigrationStage
A címketábla-séma migrációjának állapotát határozza meg.
Bevezetve:1.32.0 (Gerrit change 434814; git #Ia61b987)
Eltávolítva:1.33.0 (Gerrit change 473629; git #02a930d7)
Megengedett értékek:lásd alább
Alapértelmezett érték:MIGRATION_WRITE_BOTH

$wgChangeTagsSchemaMigrationStage jelöli a migrációs szintet. A legtöbb wikiben ezt MIGRATION_NEW értékre állítják és ahogyan frissültek a fontos kiterjesztések, futtatják a maintenance/populateChangeTagDef.php szkriptet.

Részletek

A $wgChangeTagsSchemaMigrationStage a sémaváltozás migrációs címkéinek egyikét veheti fel. A megengedett tartomány a MIGRATION_* konstansok egyike. A rendelkezésre álló konstansok és a Wikimédia Alapítvány wikijein tervezett használatuk a következő:

  • MIGRATION_OLD (0, alapértelmezett érték) - Csak a régi séma írása és olvasása. Az új séma igénye nem létezik. Ez akkor használt, ha a sémaváltozás végrehajtásáig a patch össze van vonva.
  • MIGRATION_WRITE_BOTH (1) - Mind a régi-, mind az új séma írása. Preferáltan az új séma olvasása, a régire visszamutatva. Ez a változás tesztelésekor használt; a régi séma könnyen visszaállítható.
  • MIGRATION_WRITE_NEW (2) - Csak az új séma írása. Preferáltan az új séma olvasása, a régire visszamutatva. Ez a már létező bejegyzéseknek a régi sémából az újba mozgatását végző karbantartószkript futtatása alatt használt.
  • MIGRATION_NEW (3) - Csak a régi séma írása és olvasása. A régi séma (és a funkciócímke) törölhető.

A nem a Wikimédia Alapítvány által üzemeltetett wikiken javasolt a változót MIGRATION_NEW értékre állítani és a maintenance/migrate....php-t futtatni azért, hogy az új séma előnyei kihasználhatóak legyenek.

Lásd még