Trợ Giúp:Các đóng góp của người dùng

This page is a translated version of the page Help:User contributions and the translation is 39% complete.
Outdated translations are marked like this.
PD Lưu ý: Khi bạn sửa đổi trang này, bạn đồng ý phát hành đóng góp của bạn theo giấy phép CC0. Xem trang trợ giúp cộng đồng để biết thêm.
Một số phiên bản cũ của trang này đã được nhập vào theo giấy phép CC Ghi công-Chia sẻ tương tự. Chỉ có những đóng góp mới là thuộc PVCC.
PD

Các trang đóng góp của người dùng danh sách liệt kê các chỉnh sửa mà một người dùng cụ thể đã thực hiện.

Việc kiểm tra những đóng góp của bạn rất hữu ích để làm mới bộ nhớ của bạn về những trang bạn đã làm việc (và để dễ dàng truy cập lại những trang này), nhưng cũng có thể được sử dụng để tìm hiểu xem có bất kỳ chỉnh sửa nào tiếp theo hay không (xem bên dưới). Điều này giúp bạn có thể "xem" các trang ngay cả khi bạn chưa đặt chúng trên danh sách lưu ý or danh_sách_lưu_ý. Có thể truy cập vào trang đóng góp của người dùng khác để xem người dùng khác đã đóng góp như thế nào. Chúng có thể được sử dụng để theo dõi những kẻ phá hoại, vi phạm bản quyền, vv

Những trang này là dự án cụ thể, do đó, một trang người dùng đóng góp cho Wikipedia tiếng Anh sẽ không hiển thị các chỉnh sửa người dùng đã thực hiện cho Wikipedia tiếng Đức, hoặc để Wikimedia Commons, hoặc cho bất kỳ dự án khác.

Known issue: Filtering contributions for users that have made considerable contributions to a specific namespace, e.g. more than 1 million edits may often result in a timeout and fail (T33197).

Truy cập một trang đóng góp người dùng

Truy cập vào trang đóng góp của bạn

Để truy cập vào trang đóng góp của riêng bạn nếu bạn là một người dùng đăng nhập, nhấp vào đóng góp của tôi . Điều này được hiển thị hoặc là ở phía trên cùng của trang, hoặc ở phía bên tay trái.

 • Nếu bạn chưa đăng nhập và muốn truy cập trang đóng góp của địa chỉ IP hiện tại của bạn, gõ "Special:Mycontributions" vào ô tìm kiếm và nhấn Go.

Truy cập một trang đóng góp của người dùng khác

 • Nếu người dùng có một tài khoản (username): truy cập vào trang người dùng và nhấp vào Hộp công cụ rồi các đóng góp người dùng ở phía bên tay trái. Điều này hoạt động ngay cả khi các trang người dùng chưa được tạo (tức là hiển thị một hộp soạn thảo).
 • Nếu người dùng không có tên đăng nhập, hai phương pháp là:

Sử dụng trang đóng góp người dùng

Dưới đây là một ví dụ về một trang đóng góp người dùng sử dụng giao diện mặc định:

 

Các chỉnh sửa được hiển thị từ mới đến cũ. Mỗi chỉnh sửa được hiển thị trên một dòng: giờ, ngày, tên trang và tóm tắt chỉnh sửa, cũng như các thông Dưới đây là một số chức năng của trang này:

 1. The username, IP address or IP range appears here, along with links to the log pages. If you are viewing a single user, a link to their talk page is also shown.
 2. Here you can change which user to view contributions for. This can be a username, IP address, or IP range (in CIDR notation). Alternatively, you can tick the first radio button option to view only contributions from new users.
 3. You can select a namespace to filter your results. Ví dụ, để chỉ xem các mẫu chọn Mẫu từ danh sách thả xuống và nhấn Tìm kiếm. You can also invert your namespace selection so that contributions are shown only from all other namespaces. Finally, you can use the "Associated namespace" checkbox to show subject and talk pages of the selected namespace.
 4. The tag filter allows you to show only contributions with a specific tag. See #17 below.
 5. These options allow to show only edits that are the latest revisions to the page and edits that are page creations. You can also show only minor edits. Finally, if the wiki has the ORES extension installed, another option allows you to hide edits that are "probably good", which may make it easier to locate edits that are vandalism.
 6. These options allow you to view contributions within a specific date range. Both the start and end date are optional.
 7. Các liên kết này đưa bạn đến những chỉnh sửa hiện tại (mới nhất), chỉnh sữa cũ nhất (cũ nhất) của người dùng hoặc các trang kế tiếp hoặc trước đó về những sửa đổi (n mới hơn / n cũ hơn) # Các con số màu xanh liệt kê số lần sửa đổi hiển thị trên một trang - 20, 50, 100, 250 hoặc 500. Một số cao hơn làm tăng chiều dài của một trang nhưng làm giảm số lượng trang The number you select replaces n in the links to the previous or next pages e.g. (100 mới hơn / 100 cũ hơn).
 8. This gives the time and date of the edit. This link is called a "permanent link", which will bring you to the revision of the page at that specific date and time.
 9. # (khác) sẽ đưa bạn đến một trang khác biệt cho thấy sự thay đổi giữa các chỉnh sửa và các phiên bản cũ hơn. Việc sửa đổi sau khi chỉnh sửa xuất hiện bên dưới thay đổi, do đó bạn có thể thấy kết quả của sự chỉnh sửa. # (sử) sẽ đưa bạn đến trang lịch sử, vì vậy bạn có thể thấy tất cả các sửa đổi được thực hiện với trang đó. Điều này có thể hữu ích nếu ai đó đã cập nhật một trang mà bạn đã chỉnh sửa, và bạn muốn nhìn thấy sự thay đổi của họ.
 10. This shows the size of the diff, in number of bytes. Negative values are shown in red, while green indicates content was added, and a gray 0 indicates the number of bytes did not change with the edit.
 11. n stands for minor edit (small corrections to a page). In this area you might also see the symbol M, indicating the edit was a page creation. Điều này giúp bạn hiểu các loại thay đổi đã được thực hiện.
 12. This is the name of the page the edit took place on. Tên trang hiện tại được sử dụng, vì vậy nếu trang đã được đổi tên thì tên hiển thị sẽ khác nhau.
 13. This is the username, shown when viewing an IP range or new user contributions. This is not shown when are viewing contributions of a single user or IP.
 14. This is the edit summary. # Tóm lược sửa đổi này bắt đầu với một liên kết và mũi tên màu xám. Điều này có nghĩa người dùng đã chỉ sửa một phần của trang (có tên trong văn bản màu xám). Văn bản này được tự động thêm vào khi bạn chỉnh sửa một phần. Các văn bản màu đen là một tóm lược sửa đổi tiêu chuẩn và được thêm vào bởi người sử dụng.
 15. hiện tại signifies that the edit is the current revision. Các trang là người dùng cuối cùng đã lưu nó. Điều này có thể được sử dụng để xem các trang (nếu chỉnh sửa cuối cùng của bạn để trang không hiển thị hiện tại thì trang đã được thay đổi). Sysops cũng có một liên kết quay lại ở đây, xem m:Help: Lùi lại.
 16. The grayed out and struck timestamp means the edit was revision deleted or suppressed by a sysop, and cannot be viewed publicly. It is possible to suppress the username and edit summary of the edit too, in which case they will also be grayed out with a strikethrough.
 17. These are tags that were applied to the edit. These may be added automatically by the software (such as AbuseFilter ), or by the user. The default editor does not provide an interface for adding tags.

If the page is newly created the mark M is also shown.

But the following information does not appear:

 • Edits from a page that has been deleted afterwards (unless the page, including the revision concerned, has been restored).

If the revision concerned has been restored but not the previous one, then the fact that the user has edited the page is preserved, including the time and the edit summary, and the resulting revision, but not the change. A sysop can use Special:DeletedContributions to see revisions that have not been restored. However, applying a diff is not directly possible.

 • The deletion or restoration (undeletion) of a page (if the user is a sysop).

Use Special:Logs for this.

User styles

The page body has selector body.page-Special_Contributions, so we can e.g. use the CSS
body.page-Special_Contributions ul { list-style: decimal }
to number the backlinks.

URLs and links

URL with &target parameter does not work on MobileFrontend.

A user contributions URL looks (for this wiki) like this:

https://www.mediawiki.org/w/index.php?title=Special:Contributions&target=XX

or

https://www.mediawiki.org/wiki/Special:Contributions/XX

where XX is the user name, IP address, or IP range, and "Contributions" can be abbreviated to "Contribs":

https://www.mediawiki.org/w/index.php?title=Special:Contribs&target=XX

or

https://www.mediawiki.org/wiki/Special:Contribs/XX

Change the sub-site to view your contributions on that particular subsite. (www.wikipedia.org, meta.wikimedia.org, etc.)

To link to a user contributions page you can also use this shorter form: Special:Contributions/XX.

Interwiki links work as normal e.g. w:Special:Contributions/XX.

You can also view edits from one particular namespace. Each namespace has an associated number. Restricting to one namespace can be done with the long form URL only (in this example the namespace is number 4):

https://www.mediawiki.org/w/index.php?title=Special:Contributions&target=XX&namespace=4

Privacy

Your contributions can be viewed by anyone - please be mindful of this. Check the privacy policy, if any, of the site you use; for meta: m:Privacy policy.

First edit

When using the user contributions feature to determine when a user started editing on a wiki, note that edits may have been made in another wiki, while later the page has been imported.

Also, until ca. 2004 there was a bug, which has been fixed but not retroactively, as follows:

If a moved page is moved back, the edit history of the page with the intermediate title shows the latest move only, with the corresponding user name, but with the date and time of the first move(!).

Therefore, if the oldest entries in the user contributions list are moves, they most likely do not represent any activity of the user on the stated dates.

Footer

Note that, as described in phab:T50956, registered users don't see the content of this footer page if their language is different from the original language of the wiki.

Number of edits

The user profile shows the number of edits. The number is based upon an editcount field that is stored for each user, incremented each time the user makes an edit, but not decremented when a user's edit is deleted. Therefore the count includes deleted edits.