Βοήθεια: Συνεισφορές χρήστη

This page is a translated version of the page Help:User contributions and the translation is 99% complete.
PD Σημείωση: Όταν επεξεργάζεστε αυτή τη σελίδα, συμφωνείτε να απελευθερώσετε τη συνεισφορά σας υπό την CC0. Δείτε τις Σελίδες Βοήθειας για το Κοινό Κτήμα για περισσότερες πληροφορίες.
Κάποιες παλιές εκδόσεις της σελίδας αυτής είχαν εισαχθεί υπό την άδεια CC BY-SA. Μόνο νέες συνεισφορές είναι Κοινό Κτήμα.
PD

Οι «σελίδες συνεισφορών χρήστη» καταγράφουν τις μεταβολές που έχει κάνει ο συγκεκριμένος χρήστης.

Ο έλεγχος των συνεισφορών σας είναι χρήσιμος ώστε να σας υπενθυμίζει ποιες σελίδες έχετε επεξεργαστεί (και να μπορείτε να τις ξαναπροσπελάσετε εύκολα), αλλά μπορεί επιπλέον να χρησιμοποιηθεί για να ελέγχετε πιθανές μεταγενέστερες επεξεργασίες (βλ. παρακάτω). Αυτό καθιστά δυνατή την «παρακολούθηση» σελίδων ακόμη και αν δεν τις έχετε βάλει στη λίστα παρακολούθησής σας. Μπορούν επίσης να προσπελαστούν σελίδες συνεισφορών και άλλων χρηστών, δυνατότητα που είναι χρήσιμη προκειμένου να βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο συνεισφέρουν άλλοι χρήστες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό βανδαλισμών, παραβιάσεων δικαιωμάτων κλπ.

Αυτές οι σελίδες αφορούν συγκεκριμένο έργο. Συνεπώς μια σελίδα συνεισφορών χρήστη για την Αγγλική Βικιπαίδεια δε θα δείχνει τις μεταβολές που έχει κάνει ο χρήστης στη Γερμανική Βικιπαίδεια ή στα Κοινά του Wikimedia (Wikimedia Commons) ή σε οποιοδήποτε άλλο έργο.

Γνωστό ζήτημα: Φιλτράρισμα συνεισφορών για χρήστες που έχουν κάνει αρκετές συνεισφορές σε ένα συγκεκριμένο ονοματοχώρο, π.χ. περισσότερες από 1 εκατομμύριο επεξεργασίες μπορεί συχνά να οδηγήσει σε χρονικό όριο και να αποτύχουν (T33197).

Πρόσβαση σε μια σελίδα συνεισφορών χρήστη

Πρόσβαση στη δική σας σελίδα συνεισφορών χρήστη

 • Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη δική σας σελίδα συνεισφορών χρήστη εάν είστε συνδεδεμένος χρήστης, κάντε κλικ στις συνεισφορές μου. Αυτό εμφανίζεται είτε στο επάνω μέρος της σελίδας είτε στην αριστερή πλευρά. Αυτό εμφανίζεται είτε στο επάνω μέρος της σελίδας είτε στην αριστερή πλευρά.
 • Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα συνεισφορών χρήστη της τρέχουσας διεύθυνσης IP σας, πληκτρολογήστε «Special: Mycontributions» στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε Μετάβαση.

Πρόσβαση στη σελίδα συνεισφορών άλλου χρήστη

 • Εάν ο χρήστης διαθέτει λογαριασμό (όνομα χρήστη): εμφανίστε τη σελίδα χρήστη και κάντε κλικ στα Εργαλεία και, στη συνέχεια, Συνεισφορές χρήστη στην αριστερή πλευρά. Αυτό λειτουργεί ακόμη και αν η σελίδα χρήστη δεν έχει ακόμη τροποποιηθεί (δηλαδή εμφανίζεται ένα πλαίσιο επεξεργασίας).
 • Εάν ο χρήστης δεν έχει όνομα σύνδεσης, δύο μέθοδοι είναι:

Χρήση σελίδας συνεισφορών χρήστη

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα σελίδας συνεισφορών χρήστη χρησιμοποιώντας το προεπιλεγμένο περιβάλλον, προβάλλοντας ένα εύρος IP:

 

Οι επεξεργασίες εμφανίζονται από τις νεότερες προς τις παλαιότερες. Κάθε επεξεργασία περιλαμβάνει μια γραμμή η οποία εμφανίζει: ώρα και ημερομηνία, όνομα σελίδας και περίληψη επεξεργασίας, καθώς και άλλες διαγνωστικές πληροφορίες. Ακολουθούν μερικές από τις λειτουργίες αυτής της σελίδας:

 1. Το όνομα χρήστη, η διεύθυνση IP ή το εύρος IP εμφανίζονται εδώ, μαζί με συνδέσμους προς τις σελίδες καταγραφής. Εάν βλέπετε έναν μόνο χρήστη, εμφανίζεται επίσης ένας σύνδεσμος προς τη σελίδα συζήτησής του.
 2. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε για ποιον χρήστη θα δείτε τις συνεισφορές. Αυτό μπορεί να είναι όνομα χρήστη, διεύθυνση IP ή εύρος IP (σε CIDR notation). Εναλλακτικά, μπορείτε να τσεκάρετε την πρώτη επιλογή κουμπιού επιλογής για να δείτε μόνο τις συνεισφορές νέων χρηστών.
 3. Μπορείτε να επιλέξετε έναν ονοματοχώρο για να φιλτράρετε τα αποτελέσματά σας. Για παράδειγμα, για να δείτε μόνο πρότυπα, επιλέξτε Πρότυπο από την αναπτυσσόμενη λίστα και πατήστε Αναζήτηση. Μπορείτε επίσης να αντιστρέψετε την επιλογή ονοματοχώρου έτσι ώστε να εμφανίζονται οι συνεισφορές μόνο από όλους τους άλλους χώρους ονομάτων. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο ελέγχου «Συσχετισμένος ονοματοχώρος» για να εμφανίσετε τις σελίδες θέματος και συζήτησης του επιλεγμένου ονοματοχώρου.
 4. Το φίλτρο ετικετών σας επιτρέπει να εμφανίζετε μόνο συνεισφορές με μια συγκεκριμένη ετικέτα. Δείτε το #17 παρακάτω.
 5. Αυτές οι επιλογές επιτρέπουν την εμφάνιση μόνο των επεξεργασιών που είναι οι πιο πρόσφατες αναθεωρήσεις στη σελίδα και των επεξεργασιών που αποτελούν δημιουργίες σελίδων. Μπορείτε επίσης να εμφανίσετε μόνο μικρές επεξεργασίες. Τέλος, εάν το wiki έχει εγκατεστημένη την επέκταση ORES , μια άλλη επιλογή σάς επιτρέπει να αποκρύψετε αλλαγές που είναι «πιθανώς καλές», γεγονός που μπορεί να διευκολύνει τον εντοπισμό επεξεργασιών που είναι βανδαλισμοί.
 6. Αυτές οι επιλογές σάς επιτρέπουν να βλέπετε συνεισφορές εντός συγκεκριμένου εύρους ημερομηνιών. Τόσο η ημερομηνία έναρξης όσο και η λήξη είναι προαιρετικά.
 7. Αυτοί οι σύνδεσμοι σας μεταφέρουν στους χρήστες τις πιο πρόσφατες επεξεργασίες (η πιο πρόσφατη), τις παλαιότερες επεξεργασίες (η πιο παλιά) ή την επόμενη ή την προηγούμενη σελίδα επεξεργασιών (n νεότερων / n παλαιότερα). Οι μπλε αριθμοί που ακολουθούν παραθέτουν τον αριθμό των επεξεργασιών που εμφανίζονται σε μια σελίδα - 20, 50, 100, 250 ή 500. Ένας υψηλότερος αριθμός αυξάνει το μήκος μιας σελίδας αλλά μειώνει τον αριθμό των σελίδων. Ο αριθμός που επιλέγετε αντικαθιστά το n στους συνδέσμους της προηγούμενης ή της επόμενης σελίδας, π.χ. (100 νεότερων / 100 παλαιότερα).
 8. Αυτό δίνει την ώρα και την ημερομηνία της επεξεργασίας. Αυτός ο σύνδεσμος ονομάζεται «σταθερός σύνδεσμος», ο οποίος θα σας οδηγήσει στην αναθεώρηση της σελίδας τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.
 9. (διαφορά) σας μεταφέρει σε μια σελίδα διαφορών που δείχνει τις αλλαγές μεταξύ αυτής της επεξεργασίας και της προηγούμενης αναθεώρησης. Η αναθεώρηση μετά την επεξεργασία εμφανίζεται κάτω από τις αλλαγές, ώστε να μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της επεξεργασίας. (ιστορικό) σας μεταφέρει στο ιστορικό σελίδας, ώστε να μπορείτε να δείτε όλες τις επεξεργασίες που έγιναν σε αυτήν τη σελίδα. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν κάποιος έχει ενημερώσει μια σελίδα στην οποία έχετε εργαστεί και θέλετε να δείτε τις αλλαγές του.
 10. Αυτό δείχνει το μέγεθος της διαφοράς, σε αριθμό byte. Οι αρνητικές τιμές εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα, ενώ το πράσινο δείχνει προσθήκη περιεχομένου και ένα γκρι 0 δείχνει ότι ο αριθμός των byte δεν άλλαξε με την επεξεργασία.
 11. μ σημαίνει μικρή επεξεργασία (μικρές διορθώσεις σε μια σελίδα). Σε αυτήν την περιοχή μπορεί επίσης να δείτε το σύμβολο Ν, υποδεικνύοντας ότι η επεξεργασία ήταν δημιουργία σελίδας. Αυτά σας βοηθούν να κατανοήσετε το είδος των αλλαγών που έχουν γίνει.
 12. Αυτό είναι το όνομα της σελίδας στην οποία πραγματοποιήθηκε η επεξεργασία. Χρησιμοποιείται το τρέχον όνομα της σελίδας , οπότε αν η σελίδα έχει μετονομαστεί, το όνομα που εμφανίζεται θα είναι διαφορετικό.
 13. Αυτό είναι το όνομα χρήστη, που εμφανίζεται κατά την προβολή ενός εύρους IP ή συνεισφορές νέων χρηστών. Αυτό δεν εμφανίζεται κατά την προβολή συνεισφορών ενός χρήστη ή IP.
 14. Αυτή είναι η σύνοψη επεξεργασίας. Αυτή η σύνοψη επεξεργασίας ξεκινά με έναν σύνδεσμο βέλους και γκρι κείμενο. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης έχει επεξεργαστεί μόνο ένα τμήμα της σελίδας (που ονομάζεται στο γκρι κείμενο). Αυτό το κείμενο προστίθεται αυτόματα όταν επεξεργάζεστε μια ενότητα. Το μαύρο κείμενο είναι μια τυπική σύνοψη επεξεργασίας και προστίθεται από τον χρήστη.
 15. τρέχουσα σημαίνει ότι η επεξεργασία είναι η τρέχουσα αναθεώρηση. Η σελίδα είναι όπως την είχε αποθηκεύσει τελευταία φορά ο χρήστης. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση σελίδων (εάν η τελευταία σας επεξεργασία στη σελίδα δεν εμφανίζει τρέχουσα, η σελίδα έχει αλλάξει). Οι διαχειριστές διαθέτουν εδώ επίσης έναν σύνδεσμο επαναφοράς, δείτε m:Help:Reverting.
 16. Η γκρι και διαγραμμισμένη χρονική σήμανση σημαίνει ότι η αναθεώρηση διαγράφηκε ή καταργήθηκε από ένα διαχειριστή, και δεν μπορεί να προβληθεί δημόσια. Μπορείτε επίσης να αποκρυφθεί το όνομα χρήστη και η σύνοψη της επεξεργασίας, οπότε θα γκριζωθούν επίσης με διαγράμμιση.
 17. Αυτές είναι ετικέτες που εφαρμόστηκαν στην επεξεργασία. Αυτά προστίθενται αυτόματα από το λογισμικό (όπως το AbuseFilter ) και όχι από τον συντάκτη. The default editor does not provide an interface for adding tags.

Εάν η σελίδα έχει δημιουργηθεί πρόσφατα , εμφανίζεται επίσης το σήμα Ν.

Αλλά οι ακόλουθες πληροφορίες δεν εμφανίζονται:

 • Επεξεργασίες από μια σελίδα που στη συνέχεια έχει διαγραφεί (εκτός εάν η σελίδα, συμπεριλαμβανομένης της σχετικής αναθεώρησης, έχει αποκατασταθεί). Εάν η σχετική αναθεώρηση έχει αποκατασταθεί αλλά όχι η προηγούμενη, τότε διατηρείται το γεγονός ότι ο χρήστης έχει επεξεργαστεί τη σελίδα, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου και της σύνοψης επεξεργασίας, και της προκύπτουσας αναθεώρησης, αλλά όχι της αλλαγής. Ένας διαχειριστής μπορεί να χρησιμοποιήσει την Special:DeletedContributions για να δει αναθεωρήσεις που δεν έχουν αποκατασταθεί. Ωστόσο, η εφαρμογή μιας διαφοράς δεν είναι άμεσα δυνατή.
 • Η διαγραφή ή η αποκατάσταση (αποδιαγραφή) μιας σελίδας (εάν ο χρήστης είναι διαχειριστής). Χρησιμοποιήστε Special:Logs για αυτό.

Στυλ χρηστών

Το σώμα της σελίδας έχει επιλογέα body.page-Special_Contributions, έτσι μπορούμε π.χ. να χρησιμοποιήσουμε το CSS

body.page-Special_Contributions ul { list-style: decimal }

για την αρίθμηση των backlinks.

Διευθύνσεις URL και σύνδεσμοι

URL με παράμετρο &target δεν λειτουργεί στο MobileFrontend.

Ένα URL συνεισφορών χρήστη μοιάζει (για αυτό το wiki) ως εξής:

https://www.mediawiki.org/w/index.php?title=Special:Contributions&target=XX

ή

https://www.mediawiki.org/wiki/Special:Contributions/XX

όπου XX είναι το όνομα χρήστη, η διεύθυνση IP ή το εύρος IP, και το «Contributions» (συνεισφορές) μπορεί να συντομογραφηθεί σε «Contribs»:

https://www.mediawiki.org/w/index.php?title=Special:Contribs&target=XX

ή

https://www.mediawiki.org/wiki/Special:Contribs/XX

Αλλάξτε τον υπο-ιστότοπο για να δείτε τις συνεισφορές σας στη συγκεκριμένη δευτερεύουσα τοποθεσία. (www.wikipedia.org, meta.wikimedia.org κ.λπ.)

Για να συνδέσετε σε μια σελίδα συνεισφορών χρήστη, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συντομότερη μορφή: Special:Contributions/XX

Οι σύνδεσμοι interwiki λειτουργούν κανονικά π.χ w:Special:Contributions/XX.

Μπορείτε επίσης να προβάλετε επεξεργασίες από ένα συγκεκριμένο ονοματοχώρο. Κάθε ονοματοχώρος έχει έναν συσχετισμένο αριθμό. Ο περιορισμός σε έναν ονοματοχώρο μπορεί να γίνει μόνο με τη διεύθυνση URL μεγάλης μορφής (σε αυτό το παράδειγμα ο ονοματοχώρος είναι ο αριθμός 4):

https://www.mediawiki.org/w/index.php?title=Special:Contributions&target=XX&namespace=4

Ιδιωτικότητα

Οι συνεισφορές σας μπορούν να προβληθούν από οποιονδήποτε - λάβετε υπόψη αυτό. Ελέγξτε την πολιτική ιδιωτικότητας, εάν υπάρχει, του ιστότοπου που χρησιμοποιείτε. για το meta: m:Privacy policy.

Πρώτη επεξεργασία

Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία συνεισφοράς χρήστη για να εκτιμήσετε πότε ένας χρήστης άρχισε να κάνει επεξεργασίες σε ένα wiki, λάβετε υπόψη ότι οι επεξεργασίες μπορεί να έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλο wiki, ενώ αργότερα η σελίδα έχει εισαχθεί.

Επίσης, μέχρι περίπου 2004 υπήρξε ένα σφάλμα, το οποίο έχει διορθωθεί αλλά όχι αναδρομικά, ως εξής:

Εάν μια μετακινούμενη σελίδα μετακινηθεί προς τα πίσω, το ιστορικό επεξεργασίας της σελίδας με τον ενδιάμεσο τίτλο εμφανίζει μόνο την τελευταία μετακίνηση, με το αντίστοιχο όνομα χρήστη, αλλά με την ημερομηνία και την ώρα της πρώτης μετακίνησης (!).

Επομένως, εάν οι παλαιότερες καταχωρήσεις στη λίστα συνεισφορών χρηστών είναι μετακινήσεις, πιθανότατα δεν αντιπροσωπεύουν καμία δραστηριότητα του χρήστη στις αναφερόμενες ημερομηνίες.

Υποσέλιδο

Η σελίδα έχει ως υποσέλιδο το MediaWiki:Sp-contributions-footer, το MediaWiki:Sp-contributions-footer-anon για διεύθυνση IP και το MediaWiki:Sp-contributions-footer-anon-range για εύρη IP.

Σημειώστε ότι, όπως περιγράφεται στο phab:T50956, οι εγγεγραμμένοι χρήστες δεν βλέπουν το περιεχόμενο αυτού του υποσέλιδου εάν η γλώσσα τους διαφέρει από την αρχική γλώσσα του wiki.

Αριθμός επεξεργασιών

Το προφίλ χρήστη δείχνει τον αριθμό των επεξεργασιών. Ο αριθμός βασίζεται σε ένα πεδίο μέτρησης επεξεργασιών που αποθηκεύεται για κάθε χρήστη, αυξάνεται κάθε φορά που ο χρήστης κάνει μια επεξεργασία, αλλά δεν μειώνεται όταν διαγράφεται η επεξεργασία ενός χρήστη. Γι' αυτό τον λόγο η μέτρηση περιλαμβάνει και διαγραμμένες επεξεργασίες.