Help:Merge history

This page is a translated version of the page Help:Merge history and the translation is 100% complete.
PD Let op: Als u deze pagina bewerkt, gaat u akkoord met het vrijgeven van uw bijdragen onder de CC0. Zie Helppagina’s Publiek Domein voor meer informatie. PD

Merge history (toegevoegd in MW 1.12) is een speciale pagina die het mogelijk maakt om automatisch de geschiedenis van twee pagina's samen te voegen.

Deze functie is beschikbaar voor gebruikers met het mergehistory-gebruikersrecht op Special:MergeHistory. Gebruikers in de sysop-gebruikersgroep krijgen dit recht standaard toegewezen.

Pagina's die zijn samengevoegd via deze speciale pagina worden geregistreerd in een "samenvoegingslogboek".

Voordelen

  • Het maakt geen nieuwe revisie van de bronpagina aan.
  • Het zorgt niet voor een licentie overtreding, wat wel zou gebeuren met knippen en plakken.

De geschiedenis van een pagina is niet gesplitst over verschillende pagina's.

Gebruik

Ga naar Special:MergeHistory.

Voer de titels van de bronpagina en de bestemmingspagina in bij de aangeboden invoervelden. De bronpagina is de pagina waarvan u de revisie wilt samenvoegen met een andere pagina die dan de bestemmingspagina is.

Klik op "Samenvoegbare bewerkingen bekijken".

 

U ziet een lijst met revisies van de bronpagina die samengevoegd kunnen worden in de bestemmingspagina. Dit zijn de revisies vanaf de laatste versie van de bronpagina die ouder zijn dan de oudste versie van de doelpagina. Het is niet mogelijk om latere revisies van de bronpagina samen te voegen in de bestemmingspagina.

Klik op de radioknop naast de revisie om die revisie te selecteren. Klik op "Versies samenvoegen". Dit zal de geselecteerde revisie en alle eerdere samenvoegen. Als er geen radioknop wordt geselecteerd en alle revisies van de bronpagina zijn ouder dan de oudste versie van de doelpagina, dan worden alle revisies van de bronpagina samengevoegd.

 

Als de samenvoeging lukt, dan ziet u een pagina die vergelijkbaar is met deze.
Als alle revisies van de bronpagina worden samengevoegd in de bestemmingspagina, wordt er een doorverwijzing naar de bestemmingspagina aangemaakt in de bronpagina.
 

Speciale gevallen

Als de bestemmingspagina een doorverwijzing was naar de bronpagina, dan ontstaat er een overlap in de revisies die dus een volledige MergeHistory voorkomt. Om dit te herstellen:

  • Verwijder de bestemmingspagina.
  • Herstel alle eerder verwijderde en doorverwezen revisies.
  • Er kan nu een MergeHistory optreden.

Samenvoeging ongedaan maken

Ga naar Special:Log/merge en klik op "Samenvoeging ongedaan maken".

Zie ook