Help:Extension:Translate/Getting started with development/nl

This page is a translated version of the page Help:Extension:Translate/Getting started with development and the translation is 100% complete.

Bedankt voor uw interesse in het bijdragen aan de extensie Translate. Het doel van dit document is de aanvang van de ontwikkeling van de extensie Translate te vergemakkelijken.

Het ontwikkelen van de extensie Translate vereist kennis van PHP, JavaScript/jQuery en CSS/LESS. Er kan behoefte zijn aan kennis van MySQL, afhankelijk van de taak waaraan u wilt werken.

Vertrouwd raken met de code

De volgende pagina's moeten u helpen een overzicht te krijgen van de code:

  1. Verscheidene componenten van de extensie Translate
  2. Woordenlijst: Beschrijft de gebruikte terminologie
  3. PHP Namespace structuur
  4. Verscheidene configuratiemogelijkheden ondersteund door Translate
  5. MediaWiki-jobs die worden gebruikt in Translate

Instellen van lokale ontwikkeling

De makkelijkste manier om te beginnen met de ontwikkeling van de extension is om MediaWiki-Docker te gebruiken. De gerelateerde MediaWiki-Docker instructies.

Om een aantal stukjes code specifiek voor Translate uit te voeren, kunt u composer install uitvoeren in de map met extensies van Translate. U kunt het volgende commando gebruiken: docker-compose exec mediawiki sh -c "cd extensions/Translate && composer install"

Conventies bij het coderen

Translate volgt de bestaande MediaWiki conventies voor het programmeren. Deze verschillen afhankelijk van de programmeertaal, dus zorg ervoor dat u de juiste pagina's leest.

Er zijn een paar andere richtlijnen specifiek voor Translate waaraan u moet denken.

Uitzoeken waaraan te werken

Ga naar het Translate Phabricator Board en zoek naar taken met de tag: good first tasks.

Omdat er actief aan de extensie wordt gewerkt, raden wij u aan voor u aan een taak begint deze eerst te commenteren over eventuele extra problemen die zich momenteel niet in de taak weerspiegelen.

Nadat u het groene licht hebt gekregen, kunt u de taak aan uzelf toewijzen en beginnen met werken.

Checklist voor het indienen van patches

Het is belangrijk om bekend te zijn met hoe u met Gerrit kunt werken. Het is ook belangrijk om bekend te zijn met de commit bericht richtlijnen.

Voordat u de patch stuurt, wordt aanbevolen om de linting hulpmiddelen en testcases lokaal te laten werken om ervoor te zorgen dat eenvoudige problemen vroegtijdig kunnen worden geïdentificeerd en opgelost. Dit helpt om de problemen bij codebeoordelingen te verminderen.

  1. Voer phpcbf uit om gemakkelijk linting problemen lokaal te repareren. Dit kan worden gedaan met behulp van: docker-compose exec mediawiki composer fix extensions/Translate
  2. Voer andere linters uit om eventuele problemen te identificeren die niet automatisch kunnen worden opgelost. Dit kan worden gedaan met behulp van: docker-compose exec mediawiki sh -c "cd extensions/Translate && composer test"
  3. Voer de testcases van de extensie Translate uitː docker-compose exec mediawiki sh -c "composer phpunit:entrypoint -- extensions/Translate/tests/phpunit/"

Andere nuttige links