Help:Extensie:GlobalPreferences

This page is a translated version of the page Help:Extension:GlobalPreferences and the translation is 100% complete.

De extensie GlobalPreferences zorgt ervoor dat gebruikersvoorkeuren kunnen worden gezet voor alle wiki's in een wiki familie . Dit houdt in dat gebruikers hun voorkeuren kunnen aanpassen voor alle gelinkte wiki's, zonder dat ze hiervoor naar elke wiki hoeven te gaan.

Globale voorkeuren

Deze extensie voegt een tweede voorkeurenpagina toe, welke toegankelijk is via het tabblad Gebruikersprofiel van Speciaal:Voorkeuren.

 

Deze globale voorkeurenpagina is een kopie van de normale voorkeurenpagina (met enkele opties verwijderd waarbij het niet mogelijk is om deze globaal te maken). Voor elke voorkeur voegt het een selectievakje toe waarmee de gebruiker die voorkeur globaal kan maken.

 

De globale voorkeurenpagina is beschikbaar op alle wiki's in een wiki-familie en wijzigingen die gemaakt worden op een willekeurige wiki worden globaal toegepast.

Als een wiki voorkeuren heeft die enkel beschikbaar zijn voor sommige wiki's (zoals een extensie die niet overal is geïnstalleerd bijvoorbeeld), dan moeten deze voorkeuren aangepast worden op een wiki dat deze voorkeuren wel heeft. Ze zullen niet zichtbaar zijn op andere globale voorkeurenpagina's en ze zullen ook niet aangepast worden wanneer deze andere globale voorkeurenpagina's worden gebruikt. Zodra een voorkeur is geselecteerd als globale voorkeuren, kan deze niet meer worden gewijzigd vanaf de normale voorkeurenpagina.

Lokale uitzonderingen

Als een voorkeur is ingesteld dan is het niet mogelijk om deze aan te passen op de normale voorkeurenpagina. In plaats daarvan wordt een selectievakje toegevoegd waar een uitzondering kan worden gemaakt voor de huidige wiki.

 

Wanneer je die voorkeur bekijkt op de globale voorkeurspagina zal er een vermelding zijn dat er een lokale voorkeur is. De ingestelde waarde van een globale voorkeur zal vaak niet diegene zijn die eigenlijk actief is op een wiki (als voorbeeld, Wels is niet de actieve taal in de schermafbeelding hieronder, terwijl het wel de actieve globaal voorkeur is).

 

Houd er rekening mee dat lokale uitzonderingen enkel te zien op de wiki waar ze actief zijn. Als je naar een andere wiki gaat zal er geen vermelding zijn dat er elders een lokale uitzondering bestaat.

Globale voorkeuren verwijderen

De globale voorkeurenpagina heeft een link, net zoals de normale voorkeurenpagina, waarmee men alle voorkeuren kan verwijderen. Dit zal, nadat men dit heeft bevestigd, alle globale voorkeuren verwijderen en de lokale waarde van een gebruiker op een wiki of standaardwaarde van de site terugzetten.

Houd er verder ook rekening mee dat dit globale waardes voor een voorkeur verwijderd die niet bestaan op de huidige wiki. Als voorbeeld: als je een voorkeur voor een extensie aanpast die enkel op één wiki beschikbaar is en de globale voorkeuren verwijderd op een andere wiki, dan zal je geen globale voorkeuren hebben zelfs al ga je terug naar de eerste wiki. Het verwijderen van globale voorkeuren verwijdert geen lokale uitzonderingen (het deactiveert ze, wat inhoudt dat lokale voorkeuren van de gebruiker of de standaarden van een wiki zullen worden gebruikt). Als een voorkeur later weer globaal wordt gemaakt, dan zal de lokale uitzondering hersteld worden.

Communicatie

Als je problemen heft met de GlobalPreferences-extensie dan kun je hulp vragen op de overlegpagina. Als je een bug hebt gevonden of een nieuwe functie wilt voorstellen, open hiervoor dan een ticket op Phabricator en tag het met 'MediaWiki-extensions-GlobalPreferences'.

Zie ook