Content translation/Announcements/Announcement-October2014/ca

This page is a translated version of the page Content translation/Announcements/Announcement-October2014 and the translation is 94% complete.

Ens complau anunciar que l’eina de traducció Content Translation s’ha actualitzat per incloure support per a la traducció de català, castellà, i portugués utilitzant Apertium com a servei de traducció automàtica.

Content Translation és una eina desenvolupada per l’equip d’Ingenieria del Llenguatge de la Fundació Wikimedia. L’eina és d’especial ajuda per als editors poliglots que creen nous articles basant-se en articles existents en atres llengües. L’eina proporciona un editor de text simple amb diferents eines de traducció com diccionaris o traducció automática. La primera versió de l’eina va ser llançada en juliol de 2014 i la segona versió ha estat llançada el 30 de setembre.

Algunes de les característiques d'aquesta versió es basen en els comentaris de la comunitat, tant a través de proves d'usabilitat com de suggeriments per part dels usuaris inicials. Recentment, els editors de la Viquipedia en Català ens varen proposat nombroses millores a través d'una taula rodona.

Novetats d'aquesta versió

 • Traducció automàtica de categories.
 • Eines simples per al format de text amb Chrome. Amb Firefox aquest support està disponible utilitzant combinacions de tecles (Ctrl-B per a negreta, Ctrl-I per a cursiva).
 • Traducció automàtica entre castellà i portugués.
 • Traducció automàtica del català al castellà.
 • Millores en l'aliniament dels paragrafs per a facilitar la identificació de frases entre el text original i les traduccions.
 • Detecció més acurada de l'ús de la traducció automàtica sense cap correcció, amb avisos per a l'usuari.
 • Redisseny de les barres de navegació i progrés.
 • Solució de problemes diversos.

Podeu consultar el pla de treball per a coneixer la llista completa de millores per a aquesta versió.

Propera versió

La propera versió de l'eina està programada per al 18 de Novembre de 2014.

Proveu l'eina

Podeu provar l'eina a: http://en.wikipedia.beta.wmflabs.org/wiki/Special:ContentTranslation

L'eina està disponible als nostres servidors de proves, on els comptes d'usuari de Viquipedia no son valids. Així que us caldrà crear un compte d'usuari si no en teniu ja un.

Després d'iniciar sessió, haureu d'escollir:

 1. Idioma d’origen - l'idioma de l'article a traduir. Pot ser català, castellà o portugués.
 2. Idioma de destí - l'idioma per a la traducció. Pot ser català, castellà o portugués.
 3. El nom de l'article - títol de l'article que voleu traduir.

Per a publicar el resultat final, n’hi ha prou amb prémer el botó “publicar traducció” en la part superior de la pàgina. Podeu publicar traduccions sense por ja que la publicació es realitza en els nostres servidors de prova, però si esteu contents amb el resultat us animem a que copieu la traducció a una Viquipedia real. Podeu veure un llistat dels articles creats amb Content Translation.

Comentaris i participació

Podeu enviar-nos els vostres comentaris a la pàgina de discussió. També podeu participar en les nostres sessions de proves.