Wikimedia Hackathon 2020

This page is a translated version of the page Wikimedia Hackathon 2020 and the translation is 73% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikimedia Hackathon është një event i madh që bashkon zhvillues nga e gjithë bota për të përmirësuar infrastrukturën teknologjike të Wikipedias dhe projekte të tjera të Wikimedia, veçanërisht platformën MediaWiki në të cilën bazohen, si dhe zhvillime të tjera në kod.

"Logo for Wikimedia Hackathon"

9–11 May, 2020 | Tirana, Albania Event happens online

Clock Tower, Tirana, Albania

Hackathon do të zhvillohet në Tiranë, Shqipëri nga 9-11 Maj, 2020. Kjo është mundësia juaj për tu njohur me komunitetin teknik të Wikimedias, për të mësuar në lidhje me teknologjitë dhe projektet që fuqizojnë Wikipedian dhe mijëra faqe të tjera të bazuara në MediaWiki, si edhe për të propozuar apo për t'u bashkuar me një nga projektet demo të cilat do të zhvillohen më tej gjatë këtij eventi.

Janë gjithashtu të mirëpritur zhvilluesit e rinj për Wikimedia si edhe redaktorët kureshtarë të teknologjisë!


Thjesht sillni laptopin, idetë dhe energjinë tuaj për të kontribuar - ne premtojmë një event të shkëlqyer, atmosferë të lezetshme dhe një vend frymëzues!

Politika miqësore e hapësirës dhe kodi i sjelljes

All participants in the Hackathon are expected to respect and abide by the Wikimedia Friendly Space Policy and the Code of Conduct for technical spaces. Personave, të cilët nuk bashkëpunojnë me këto politika mund t'u kërkohet të largohen nga ngjarja.

COVID-19

The Hackathon organizing team is taking the COVID-19 threat seriously. We inform all participants of the Wikimedia Hackathon 2020 that we are canceling the event due to the global health situation (COVID-19). If anything changes we will let approved attendees know as soon as possible.

Tematikat kryesore të Hackathon

Wikimedia Hackathon 2020 do të përqendrohet në dy tematika kryesore. Megjithëse, pjesëmarrësit që planifikojnë të punojnë ose të mësojnë për ndonjë projekt që ata pëlqejnë të bëjnë me ndonjë nga tematikat e Wikimedia Technology, janë të mirëpritur të bashkohen.

Ne identifikuam tematikat e përqendrimit të eventit bazuar në nevojat e komunitetit lokal.

Tematikat kryesore të eventit do të përqendrohen në GLAM dhe në përfshirjen e zhvilluesve nga rajoni.

1. GLAM (Galeritë, Bibliotekat, Arkivat dhe Muzetë) është një nga fokuset kryesore për përpjekjet lokale të Wikimedia-s dhe për këtë arsye është e rëndësishme të krijoni një infrastrukturë më të mirë (dixhitale dhe njerëzore) për të mbështetur iniciativat dhe mësoni aftësi të reja. Çdo projekt i lidhur me avancimin e teknologjive të hapura në lidhje me GLAM është i mirëpritur. Nëse keni plane ose ide dhe jeni të interesuar për bashkëpunim, ju lutemi na kontaktoni paraprakisht. Më shumë informacion mbi tematikën e GLAM mund të gjeni këtu.
2. Ne do të drejtojmë një program të ri bashkëpunimi / mentorimi / në Wikimedia Hackathon pas mësimeve të marra nga WikiTechStorm dhe Wikimedia në Hollandë.

Ne gjithashtu do të përfshijmë përshtypje nga pjesëmerësit në eventet e kaluara, si dhe do të provojmë disa ide krejt të reja. Kontribuesit e rinj do të kenë mundësi pë të zgjedhur mes trajnimeve, seancave informuese, projekteve për t'u bashkuar dhe detyrave të lehta. Si dhe më shumë shikueshmëri dhe një ditë e parë shumë e strukturuar. Më shumë detaje do të vijnë së shpejti! Më shumë informacion mbi programin e ri të mentorimit.

Informacion për të porsaardhurit!

Informacion për të porsaardhurit!

Çfarë është një hackathon?

Wikimedia hackathons janë përgjithësisht evente bashkëpunuese të programit kompjuterik, të cilat përqendrohen në mënyrë specifike në teknologji dhe projekte që fuqizojnë Wikipedia dhe mijëra instalime të MediaWiki. Wikimedia hackathons kanë në thelb takime të mëdha të komunitetit, të cilat tërheqin shumë zhvillues dhe stilistë që kujdesen thellësisht për çështjet dhe teknologjinë që prekin MediaWiki dhe projektet Wikimedia. Do të keni mundësin për të punuar së bashku me zhvilluesit e tjerë, dizenjuesit dhe kontribuesit e Wikimedia, në një mjedis prodhues, argëtues dhe mbështetës.

Mëso më shumë

Wikimedia Hackathon 2020 Phabricator Workboard

We use Phabricator to track all hackathon projects and sessions. Please add a task for anything you plan to be working on at the hackathon.

https://phabricator.wikimedia.org/project/board/4551/

Please email us if you have an idea for the hackathon but you do not use Phabricator. We would be happy to create a task for you or help you get set up no Phabricator.

Here are instructions on how to set up your own Phabricator account.

Ekipi organizues

Ekipi organizues i Wikimedia Hackathon 2020: Rachel Farrand, Angjelina Dervishaj, Marcela Korreshi, Mariana Balla, Nafie Shehu, Redon Skikuli, Sidorela Uku, Silva Arapi.


Kontakt: wiki-hackathon openlabs.cc
>Kjo adresë e-mail mund të përdoret për të gjitha paqartësitë ose pyetjet në lidhje me eventin.edicioni i mëparshëm: Wikimedia Hackathon 2019