Sjabloon:DBwarning

This page is a translated version of the page Template:DBwarning and the translation is 100% complete.
Let op! Let op:
  • Wijzig $wgDBmwschema niet nadat Setup.php is ingesloten. Opmerking: Setup.php initialiseert verschillende paden, voegt sommige algemene bestanden toe, start sessies en voert verschillende ander set-up taken uit voor een request. Het is niet gerelateerd aan de installatie of set-up van MediaWiki.
  • Alleen bestanden in includes/db/ moeten $wgDBmwschema gebruiken, al de anderen moet de methode dbSchema() gebruiken via het interface Wikimedia\Rdbms\IDatabase of het halen uit de methode getDomainId() via een van de interfaces Wikimedia\Rdbms\ILoadBalancer en Wikimedia\Rdbms\ILBFactory. De klasse DatabaseDomain kan zulke componenten extraheren uit het database domein ID.
  • Wanneer u $wgDBservers of $wgLBFactoryConf instelt, moet u ook $wgDBname, en eventueel $wgDBmwschema en $wgDBprefix definiëren. Voor de laatste 2 is dat afhankelijk van het type database. De combinatie van $wgDBname, $wgDBmwschema en $wgDBprefix definiëren het "database domein" van de huidige wiki. Dit wordt ook wel het "lokale database domein" genoemd. De 'dbname' en 'tablePrefix' instellingen in $wgDBservers en $wgLBFactoryConf definiëren alleen de standaard DB/prefix wanneer er een connectie wordt aangevraagd met DatabaseDomain::newUnspecified()->getId() (de lege string) als database domein, bijvoorbeeld wfGetDB( DB_REPLICA, [], '' ). Merk op dat aanroepen van functies als wfGetDB( DB_REPLICA ), die het database domein weglaten, aannemen dat er verwezen wordt naar het lokale database domein.