Посібник:Видалення версії

This page is a translated version of the page Manual:RevisionDelete and the translation is 100% complete.

Починаючи з MediaWiki 1.16 , у MediaWiki є особливість (вимкнена за замовчуванням), яка дає певним користувачам змогу показувати та приховувати окремі версії сторінок. Вона також додає спеціальну сторінку Special:RevisionDelete. Код — у includes/revisiondelete.

Що це робить

 
Скриншот функціональності RevisionDelete

Коли користувач із дозволом «deleterevision» (див. розділ увімкнення) переглядає сторінку історії, він побачить додаткову кнопку «Показати/приховати обрані версії». Він також побачить прапорці поряд з усіма записами версій на сторінці. Якщо він вибере одну чи більше версій і натисне кнопку, то йому буде представлено інтерфейс, що дозволяє робити будь-що з наступного:

  • Приховати текст версії від користувачів
  • Приховати опис редагування від користувачів
  • Приховати ім'я чи IP-адресу дописувача від користувачів

Якщо у нього є дозвіл «suppressrevision», то він також буде здатен приховати інформацію від адміністраторів.

Подібна функціональність також забезпечується для журнальних записів. Еквівалентні дозволи — «deletelogentry» і «suppressionlog».

Вилучені версії та події все ще з'являтимуться на сторінці історії та журналах, але частина їх вмісту буде недоступною звичайним користувачам.

Технічну частину цієї особливості див. у Bitfields for rev deleted.

Увімкнення

Для увімкнення вам мають бути встановлені права користувача у LocalSettings.php .

Приклад:

Щоб увімкнути Sysops приховувати версії та елементи журналу від користувачів:
$wgGroupPermissions['sysop']['deletelogentry'] = true;
$wgGroupPermissions['sysop']['deleterevision'] = true;
Щоб дозволити наглядачам приховувати імена користувачів від користувачів і Sysops:
$wgGroupPermissions['oversight']['hideuser'] = true;
Щоб дозволити наглядачам приховувати редакції та елементи журналу від користувачів і Sysops:
$wgGroupPermissions['oversight']['suppressrevision'] = true;
$wgGroupPermissions['oversight']['suppressionlog'] = true;
Щоб дозволити спостерігачам переглядати ревізії та елементи журналу, приховані від користувачів і Sysops:
Версія MediaWiki:
1.24
Gerrit change 139277
$wgGroupPermissions['observers']['viewsuppressed'] = true;

Щоб призначити користувачам права «нагляду», увійдіть як бюрократ сайту (Тільки бюрократи можуть призначати цю роль іншим користувачам, зазвичай користувач з ідентифікатором №1 має її за замовчуванням) і перейдіть до Special:UserRights. Введіть ім’я користувача, якого ви хочете зробити контролером, а потім поставте прапорець «нагляд». Докладніше див. Посібник:Права користувачів .

У деяких вікі назва групи suppress використовується замість oversight.

Див. також