Manual:$wgRevokePermissions/nl

This page is a translated version of the page Manual:$wgRevokePermissions and the translation is 100% complete.
Gebruikersrechten, toegangscontrole en monitoring: $wgRevokePermissions
De keys van rechten van gebruikers die zijn ingetrokken per groep.
Geïntroduceerd in versie:1.16.0 (r52083)
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:(Complex array met boolean waarden.)
Standaardwaarde:[]

Details

$wgGroupPermissions maakt het mogelijk om de rechten per gebruikersgroep in te stellen. $wgRevokePermissions staat het toe dat elk van die rechten ingetrokken kan worden. Het intrekken van een recht met $wgRevokePermissions heeft voorrang boven het verlenen van het recht met $wgGroupPermissions. Als het recht wordt ingetrokken voor zelfs maar één van de gebruikersgroepen, zullen ze het niet hebben, ongeacht of het uitdrukkelijk voor andere groepen is toegestaan.

Voorbeeld
$wgRevokePermissions['sysop']['editinterface'] = true;
Het resultaat is (bij het bekijken van de lijst met groepsrechten)
  • De gebruikersinterface bewerken (editinterface)

Dit doet hetzelfde als $wgGroupPermissions , behalve dat als de gebruiker hier in een groep is, de toestemming wordt verwijderd in plaats van toegevoegd. Een goede test voor deze instelling is in combinatie met $wgAutopromote en APCOND_BLOCKED om de rechten van geblokkeerde gebruikers verder te beperken. Een andere test zou kunnen zijn de aanmaak van andere "geblokkeerde groepen" waar een sysop (via $wgAddGroups ) een gebruiker aan een groep kan toevoegen om hen normaal pagina's te laten bewerken, maar te voorkomen dat ze pagina's kunnen verplaatsen.

  Waarschuwing: Als u dit niet op de juiste manier instelt, kan het zijn dat uw gebruikers bepaalde essentiële taken niet kunnen uitvoeren, dus gebruik ze op eigen risico!