Kézikönyv:$wgRestrictionLevels

This page is a translated version of the page Manual:$wgRestrictionLevels and the translation is 83% complete.
Outdated translations are marked like this.
Hozzáférés: $wgRestrictionLevels
A lapvédelem során kiválasztható jogosultsági kulcsok.
Bevezetve:1.6.0 (r12207)
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(sztringek tömbje)
Alapértelmezett érték:[ '', 'autoconfirmed', 'sysop' ]

Részletek

A változó azon jogosultsági kulcsokat tartalmazza, amelyek a lapvédelmi oldalon („action=protect”) az egyes korlátozási típusokhoz kiválaszthatók. Az 'autoconfirmed' minden regisztrált felhasználót engedélyez, ha a $wgAutoConfirmAge és a $wgAutoConfirmCount értéke egyaránt 0.

A $wgRestrictionLevels nem felhasználói csoportokat, hanem felhasználói jogosultságokat tárol. Ha szükséged van rá, saját jogosultságodat is létrehozhatod, és hozzárendelheted az egyes csoportokhoz. Például:

# csak a „school-project” joggal rendelkezők szerkeszthetnek, nevezhetnek át stb. lapokat
$wgRestrictionLevels[] = 'school-project'; 
# a „students” és „teachers” jogosultságok hozzárendelése a „school-project” csoport tagjaihoz
$wgGroupPermissions['students']['school-project'] = true;
$wgGroupPermissions['teachers']['school-project'] = true;
# a „school-project” jog hozzárendelése az adminisztrátorok csoportjához (ez szükséges ahhoz, hogy a lapvédelem szintje az új jogosultsággal rendelkezőknek beállítható legyen)
$wgGroupPermissions['sysop']['school-project'] = true;
A 'sysop' és 'autoconfirmed' definíciók inkább csoportok mint jogok, de a visszafelé való kompatibilitás miatt továbbra is hozzáadhatóak. A szerkesztői jogokkal ellentétben ezeket az 'editprotected' és 'editsemiprotected' jogokhoz kell hozzárendelni.

Ha további védelmi szinteket (például 'docwriters') adsz hozzá, akkor a védelmi szint megjelenítési nevét a „MediaWiki:Protect-level-docwriters” lap létrehozásával szabhatod testre (ahol a „docwriters” a jogosultság neve).

Ha az adminisztrátori szintnél magasabb szintet állítasz be, akkor ők sem tudják módosítani a védelmi szintet akkor sem, ha rendelkeznek a 'protect' joggal.

A $NamespaceProtection-ben definiáltaknak megfelelően a 'protect' jogosultsággal rendelkezők nem védhetnek le olyan lapokat, amelyeket ők sem szerkeszthetnek.

Lásd még