Manual:$wgMultiContentRevisionSchemaMigrationStage

This page is a translated version of the page Manual:$wgMultiContentRevisionSchemaMigrationStage and the translation is 100% complete.
Database-instellingen: $wgMultiContentRevisionSchemaMigrationStage
RevisionStore tabel schema migratie fase (content, slots, content_models & slot_roles tabellen).
Geïntroduceerd in versie:1.32.0 (Gerrit change 378724; git #I30a3a98)
Verouderd in versie:1.35.0 (Gerrit change 558581; git #495323c0)
Verwijderd in versie:1.39.0 (Gerrit change 779544; git #0779a61e)
Toegelaten waardes:Zie onder
Standaardwaarde:SCHEMA_COMPAT_NEW (1.34-1.38)
SCHEMA_COMPAT_WRITE_BOTH | SCHEMA_COMPAT_READ_NEW (1.32-1.33)

$wgMultiContentRevisionSchemaMigrationStage geeft de RevisionStore tabel schema migratie fase aan (content, slots, content_models & slot_roles tabellen). De meeste wiki's kunnen dit op SCHEMA_COMPAT_NEW zetten en maintenance/populateContentTables.php , het bijbehorende onderhoudsscript, uitvoeren zodra de nodige uitbreidingen zijn geüpdatet.

Merk op dat het lezen van het oude en het nieuwe schema tegelijkertijd niet wordt ondersteund. Pogingen om beide leesbits in te stellen in $wgMultiContentRevisionSchemaMigrationStage zullen resulteren in een InvalidArgumentException.

Details

$wgCommentTableSchemaMigrationStage kan worden ingesteld op één combinatie van de Schema-wisselmigratievlaggen. Het toegestane waardebereik voor de configuratie is een van de SCHEMA_COMPAT_* constanten. De beschikbare constanten en hun geplande use cases op Wikimedia Foundation wiki's zijn als volgt:

  • SCHEMA_COMPAT_OLD - Lees en schrijf alleen het oude schema. Het nieuwe schema hoeft niet eens te bestaan. Dit wordt gebruikt vanaf het moment dat de patch wordt samengevoegd tot het moment dat de schemawijziging daadwerkelijk wordt toegepast op de database.
  • SCHEMA_COMPAT_WRITE_BOTH | SCHEMA_COMPAT_READ_OLD - Schrijf zowel het oude als het nieuwe schema. Lees het nieuwe schema bij voorkeur, teruggrijpend naar het oude. Dit wordt gebruikt terwijl de verandering wordt getest, zodat het oude schema gemakkelijk kan worden teruggerold.
  • SCHEMA_COMPAT_WRITE_BOTH | SCHEMA_COMPAT_READ_NEW - Schrijf alleen het nieuwe schema. Lees het nieuwe schema bij voorkeur, teruggrijpend naar het oude. Dit wordt gebruikt tijdens het uitvoeren van het onderhoudsscript om bestaande items in het oude schema te migreren naar het nieuwe schema.
  • SCHEMA_COMPAT_NEW - Lees en schrijf alleen het nieuwe schema. Het oude schema (en de feature flag) kan nu worden verwijderd.

Voor niet-Wikimedia Foundation wiki's is het aan te raden om dit op SCHEMA_COMPAT_NEW te zetten en maintenance/populateContentTables.php te draaien om te kunnen profiteren van het nieuwe schema.

Zie ook