Kézikönyv:$wgDBprefix

This page is a translated version of the page Manual:$wgDBprefix and the translation is 93% complete.
Database settings: $wgDBprefix
A táblanév prefixuma.
Bevezetve:1.4.0
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(sztring)
Alapértelmezett érték:''

Részletek

A változó a táblanév prefixumát tartalmazza. This should be alphanumeric, contain neither spaces nor hyphens, and end in "_". Ha csak egy adatbázishoz van hozzáférésed, és több MediaWikit is szeretnél futtatni, illetve más alkalmazások is használják az adatbázist, akkor a táblanevekhez rendelt prefixummal megelőzheted az ütközéseket vagy félreértéseket.

Például a „wiki_” előtag használatakor a „page” tábla neve „wiki_page” lesz.

A módosítást a konfigurációs folyamat közben kell elvégezni, vagy később a táblanevek manuális átnevezésévek. A változó módosítása nem eredményezi a táblanevek automatikus megváltoztatását.

A beállítás a Postgresben nem használt; ehelyett a sémák érvényesek, lásd a $wgDBmwschema lapot.[1]

Gyakori érték

A „$wgDBprefix” prefixumot alapértelmezésben számos telepítő „mw_” értékre módosítja.[2][3][4]

  Vigyázat:
  • Ne változtasd meg a $wgDBmwschema értékét a Setup.php beillesztése után. Megjegyzés: Setup.php initializes various paths, includes some common files, starts sessions, and performs various other setup tasks for a request. Nincs köze a MediaWiki telepítéséhez vagy beállításához.
  • Csak a includes/db/ könyvtárban lévő fájloknak szabad a $wgDBmwschema változót használniuk, minden másnak a Wikimedia\Rdbms\IDatabase interfész által szolgáltatott dbSchema() metódust kell használniuk, vagy a Wikimedia\Rdbms\ILoadBalancer vagy Wikimedia\Rdbms\ILBFactory interfész getDomainId() metódusából kell kiszedniük. A DatabaseDomain osztály ki tudja szedni ezeket a komponenseket egy adatbázisdomain-azonosítóból.
  • Akkor is meg kell adnod a $wgDBname, valamint $wgDBmwschema és $wgDBprefix változókat (utóbbi kettőt amennyiben az adatbázistípusodra alkalmazható), ha a $wgDBservers vagy $wgLBFactoryConf változót konfiguráltad. A $wgDBname, $wgDBmwschema és $wgDBprefix változók az aktuális wiki adabázisdomainjét (más néven a helyi adatbázisdomaint) adják meg. A $wgDBservers és $wgLBFactoryConf dbname és tablePrefix beállításai csak a DatabaseDomain::newUnspecified()->getId()-hez (üres stringhez) mint adatbázisdomainhez tartozó kapcsolat lekérésekor adják meg az alapértelmezett adatbázist/előtagot, pl. a wfGetDB( DB_REPLICA, [], '' ) kódban. Azok a hívások esetében, amik egyáltalán nem adják meg az adatbázisdomaint (pl. wfGetDB( DB_REPLICA )), a helyi adatbázisdomain feltételeztetik.

Jegyzetek


Lásd még