Manual:$wgDBprefix

This page is a translated version of the page Manual:$wgDBprefix and the translation is 100% complete.
Database-instellingen: $wgDBprefix
Tabelnaamvoorvoegsel.
Geïntroduceerd in versie:1.4.0
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:(string)
Standaardwaarde:''

Details

Tabelnaamvoorvoegsel Dit moet alfanumeriek zijn, geen spaties of koppeltekens bevatten en eindigen op "_". Als je slechts toegang hebt tot een enkele database en meer dan één versie van MediaWiki wilt installeren, of als je andere applicaties hebt die ook gebruik maken van de database, kun je de tabelnamen een uniek voorvoegsel geven om eventuele naamconflicten of verwarring te voorkomen.

Als u bijvoorbeeld het voorvoegsel 'wiki_' gebruikt, dan krijgt de tabel 'page' de naam 'wiki_page'.

U dient dit in te stellen op het moment van de eerste configuratie, of op een later tijdstip handmatig de namen van de tabellen te wijzigen. Als u deze instelling wijzigt, worden de namen van de tabellen in uw database niet automatisch bijgewerkt.

Deze instelling wordt NIET gebruikt als uw database PostgreSQL is: in plaats daarvan worden schema's gebruikt (zie $wgDBmwschema ).[1]

Veelvoorkomende waarde

Veel installateurs stellen de database tabel prefix "$wgDBprefix" standaard in op "mw_".[2][3][4]

  Let op:
  • Wijzig $wgDBmwschema niet nadat Setup.php is ingesloten. Opmerking: Setup.php initialiseert verschillende paden, voegt sommige algemene bestanden toe, start sessies en voert verschillende ander set-up taken uit voor een request. Het is niet gerelateerd aan de installatie of set-up van MediaWiki.
  • Alleen bestanden in includes/db/ moeten $wgDBmwschema gebruiken, al de anderen moet de methode dbSchema() gebruiken via het interface Wikimedia\Rdbms\IDatabase of het halen uit de methode getDomainId() via een van de interfaces Wikimedia\Rdbms\ILoadBalancer en Wikimedia\Rdbms\ILBFactory. De klasse DatabaseDomain kan zulke componenten extraheren uit het database domein ID.
  • Wanneer u $wgDBservers of $wgLBFactoryConf instelt, moet u ook $wgDBname, en eventueel $wgDBmwschema en $wgDBprefix definiëren. Voor de laatste 2 is dat afhankelijk van het type database. De combinatie van $wgDBname, $wgDBmwschema en $wgDBprefix definiëren het "database domein" van de huidige wiki. Dit wordt ook wel het "lokale database domein" genoemd. De 'dbname' en 'tablePrefix' instellingen in $wgDBservers en $wgLBFactoryConf definiëren alleen de standaard DB/prefix wanneer er een connectie wordt aangevraagd met DatabaseDomain::newUnspecified()->getId() (de lege string) als database domein, bijvoorbeeld wfGetDB( DB_REPLICA, [], '' ). Merk op dat aanroepen van functies als wfGetDB( DB_REPLICA ), die het database domein weglaten, aannemen dat er verwezen wordt naar het lokale database domein.

Referenties


Zie ook