Kézikönyv:$wgDBmwschema

This page is a translated version of the page Manual:$wgDBmwschema and the translation is 100% complete.
Database settings: $wgDBmwschema
A MediaWiki-táblák sémája.
Bevezetve:1.8.0
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(sztring)
Alapértelmezett érték:null (1.23+)
'mediawiki' (1.8-1.22)

Részletek

A változóval a MediaWiki-táblákhoz használt sémát lehet megadni. Ez eredetileg csak akkor volt használatban, ha a backend adatbázis Postgres vagy MSSQL volt. A MediaWiki 1.31 óta a beállítás más adatbázistípusokat is érint. Ez jelzi azt, hogy a fő MediaWiki-táblák milyen sémában találhatók, és nagyjából megegyezik azzal a módszerrel, ahogy a MySQL a $wgDBprefix -et használja.

A régebbi MediaWiki-verziók telepítője a változót a LocalSettings.php-ban 'mediawiki' értékre állította a MySQL-adatbázisok esetén, ami frissítéskor problémákat okozott. Ha a MediaWiki 1.31 vagy későbbi verzióra való frissítéskor hibákat észlelsz, és a backend adatbázisod nem Postgres vagy MSSQL, töröld a beállítást a LocalSettings.php-ból.

  Vigyázat:
  • Ne változtasd meg a $wgDBmwschema értékét a Setup.php beillesztése után. Megjegyzés: Setup.php initializes various paths, includes some common files, starts sessions, and performs various other setup tasks for a request. Nincs köze a MediaWiki telepítéséhez vagy beállításához.
  • Csak a includes/db/ könyvtárban lévő fájloknak szabad a $wgDBmwschema változót használniuk, minden másnak a Wikimedia\Rdbms\IDatabase interfész által szolgáltatott dbSchema() metódust kell használniuk, vagy a Wikimedia\Rdbms\ILoadBalancer vagy Wikimedia\Rdbms\ILBFactory interfész getDomainId() metódusából kell kiszedniük. A DatabaseDomain osztály ki tudja szedni ezeket a komponenseket egy adatbázisdomain-azonosítóból.
  • Akkor is meg kell adnod a $wgDBname, valamint $wgDBmwschema és $wgDBprefix változókat (utóbbi kettőt amennyiben az adatbázistípusodra alkalmazható), ha a $wgDBservers vagy $wgLBFactoryConf változót konfiguráltad. A $wgDBname, $wgDBmwschema és $wgDBprefix változók az aktuális wiki adabázisdomainjét (más néven a helyi adatbázisdomaint) adják meg. A $wgDBservers és $wgLBFactoryConf dbname és tablePrefix beállításai csak a DatabaseDomain::newUnspecified()->getId()-hez (üres stringhez) mint adatbázisdomainhez tartozó kapcsolat lekérésekor adják meg az alapértelmezett adatbázist/előtagot, pl. a wfGetDB( DB_REPLICA, [], '' ) kódban. Azok a hívások esetében, amik egyáltalán nem adják meg az adatbázisdomaint (pl. wfGetDB( DB_REPLICA )), a helyi adatbázisdomain feltételeztetik.
  Figyelem: Ha megváltoztatod az értéket, valószínűleg új felhasználót kell létrehoznod (és valószínűleg a $wgDBuser átállítása is szükséges lesz), mivel a konfigurációs szkript a felhasználó alapértelmezett útvonalát a sémára mutatóra állítja be.