Help:Enllaçar cap a fitxers

This page is a translated version of the page Help:Linking to files and the translation is 86% complete.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació.
PD
For linking from files to other pages, see: Help:Images#Altering the default link target.

Coneixements previs

Abans de poder enllaçar cap a fitxers, us cal tenir uns coneixements bàsics de:

No és incloure

Aquesta pàgina d'ajuda és sobre com enllaçar cap a fitxers. No ho heu de confondre amb incloure un fitxer d'imatge en una pàgina. Malgrat que totes dues accions són maneres d'utilitzar els fitxers, no són la mateixa cosa.

Per exemple, incloure un fitxer d'imatge pot consistir a posar la fotografia d'una persona en una pàgina sobre la persona, al costat del text. Per a saber com incloure una imatge, vegeu Help:Imatges .

Per què enllaçar?

En algunes situacions, no voleu que el fitxer quedi inclòs en una altra pàgina. Voleu que un enllaç que poseu en una pàgina us porti a la pàgina de descripció d'un fitxer particular. O potser voleu que l'enllaç us porti al fitxer mateix. A continuació teniu alguns exemples en què segurament voleu enllaçar més que no incloure:

  • Un fitxer d'un tipus que no es pot incloure en una pàgina (per exemple un full de càlcul, suposant que el wiki permeti pujar aquesta mena de fitxers).
  • Un fitxer que sigui una imatge tan gran que només tingui sentit utilitzar-la en una pàgina pròpia (per exemple un mapa molt detallat).
  • Voleu informar els lectors d'on poden descarregar o substituir el fitxer.

Enllaç cap a una pàgina de descripció del fitxer

Podeu crear un enllaç cap a la pàgina de descripció d'un fitxer mitjançant els dos punts (:) davant de File::

File:Example.jpg

[[:File:Example.jpg]]

Sunflowers

[[:File:Example.jpg|Sunflowers]]

Penseu que, si oblideu posar-hi els dos punts inicials, en realitat estareu incloent la imatge.

Enllaç cap al fitxer

Podeu utilitzar el pseudoespai de noms «Media» per enllaçar al fitxer real a les pàgines de MediaWiki. Aquest enllaç no us portarà a la pàgina de descripció del fitxer, sinó que us lliurarà el fitxer mateix.

Media:Example.jpg

[[Media:Example.jpg]]

Sunflowers

[[Media:Example.jpg|Sunflowers]]

(Si aquest patró produeix un enllaç de text cap a la pàgina de descripció del fitxer en comptes de l'enllaç cap al fitxer mateix que era d'esperar, podria ser que els espais de noms del vostre wiki estiguin configurats de manera diferent.)

Direct links from external sites

Another possibility is to use the Special:Redirect/file page (or its alias Special:Filepath). Unlike the above example, you can link to it from external websites as well as from MediaWiki pages.

[[Special:Redirect/file/Wikipedia.png]]

The parameters height and width can also be added to return a specific size of the image. The image aspect ratio is always preserved.

https://www.mediawiki.org/w/index.php?title=Special:Redirect/file/Wikipedia.png&width=100&height=100