Help:Growth/Fadderskap/Integrera fadderskap

This page is a translated version of the page Help:Growth/Mentorship/Integrating mentorship and the translation is 100% complete.
Growth-funktioner Använda verktygen Uppdateringar Projekt Growth-teamet
Bläddra igenom allt innehåll
Upptäck befintliga funktioner Hjälpsidor och resurser kring funktionerna Projektets senaste nyheter Nuvarande initiativ och strategiskt tänk kring att bygga funktionerna eller skapa resurser. Vilka vi är

Allmän hjälp och resurser

Hjälpresurser för faddrar Resurser för gemenskaper
Följande procedur kan bara tillämpas på wikier där Growth-verktyg finns tillgängliga.

Sammanhang

Vissa projekt har redan någon form av faddersystem på plats. Ett vanligt exempel är bottar som postar ett välkomstmeddelande på nykomlingars diskussionssidor, och signeras av en slumpad erfaren användare från en lista eller av botten själv. Growth-funktionen tilldelar också en slumpad fadder till nykomlingar från en lista.

Därför kan detta fördubbla fadderskapet för nykomlingar om Growth-funktionen aktiveras på de projekten, då nykomlingar får olika faddrar på olika ställen.

Det låter rimligt att låta dessa projekt hämta Growth-teamets fadder tilldelad varje användare, så de kan integrera det med sitt eget faddersystem, och ge nykomlingar samma fadder överallt.

Magiskt ord

Detta är nu möjligt tack vare ett magiskt ord {{#mentor}}, som introducerades i februari 2021. Det magiska ordet tar en parameter, adeptens användarnamn, och returnerar fadderns oformaterade användarnamn. Det magiska ordet returnerar en tom sträng om adepten inte har en tilldelad fadder (om de, till exempel, inte har aktiverat nybörjarhemsidan).

Användning

Till exempel, om man vill veta vem som är fadder till User:Martin Urbanec (WMF), skriver man {{#mentor:Martin Urbanec (WMF)}}, vilket returnerar fadderns oformaterade användarnamn.

Man kan använda det magiska ordet tillsammans med parserfunktionen {{#if}} för att integrera en reservmekanism i projektets mallar.

Exempel

Exemplet nedan antar att adepten är User:Mentee, vars fadder är User:Mentor.

  • {{#mentor:Mentee}} – ger Mentor
  • [[User:{{#mentor:Mentee}}]] – ger User:Mentor
  • {{#mentor:{{PAGENAME}}}} – används i ett välkomstmeddelande på adeptens diskussionssida, och ger Mentor
  • {{#mentor:{{BASEPAGENAME}}}} – används på adeptens utkast ([[User:Mentee/Draft]]), och ger Mentor
  • [[User:{{subst:#mentor:Mentee}}|{{subst:#mentor:Mentee}}]] – nämner Mentor. Obs: subst:-delen behövs; omnämnandet fungerar inte utan det.

Limitations

Only new accounts who have been created after the deployment of the Growth team features, or accounts created after the list of mentors for Growth has been setup, will get a mentor.

100% of new accounts get a mentor from the mentor's lists. However, at the moment (February 2021), the Growth features are only available to 80% of new accounts, since the Growth team keeps the remaining 20% as a control group to see if the tools are not harmful. Even if 100% of mentees get a mentor, not all of them will access the Growth Homepage, for instance.