Hjælp:Udvidelse:Translate/Oversættelse af ustrukturede elementer/da

This page is a translated version of the page Help:Extension:Translate/Unstructured element translation and the translation is 81% complete.
Outdated translations are marked like this.

Denne side forklarer hvordan man med Translate-udvidelsen mere håndterbart kan oversætte tilpassede wiki-grænseflade meddelelser. Den fungerer for enhver del af wikien som du vil have til automatisk at forsyne med en brugers grænseflade-sprog. The most typical example is the sidebar, because there can be only one, but the same method can be used for the main page, if you want to have all translations of it under the same title, or even for templates.

Denne metode anvendes også til wiki indhold, hvor fuld side-oversættelse ikke passer ind, og til sider med tung opmærkning eller skabeloner, hvis opmærkning du ikke ønsker skal udsættes for oversættere. Alt dette drejer sig om brugerflade-meddelelser, eller det magiske ord {{int:}}, som giver dig mulighed for at inkludere brugerflade-meddelelser overalt, hvor du kan skrive wikitekst. Det magiske ord gør det muligt automatisk i brugergrænseflade-sproget at erstatte en meddelelse, enten som standard, tilpasset eller ny.

Du kan bruge den til at viderebringe den kraftfulde automatiske lokalisering af wikiens grænseflade til wiki'en indhold, men det løser ikke problemet for anonyme brugere, der ikke kan ændre brugergrænseflade-sproget som standard. Se bemærkningen om Universal Language Selector-udvidelsen nedenfor.

Sammenlignet med side-oversættelse, har denne metode nogle ulemper:

  1. MediaWiki-udviklere fraråder normalt brugen af ​​{{int:}} fordi den opsplitter cachen. I stedet for at gemme en cached færdiggjort version af en side, hvor {{int:}} bruges, skal den potentielt være cached på hundredvis af forskellige sprog.
  2. Det er sværere at opsætte og kræver adgang til wiki-konfiguration.
  3. Der er ingen automatisk sporing af forældede oversættelser og færdiggørelses-statistikker kan være slukket, når nye meddelelser tilføjes eller slettes.
  4. Kun wiki-administratorer kan tilføje meddelelser til meddelelses-grupper og oversætte dem. Det betyder, at systemet kun er egnet til sider, som ikke ændrer sig ofte, for ellers vil administratorer få en masse arbejde.

Det gode er, at det virker det meste af tiden, og du kan stadig få arbejdet gjort. Der er 2 vejledninger, der giver eksempler på de almindeligste tilfælde af brug. Forinden er der afsnit, som detaljeret beskriver hvordan en meddelelses-gruppe oprettes - noget som altid er nødvendigt, når denne metode bruges.

Opsætning

En server-administrator skal udføre dette trin. Følgende kodestykke skal tilføjes til $man-localsettings:

$wgHooks['TranslatePostInitGroups'][] = function ( &$list, &$deps, &$autoload ) {
	$id = 'wiki-sidebar';
	$mg = new WikiMessageGroup( $id, 'sidebar-messages' );
	$mg->setLabel( 'Sidebar' );
	$mg->setDescription( 'Messages used in the sidebar of this wiki.' );
	$list[$id] = $mg;
	return true;
};

Gruppe-id meddelelsen wiki-sidebar, skal være entydig, så genbrug ikke samme id til flere grupper. Anden parameter til WikiMessageGroup konstruktionen, sidebar-messages henviser til [[MediaWiki:Sidebar-messages]] siden. Etiketten er vist i rullemenuerne og andre steder, hvor du kan vælge en meddelelses-gruppe. Beskrivelsen vises i Special:Translate. Det er de værdier, du kan og bør skifte til hvad der passer i din wiki, når du tilføjer en ny brugerdefineret meddelelses-gruppe.

Lokaliseret sidebjælke vejledning

Vi antager, at opsætnings-skridtet allerede er blevet gjort. Så bør du følge sidebjælke tilpasnings-guiden omhyggeligt. Lad os antage følgende simple sidebjælke er blevet lavet:

* sidebar-commonpages
** FAQ|sidebar-faq

Og [[MediaWiki:Sidebar-commonpages]] indeholder Common pages, mens [[MediaWiki:Sidebar-faq]] indeholder Frequently asked questions.

Så alt hvad vi behøver at gøre, er at gå til [[MediaWiki:Sidebar-messages]] (eller hvad blev defineret i foregående trin), og skriv der:

sidebar-commonpages sidebar-faq

Det vil sige, at navnene på systemmeddelelserne uden "MediaWiki:" navnerums-præfikset, adskilt af mellemrum.

Så gå til [[Special:Translate/wiki-sidebar]] (eller hvad som blev defineret i det foregående trin, se [[Special:Translate]] for listen over definerede grupper). Nu er det muligt at oversætte meddelelserne til andre sprog. Da alle de meddelelser er i MediaWiki-navnerummet, kan kun en interface administrator redigere listen over meddelelser og faktisk oversætte dem.

Lokaliseret forside vejledning

Et andet brugt eksempel er en side med masser af opmærkning eller skabeloner. Fordelen ved denne metode er, at sproget automatisk vises på brugerens grænseflade-sprog. Ulempen er, at ændring af sprog, som siden vises med, kræver at grænseflade-sproget skal ændres.

Gennemførelsen er den samme som i den foregående vejledning:

  1. Opsætning af en ny meddelelsesgruppe
  2. Vis en wiki-side.
  3. Udskift hver del, som kan oversættes, med {{int:Mainpage-messagename}} og flyt indholdet til [[MediaWiki:Mainpage-messagename]].
  4. Gå til [[MediaWiki:Mainpage-messages]] (eller hvad der var defineret i opsætningen) og tilføj meddelelsesnavnene der, adskilt med mellemrum.
  5. Så er du færdig. Gå til [[Special:Translate]] for at oversætte forsiden.

Her er et eksempel. Lad os sige [[Main Page]] indeholder:

<div style="max-width:20em;font-size:200%;line-height:1.4;text-align:center;color:green">
''{{SITENAME}} is a community for chefs and bakers that love chocolate.''
</div>
We currently have {{NUMBEROFPAGES}} pages full of chocolate.

Så erstat det til:

<div style="max-width:20em;font-size:200%;line-height:1.4;text-align:center;color:green">
''{{int:mainpage-slogan}}''
</div>
{{int:mainpage-pagecount}}

Opret [[MediaWiki:Mainpage-slogan]] med indholdet:

{{SITENAME}} is a community for chefs and bakers that love chocolate.

Opret [[MediaWiki:Mainpage-pagecount]] med indholdet:

We currently have {{NUMBEROFPAGES}} pages full of chocolate.

Opret [[MediaWiki:Mainpage-messages]] med indholdet:

mainpage-slogan mainpage-pagecount

Og du er færdig! Du kan tilføje og fjerne nye meddelelser når som helst du ønsker.

Sprogvælger

Det er ikke kun brugeren, som ikke kan vælge, hvilken sprog-version af siden der læses, medmindre indstillingerne ændres, men anonyme brugere kan ikke indstille deres brugergrænseflade-sprog og skal altid bruge wikiens standardsprog. En side oversat med dette system vil være i standard-indholdssproget, hvis ikke anonyme brugere gives en måde at vælge sprog.

Heldigvis er der en løsning. Med UniversalLanguageSelector -udvidelsen er det muligt at gætte brugerens foretrukne sprog, men også at lade brugeren vælge et andet sprog manuelt og gemme valget i en cookie, uden brug af andre tricks, såsom uselang parameteren, som for det meste kun er egnet til fejlfinding.