Extensie:RevisionSlider

This page is a translated version of the page Extension:RevisionSlider and the translation is 100% complete.
MediaWiki Handleiding extensies
RevisionSlider
Release status: stabiel
Implementatie Gebruikersinterface
Beschrijving Voegt een schuifbalk toe aan het overzicht van de bewerkingsgeschiedenis waardoor navigeren tussen verschillende versies van een pagina eenvoudiger wordt
Auteur(s) Wikimedia Duitsland (WMDE)
Compatibiliteit beleid Snapshots releases samen met MediaWiki. Master is niet achterwaarts compatibel.
MediaWiki 1.25+
Database wijzigingen Nee
Licentie GNU General Public Licentie 2.0 of hoger
Download
Downloads kwartaal 70 (Ranked 76th)
Publieke wiki's die het gebruiken 957 (Ranked 262nd)
Vertaal de RevisionSlider extensie indien beschikbaar op translatewiki.net
Problemen Open taken · Rapporteer een bug

De RevisionSlider extensie voegt een schuifbalk toe aan het overzicht van de bewerkingsgeschiedenis, waardoor navigeren tussen verschillende versies van een pagina eenvoudiger wordt

Installatie

 • Download en plaats de bestanden in de map RevisionSlider in de map extensions/.
  Ontwikkelaars en bijdragers van code moeten in plaats daarvan de extensie van Git installeren, met behulp van:cd extensions/
  git clone https://gerrit.wikimedia.org/r/mediawiki/extensions/RevisionSlider
 • Voeg de volgende code onderaan het bestand LocalSettings.php toe:
  wfLoadExtension( 'RevisionSlider' );
  
 •   Klaar – Navigeer naar Special:Version op de wiki om te controleren dat de extensie geïnstalleerd is.

Gebruik

 

Als je de aanpassingen van een wiki-pagina bekijkt wordt standaard de schuif dichtgeklapt en alleen een smalle balk "Toon verschillen" is bovenin zichtbaar. Klik daarop om de schuif uit te klappen.

 

Bij uitklappen wordt door RevisionSlider de gegevens over de revisies opgehaald en kunt u navigeren en de verschillen tussen de revisies bekijken.

 

Elk balkje vertegenwoordigt een versie van de pagina.
Balkjes die naar boven wijzen duiden op een groei in de grootte van de pagina, balkjes die naar beneden wijzen duiden op een afname.
In de afbeelding vertegenwoordigt versie 1 toegevoegde inhoud, terwijl versie 2 het verwijderen van inhoud weergeeft.

 

Gebruik de gele en blauwe knop om versies te selecteren en deze met elkaar te vergelijken. De blauwe knop wijst de nieuwere versie aan, de gele wijst een oudere versie aan.

Dit kan op meerdere manieren:
 • U kunt de knop slepen naar de gewenste positie van de schuif.
 • U kunt klikken op de gewenste positie van de schuifregel. Om een nieuwere revisie te selecteren, klik op de blauwe regel. Klik op de gele regel voor een oudere revisie te selecteren. Om de versies aan te geven die u aan het selecteren bent wordt er een voorvertoning van een blauwe of gele knop getoond en wordt de valk blauw of geel.
 • U kunt in de regel klikken boven de middelste lijn (om een nieuwere revisie te selecteren) of eronder (voor een oudere revisie). Hier is ook weer een voorvertoning van de knop op de middelste lijn.

Als u de blauwe knop links van de gele knop zet, dan wordt de gele knop automatisch ook verplaatst. Als u de gele knop rechts van de blauwe knop zet, dan wordt de blauwe knop automatisch ook verplaatst.

 

Gebruik de achterwaartse en voorwaartse pijlen om doorheen de paginageschiedenis te gaan en oudere en recentere versies weer te geven.

Opt-out

Als u de RevisionSlider niet gebruikt en ook niet de ingeklapte balk ervan wilt zien op de pagina met de verschillen, dan kunt u een vinkje zetten bij De paginageschiedenisbalk niet laten zien in uw voorkeuren bij Uiterlijk -> Verschillen.

Technische achtergrond

JavaScript Hooks

De RevisionSlider gebruikt AJAX om het deel met de verschillen tussen revisies te herladen na een selectie. Na het herladen worden de hooks wikipage.content en wikipage.diff aangestuurd. Als er gebruikers JavaScript of extensie JavaScript reageert op dit deel dan moet er dus naar deze hooks worden 'geluisterd'.

Voorbeelden

API-calls en ophalen gegevens

Tenzij uitgevouwen, het hulpmiddel doet geen API-calls. Alleen als de gebruiker de slider uitklapt, haalt het gegevens over revisies op (revision-id, timestamp, user, comment, size en flags). Het haalt alleen gegevens op van revisies die nu op het scherm getoond worden (maximaal 500 revisies) en gegevens van andere revisies wordt alleen geladen als de gebruiker met de pijlen navigeert over de tijdlijn.

Achtergrond

De RevisionSlider[1] is een functie die een van de meest populaire wensen was van de Duitse gemeenschap[2] en is ontwikkelt door het WMDE's TCB team. Het is geïnspireerd door DerHexer's revisionjumper gadget en gebaseerd op een prototype van het WMF Community Tech team.

Notities voor de techneuten op RTL: zaken ontdekt bij het ontwikkelen van de extensie zijn beschreven op deze subpagina.

Referenties